Luk

Jan Bech: Niels Frederiksen gør det glimrende

| 3F Superliga | 8 kommentarer

Infoboks

Brøndbys bestyrelsesformand vil fortsat se fremgang, men overlader trygt Niels Frederiksens mulige kontraktforlængelse til Carsten V.

Tabellen lyver som bekendt aldrig, og set i det lys har Niels Frederiksens tropper i Brøndby fået en imponerende start på 3F Superligaen med maksimumpoint efter fire kampe.

Da bold.dk fanger Brøndbys bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen, på den tyske Autobahn på vej mod sit hjem i London, lægger han da heller ikke skjul på, at den 49-årige cheftræner gør det godt på Vestegnen, selvom hans kontrakt står til at udløbe næste sommer.

- Jeg synes, at han gør et glimrende stykke arbejde sammen med resten af trænerteamet. Det er dejligt at se, hvordan alle fighter for hinanden, og der er god stemning i truppen. Det er nøjagtigt den balance og harmoni, der er vigtig at bibeholde. Hvor man løber de ekstra meter for hinanden. 

- Man kan mærke, at der er den der ungdommens optimisme sammen med at have nogle rutinerede spillere som Rosted, Maxsø, Mensah, Jung og Vigen, og forhåbentligt bliver det endnu bedre, når Pavlovic også kommer ind. 

- Det er den balance, som vi skal finde. Med nogle gode folk, der presser hinanden på den gode måde.

Hvad er status på Niels Frederiksens mulige kontraktforlængelse?

- Det har CV allerede svaret, at lige nu holder vi fokus på at præstere i Superligaen, og så tager vi det, når den tid kommer. Ingen tvivl om den sag.

Mener du, at Niels Frederiksen er den rette mand på den lange bane for Brøndby?

- Jamen han er superdygtig til unge mennesker. Det var også derfor, at vi hentede ham ind. Han kom fra U21-landsholdet, og han købte ind på den strategi, der er.

- Det er jo en balancegang, når man skal køre unge mennesker gennem et system, og man går ikke nødvendigvis ind til hvert transfervindue med bunker af penge. 

- Så kræver det, at alle folk har købt ind på strategien og arbejder stenhårdt, selvom det nogle gange kan synes lidt op ad bakke, når andre klubber bare kan tage ned fra hylderne. 

- Det er vilkårene, som han er ansat på. Det købte han ind på og tog jobbet, og det eksekverer han ganske glimrende. Det skal vi bare glæde os over.

Men Brøndby har vel brug for al den ro, de kan få i øjeblikket, og her er en træner med en længere kontrakt vel ret centralt?

- Absolut. Det er jeg sikker på, at CV arbejder på sammen med Niels. Det overlader jeg trygt til ham.

Handler det her om, at man fortsat gerne vil se Niels Frederiksen an eksempelvis i form af resultaterne her i efteråret?

- Nej, vi skal være glade for den start, vi har fået, men vi skal også være realistiske nok til at sige, at vi har scoret to gange i overtiden og vundet fire etmålssejre. Så det kunne sagtens have været syv eller ni point. Så havde jeg nok ikke klaget af den grund. 

- Men det skal ses over en længere periode og ikke bare øjebliksbilleder, som mange skeler til i fodbolden. Vi skal se, at der bliver ved med at være fremgang, og at de unge mennesker hele tiden udvikler sig. 

- Det ved jeg, at der bliver arbejdet rigtig hårdt med, så det er ganske fint.

Får den her start dig ikke til at drømme om, hvad I kan drive det til i denne sæson?

- Vi bliver nødt til at være realistiske, og jeg talte med Niels om det forleden, og vi mindede hinanden om, at det altså er fire etmålssejre, og vi har scoret to gange i overtiden. Vi skal også være realistiske. 

- FC København er kommet lidt skævt i gang, men de er blevet forstærket ganske betragteligt. De skal nok komme i gang. Der er masser af kvalitet der. Midtjylland skal i Champions League og har en stærk trup. De præsterer også ganske fint.

- Men vi skal selvfølgelig også glæde os over, at vi har fået 12 point, og det gør vi. Så skal vi ellers bare lægge på hele tiden. 

- Spillet kan blive bedre, og der skal mere flow ind i tingene. Så skulle vi gerne som sagt se, at vi også løfter os individuelt. Så er jeg sikker på, at vi nok skal holde den gode stime, siger Jan Bech Andersen til bold.dk.

Brøndby møder søndag eftermiddag SønderjyskE i Haderslev.


Af Anders Borup

8 kommentarer

supthomas 06:37          
"Det er dejligt at se, hvordan alle fighter for hinanden, og der er god stemning i truppen. Det er nøjagtigt den balance og harmoni, der er vigtig at bibeholde. Hvor man løber de ekstra meter for hinanden."

Nu er det nok bare min sølvpapirshat der klemmer, men lugter det ikke af en lille stikpille i retning af FCK? Ovenstående er jo alt FCK er blevet højlydt kritiseret for i ugens løb med kliker, spillere der ikke vil løbe de ekstra meter og en generel disharmoni i truppen.
2620VestegnenUnited 06:53          
Dejligt med jordforbindelse. 4 sejre er flot men det har ikke været overbevisende hvilket målscoren også fortæller. En kamp af gangen og så må vi se hvad det ender med. Mulighederne er der selvfølgelig i år med Midtjylland i CL og PSE´s elendige start og fyring af ståle. Dog er det bare et spørgsmål om tid før Fischer og co for fat, desværre...
konge44 08:09          
Supthomas

Du er da syg i "potten", hvordan kan du få det han siger til at handle om Fck, du er ikke rigtig rask.
GammelBitterMand 08:18          
Jeg må indrømme jeg første gang tænkte på FCK, da jeg læste din kommentar. Måske trænger din hat til endnu et lag folie?
Snigskytten 08:40          
Fascinerende hvis nogen kan få drejet den her artikel over på fck.
Rogosjin 13:06          
Nu er det nok bare min sølvpapirshat der klemmer, men lugter det ikke af en lille stikpille i retning af FCK? Ovenstående er jo alt FCK
Det kan sagtens tolkes sådan, men det er mere nærliggende at tolke det som om han bare mener at det køre lige nu i Brøndby.

JBA plejer alt andet lige at være ret ligefrem når han kritisere FCK, så det selvom det er en mulig tolkning tænker jeg ikke at der er nogen særlig grund til at antage det.
Jasperthesjasper 14:13          
Virker som om at JBA har fået fødderne lidt ned på jorden. Det tror jeg er godt for Brøndby på den lange bane. Om det er CV og Niels Frederiksen i fællesskab der har hevet ham ned fra hans Utopia ved jeg ikke, men det er i hvert fald godt - også for de to.
Søndag 25. oktober