Luk

Jeppe A. så rødt: SL-kendinge afgjorde topbrag

| Allsvenskan | 2 kommentarer
Jeppe A. så rødt: SL-kendinge afgjorde topbrag
Foto: Anders Kjærbye / fodboldbilleder.dk

Jeppe Andersen fik rødt kort, da Hammarby vandt 2-1 over Djurgården i Allsvenskan. Nikola Djurdjic og Alexander Kacaniklic scorede målene.

Den svenske topstrid i Allsvenskan er yderst tæt, og kun seks point var der mellem nummer ét og nummer fire før søndagens kamp, hvor Djurgården fik besøg af Hammarby.

Hjemmeholdet toppede før opgøret den bedste svenske række, hvor gæsterne lå nummer fire og altså havde seks point op til dagens modstander i den tætte kamp om mesterskabet.

Hammarby, der havde Mads Fenger og Jeppe Andersen med fra start, kunne derfor ikke tåle et nederlag i opgøret.

Første halvleg af det intense topbrag sluttede målløst, men i anden halvleg kom der for alvor tænding på i opgøret.

Syv minutter efter pausen kom den første scoring. Et præcist indlæg blev sendt i boksen, hvor den tidligere Randers FC-angriber Nikola Djurdjic kom flyvende og headede bolden i kassen bag værternes målmand.

Umiddelbart efter blev det også 2-0, og det var endnu en gammel Superliga-kending, der stod for den kasse. Djurgården mistede bolden på egen banehalvdel, og Hammarby slog kontra. Bolden endte hos den tidligere FC København-spiller Alexander Kacaniklic, som alene med målmanden lagde bolden i nettet.

Værterne fik en livlive umiddelbart efter scoringen. Jeppe Andersen mistede bolden midt på banen og nedlagde efterfølgende en modstander, mens han lå ned. Den danske Hammarby-kaptajn fik derfor sit andet gule kort og blev sendt i bad.

Djurgården lagde efterfølgende et tungt pres på udeholdet, og med et kvarter tilbage sørgede Mohamed Buya Turay for, at de sidste minutter for alvor skulle være spændende. En ripost efter et hjørnespark endte foran ham, og han sendte sikkert den i kassen.

Hjemmeholdet fortsatte presset, og med syv minutter igen var det kun en fremragende redning fra Hammarby-keeperen, som holdt dem i front.

Et frispark blev sendt i feltet, hvor Jacob Une Larsson kom højest og pandede bolden mod mål. Men bolden blev holdt ude af kassen.

Få minutter senere var det overliggeren, der reddede Hammarby, efter et nyt indlæg blev sendt i feltet, og udeholdet overlevede det store pres fra Djurgården.

Hammarby vandt 2-1 og rykkede derfor op på tredjepladsen med tre point op til dagens modtander i toppen. Imellem de to ligger Malmö FF med samme antal point som Hammarby - men med én kamp i hånden.


Af Jonas Sand
Onsdag 16. oktober
Tirsdag 15. oktober