LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

J. Ankersen vil væk: Katastrofal halvsæson

| 1. Division A | 26 kommentarer
J. Ankersen vil væk: Katastrofal halvsæson
Foto: Zulte Waregem

Infoboks

Zulte-Waregem - Cercle Brugge
Europa League Kvalifikation Gruppe B (27/04)
bet365 2,15 3,60 3,10
NordicBet 2,19 3,60 2,70
Oddset 2,20 3,65 2,75

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Advertisement
Jakob Ankersen kalder sit ophold i Zulte Waregem for katastrofalt og kaotisk. Han håber nu, at han kan få lov at skifte klub i sommerens transfervindue.

Belgiske Zulte Waregem udvidede i januar sin danske koloni med kantspilleren Jakob Ankersen, der blev købt i IFK Göteborg efter to sæsoner som markant profil hos svenskerne.

Ankersen startede lidt på bagkant på grund af den svenske vinterpause og fik kun sølle én optræden – 37 minutter som indskifter i 5-0-nederlaget hos Club Brugge – og derudover otte pladser på bænken og ni kampe helt uden for truppen.

26-årige Ankersens egen dom over perioden siden januar er soleklar.

- Det har været katastrofalt. Jeg har fået 35 minutter. Man skal ikke være et matematisk geni for at regne ud, at jeg slet ikke er tilfreds. Det var slet ikke planen. Det var slet ikke det, som der blev sagt, da jeg blev hentet.

- Jeg kan kun gå ud fra de ting, der blev sagt dengang. Og de er slet ikke blevet overholdt. Har jeg så bare ikke været god nok? Det ved jeg ikke. Det bestemmer træneren, men det har i hvert fald været en meget speciel situation, siger Ankersen til bold.dk og tilføjer:

- Klubben var klar over min situation i vinter. Jeg havde ikke spillet i to måneder, og jeg accepterede fuldt ud, at jeg ikke ville få kampe i de første tre uger, fordi jeg skulle vænne mig til det hele. Men selv derefter var jeg langt væk. Og den seneste halvanden måneds tid har været et rent kaos.

Frugtesløse samtaler

Zulte Waregem vandt i marts pokalfinalen og var siden en del af mesterskabsspillet, hvor gassen dog gik noget af ballonen med kun én sejr i ti kampe.

- Holdet har ikke rigtigt vundet kampe, mens jeg har været hernede, så man kan ikke engang sige, at jeg ikke har spillet, fordi holdet har præsteret godt. Det har jo ikke været tilfældet. Men det er den verden, vi lever i som fodboldspillere. Der er ingen garantier. Det har jeg mærket på egen krop, og det har ikke været sjovt.

Det kunne godt se ud til, at der ligger noget under det umiddelbare. Er det tilfældet?

- Jeg kan kun gisne. Jeg har tænkt over alle mulige scenarier. Og du har ret. Umiddelbart ser der ud til at ligge noget bag min situation, men jeg ved det ærligt talt ikke. Jeg ved bare, at klubben ikke normalt betaler transfers for sine spillere. Men det gjorde de for mig.

- Jeg fik at vide, at jeg var købt ind til startopstillingen. Jeg fik mange ting at vide, og det lød godt det hele. Men hvis der blev lovet ti ting, så kan jeg ikke krydse et eneste af dem af nu. Det blev sagt meget, som ikke er blevet overholdt, siger Ankersen, der ikke er blevet meget klogere af at opsøge en forklaring:

- Jeg har haft snakke med både træneren og sportsdirektøren. Og der har været flere forskellige meninger og syn på sagen. Sportsdirektøren forsikrede mig om, at han stadig troede på mig. Ugen efter spillede jeg på reserveholdet. Det virker ikke helt afstemt. Det virker til, at sportsdirektøren købte mig, men at træneren ikke synes, jeg har været god nok. Men jeg kan kun gætte. Jeg ved det ikke.

Bliver helst i udlandet

Zulte Waregem afsluttede sæsonen søndag og har nu sendt Ankersen og holdkammeraterne på ferie.

- Jeg har ingen aftale lavet med klubben. Men jeg har en agent, som jeg nu har sat på arbejde. Jeg har sagt til ham, at jeg vil væk. Det er ingen hemmelighed. Og jeg har sagt, at det skal være nu. Det skal ikke være fra vinter. Jeg har en alder nu, hvor jeg skal spille.

- Jeg tog til Belgien med gode intentioner, men det har rent ud sagt været et stort kaos fra dag et. Det har helt sikkert hjulpet, at der er andre danskere i klubben, men jeg tror helt ærligt også, at de er ved at være trætte af at høre om mig og mine problemer. Jeg er glad for at have ferie nu, lad mig sige det sådan, siger den tidligere Esbjerg-profil.

Ankersen afviser ikke at vende tilbage til Danmark, men det er ikke hans førsteprioritet.

- Det er helt klart min prioritet at blive i udlandet. Men jeg er også realistisk. Jeg ved godt, at jeg ikke kan vælge og vrage mellem klubber. Hvis man skal det, så skal man spille. Og man skal spille godt.

- Jeg er ikke kræsen, men jeg vil gerne blive i udlandet. Det kører meget med at få en hverdag op at stå med min kæreste og det hele. Den del er ikke et problem. Men jeg udelukker ikke noget.

Klubben betalte penge for dig i januar og vil nok gerne have nogle af dem tilbage. Kan det ikke blive et problem, når man tænker på, hvor lidt du har spillet?

- Selvfølgelig er jeg nervøs for det. Men jeg ved også, at de ikke har købt mig for 10 millioner kroner. IFK gav dem en fin pris. Så det burde kunne lade sig gøre, selv om min markedspris nok ikke er steget efter et halvt år, hvor jeg har siddet og fået splinter i røven.

- Jeg synes i hvert fald ikke, at de kan tillade sig at kræve mere, end hvad de betalte for mig. I så fald er det nogle meget dyre 35 minutter, jeg fik på banen, siger Ankersen.

Ankersens kontrakt med Zulte Waregem løber til sommeren 2019.

mikael@bold.dk

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

26 kommentarer

bruger 143670 19:23          
Han er ikke god nok til at spille for en klub som zulte
#Mexes 19:23          
Fantastisk mentalitet
Vinbech 19:33          
Please, kom hjem til EfB ??
Anders And 19:40          
Manden kommer aldrig "hjem" til Esbjerg. Han har alle dage haft meget høje tanker om sig selv.
Hvis han skal tilbage til Danmark, er det nok kun FCK og Brøndby der kan lokke, hvilket han dog langt fra har niveau til på nuværende tidspunkt!
Det er nok også grunden til, at han ønsker at fortsætte i udlandet.
Men har man problemer med at spille sig på holdet i Zulte, står de udenlandske klubber nok ikke i kø for at signe ham!
Harlem 19:45          
En kompliceret herre med et enormt ego.
tofod 20:01          
Jeg anser ham heller ikke for at være god nok til at slå nogen af i FCK, der ville han skulle konkurrere med Falk, Verbic, Toutouh og Kusk. Jeg tror ikke han ville kunne slå nogen af dem af.

Ville han kunne slå nogen af i BIF? Han ville nok være tættere på startopstillingen Pt end i FCK, men det er kun fordi BIF endnu ikke har den samme bredde, man må forvente at de også skal op på en højere hylde efter spillere.

Resten af klubberne i DK er sikkert interesseret i ham, SønderjyskE, Lyngby og især FCM ville nok ikke være noget helt dumt match for ham i forhold til hans niveau. Det er også meget muligt jeg undervurderer ham, jeg synes bare ikke jeg har set at han har nogle spidskompetencer på et niveau man leder efter i FCK og BIF.
Ekfud 20:06          
Nej Ståle!! JEG SAGDE NEJ!! Fy..
Torsdag 25. april