Luk

Jakob Busk: Sindssyg fed fankultur i Union

| 2. Bundesliga | 1 kommentar

Infoboks

Union Berlin - Bayern München
Bundesliga (30/10)
Oddset 8,65 5,40 1,33
bet365 9,00 5,75 1,30

Jakob Busk er vildt imponeret over den fankultur, han har oplevet efter sit skifte til den tyske kultklub Union Berlin.

Jakob Busk skiftede i januar fra FC København til Union Berlin. Det har indtil videre været en rigtig positiv oplevelse, ikke mindst takket være klubbens dedikerede fans.

Busk er allerede vild med fankulturen i den østberlinske kultklub.

- Du skal gøre dig selv den tjeneste at tage ned og se en kamp en dag. Det er svært at beskrive, for det er meget specielt, det forhold der er mellem klubben og fansene. De er virkelig tæt knyttet til hinanden, og klubben respekterer virkelig fansene meget og omvendt, siger Jakob Busk til bold.dk og fortsætter:

- De går sindssygt meget op i det, vores fans, og er meget, meget passionerede. Uanset hvordan klubbens situation er, er de altid klar til at bakke op. Man kan virkelig godt mærke som spiller, at de er bag os. Det er sindssygt fedt at være en del af.

Selvom målmanden kun har været i klubben i en god måneds tid, har han allerede oplevet klubbens fankultur, blandt andet i to træningskampe hjemme og den første turneringskamp ude mod Kaiserslautern.

- I den første træningskamp mod Dortmund var der 22.000 tilskuere. Mod Austria Salzburg, der ligger til nedrykning i den næstbedste, mødte der 10.000 op. Det er sgu meget stærkt gået. Det har jeg ikke lige set før. I vores sidste kamp blev kampen et kvarter forsinket, fordi de stod og sang slagsange, så bussen ikke kunne frem.

- I Kaiserslautern var udebaneafsnittet udsolgt. Og der er altså 600 kilometer til Kaiserslautern. Og der var 300 fans med på træningslejren, siger målmanden.

Klubbens stadion, An der Alten Försterei, har også en ganske særpræget historie.

- Tre ud af fire tribuner er de originale med ståpladser. Den sidste var man i gang med at bygge, da klubben blev tvangsnedrykket for nogle år siden. Så arbejdet gik i stå. Men så var der en masse fans, der sagde deres jobs op og byggede den færdig. De bakker godt op, og det er sgu fedt, siger Jakob Busk.

Union Berlin og Jakob Busk tager senere i dag mod en anden traditionsklub, 1860 München, i den tyske 2. Bundesliga.

kristian@bold.dk


Af Kristian Anker-Møller

1 kommentar

Leifi 14:50          
Ja en meget særlig klub, i en fed bydel :)
Torsdag 28. oktober