LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Janus Kyhl håber fyring er et wakeup-call

| NordicBet Liga | 2 kommentarer
Janus Kyhl håber fyring er et wakeup-call
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Helsingør - Lyngby
NordicBet Liga (25/05)
bet365 3,25 3,75 2,10
NordicBet 3,05 3,80 2,08
Oddset 3,20 3,70 2,10

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

Helsingør-direktør Janus Kyhl begræder fyringen af Peter Feher, men erkender, der er brug for at ryste posen hos bundholdet.

Helsingør har fyret cheftræner Peter Feher og erstattet ham med amerikanske Omid Namazi efter en stribe dårlige resultater.

Feher har over for bold.dk givet udtryk for, at han formentlig var blev fyret til sommer alligevel - også selvom han havde reddet holdet fra nedrykning.

Men det forbliver en spekulation, fastslår direktør Janus Kyhl.

- Det havde Peter og jeg også en snak om, og det lå ikke på bestyrelsens bord, så vidt jeg er orienteret, så det er svært at sige.

- Men jeg vil gerne understrege, at jeg er vanvittig ked af at afslutte samarbejdet med Peter, for han er en topprofesionel træner, som jeg har været meget begejstreret for at arbejde sammen med, siger Kyhl til bold.dk.

Kyhl understreger, at det er bestyrelsen, der består af både danske og amerikanske medlemmer, der har truffet beslutningen om at fyre Feher og ansætte Namazi, og han håber nu på en reaktion fra spillerne.

- Vi kunne også have fyret hele holdet, men det er bare lidt sværere at gøre. Vi har brug for at ryste posen, og derfor giver vi det nu et skud. Forhåbentlig bliver det et wakeup-call, så spillerne er bevidste om, at det er nu, det gælder.

- For mig er det stadig en gåde, at vi ligger, hvor vi ligger, og nu håber jeg, at spillerne - også for Peters skyld - går ud og beviser, at de er bedre end 11. pladsen, siger Kyhl.

Namazi kan blive en langsigtet løsning
Namazi var egentligt blevet ansat som chefscout i USA, men han har mange års erfaring som træner, og han var alligevel på besøg i Danmark.

- Han var på besøg for at lære klubben bedre at kende og skulle være fløjtet hjem til New York i aften, men nu endte det i stedet sådan her.

- Vi har ikke snakket om andet end de kommende seks kampe, men selvfølgelig er han også et emne på længere sigt. Men lige nu er det de seks kampe, og så tager vi den derfra.

Med ejer Jordan Gardner og sportsdirektør Matt Barnes i USA bliver magtforholdet i Helsingør en smule anderledes i fremtiden.

- Som direktør sidder jeg stadig på den daglige magt, og jeg referer til bestyrelsen. Men der bliver selvfølgelig en masse shared responsibilities fremover.

- Med hensyn til en trænerfyring har det aldrig været noget, som jeg sad ved mit skrivebord og fandt på. Det har altid været og vil fremover være en beslutning for bestyrelsen, og sådan vil jeg også helst have det, siger Kyhl og tilføjer om udsigten til en eventuel nedrykning:

- Rykker vi ned, spiller vi i 2. division, og det får selvfølgelig indflydelse på budgettet og så videre, men som sådan ændrer det ikke på noget. Vi vil frem i verden, og så betyder det mindre om vi starter næste sæson i den ene eller anden division.

Helsingør har tre point op til redning med seks runder tilbage af sæsonen.

mikael@bold.dk

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

2 kommentarer

poh 17:48          
Vi vil frem i verden, og så betyder det mindre om vi starter næste sæson i den ene eller anden division
Spændende strategi :)
lutchavez 18:54          
Den er jo bare langsigtet
Tirsdag 21. maj