Luk

Jannik Pohl sikrede AaB sen sejr mod FCM

| 3F Superliga | 135 kommentarer
Jannik Pohl sikrede AaB sen sejr mod FCM
Foto: Jan Christensen / Getty Images

Infoboks

AaB - FC Midtjylland 2-1
Superligaen Grundspil
42' 0-1 Paul Onuachu
52' 1-1 Rasmus Thellufsen
86' 2-1 Jannik Pohl

Jannik Pohl sikrede fire minutter før tid AaB sejren hjemme mod FCM i en kamp, hvor både Jacob Rinne og Jesper Hansen leverede store målmandsfejl.

AaB skulle fredag forsøge at bygge videre på udesejren over SønderjyskE i første spillerunde, mens FC Midtjylland efter 0-0 hjemme mod AGF jagtede sæsonens første Superliga-sejr, da de to hold krydsede klinger på Aalborg Portland Park.

Hos værterne var der to ændringer i forhold til premiere-kampen, hvor Pavol Safranko og Kasper Risgård var blevet fravalgt til fordel for Oliver Abildgaard og Rasmus Theluffsen, hvilket betød, at Jannik Pohl var alene på toppen fra start.

Gæsterne havde tre ændringer til kampen, hvor Gustav Wikheim var helt ude af truppen, mens Mikkel Duelund og Rasmus Nicolaisen startede på bænken. I stedet startede Bozhidar Kraev, Artem Dovbyk og Kian Hansen.

Der var bare spillet tre minutter, da AaB var tæt på at tage føringen. FCM fik ikke afvist et hjørnespark ordenligt, og derfor blev bolden på ny slået i feltet, hvor Jores Okore fik headet på mål på kanten af det lille felt.

Jesper Hansen diskede op med en stor redning, men målmanden kunne ikke få bolden under kontrol, men i sidste ende blev kuglen sendt ud af farezonen.

I kampens indledning var det dog FCM, der sad mest på spillet, mens værterne stod langt tilbage på banen, men de bolchestribede tillod ikke mange chancer. FCM kom derfor kun frem til et par sporadiske langskudsforsøg fra Paul Onuachu i begyndelsen.

AaB kom bedre med som halvlegen skred frem, men begge hold havde svært ved at kombinere sig igennem i en duelfyldt halvleg.

Derfor lignede det, at holdene skulle gå til pause uden måi i første halvleg, men det fik Poul Onuachu lavet om på fire minutter før tid med en hel del hjælp fra Jacob Rinne i AaB-målet.

Erik Sviatchenko sendte et indlæg ind i feltet, som den nigerianske angriber headede mod mål i en høj bue. Rinne tog helt fejl af bolden, som han troede gik forbi mål, men det gjorde den ikke, og så kunne FCM gå til pause foran med 1-0.

Seks minutter inde i anden halvleg var det så Jesper Hansens tur til at lave en stor fejl i gæsternes mål. En lang aflevering mod Rasmus Thellufsen så ellers ikke ud til at blive farlig, men det blev den.

FCM-keeperen kom i tvivl om, hvorvidt han var inde i straffesparksfeltet, og så tabte han i stedet bolden for fødderne af AaB-angriberen, der let kunne sende bolden i det tomme net og bringe balance i regnskabet.

Med undtagelse af de to store målmandsdrop var det småt med chancer i begge ender, men efter 63 minutter fik værterne en god mulighed for at tage føringen.

Her vandt Jannik Pohl en duel med Sviatchenko på midten af banen, og så satte angriberen fart frem i banen. Efter et par små træk sendte han bolden videre til Kasper Kusk, der kom ind i feltet, men afslutningen med kantspillerens kolde højreben havnede over mål.

Minuttet efter var der fare på færde i den anden ende, da en nedfaldsbold endte hos indskiftede Mikkel Duelund, men hans afslutning blev blokeret.

Hvad der ikke var i store målchancer, var der til gengæld i hårde tacklinger og dueller i opgøret, hvor særligt gæsterne gik hårdt til den, hvilket udmøntede sig i fire gule kort.

Seks minutter før tid fik Onuachu en god mulighed for at blive dobbelt målscorer efter et flot indlæg af Alexander Munksgaard, men angriberens hovedstød sejlede over mål.

Tre minutter senere var skarpheden så anderledes i den anden ende. Kasper Kusk sendte et hjørnespark ind fra højresiden, og ved bagerste stolpe headede Oliver Abildgaard på mål, men Jesper Hansen fik i første omgang reddet bolden på overliggeren.

Jannik Pohl var dog først over returen, og så sendte angriberen tilskuerne i ekstase med sin scoring til 2-1, der blev kampens sidste, selvom gæsterne i tillægstiden følte sig snydt for et straffespark, da Sviatchenko væltede til jorden i AaB-feltet, men fløjten forblev tavs.

Dermed vandt AaB for første gang i 13 forsøg over FCM i Superligaen, og nordjyderne har fortsat maksimumpoint, mens FCM endnu har første sejr til gode og står noteret for et enkelt point efter to runder.

Støt AaB og fanscenen gennem fanprojektet: AaB er det hele værd


Af Casper Dalsten
Fredag 29. maj
Torsdag 28. maj