LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Jess Thorup hylder FCM’s bredde

| Superligaen | 1 kommentar
Jess Thorup hylder FCM’s bredde
Foto: Getty Images
FC Midtjylland-træneren glæder sig over bredden i holdet, der har været med til at sikre tre sejre på en uge, hvoraf den seneste kom søndag ude mod FC Nordsjælland . 

FC Midtjylland holdte søndag snor i Superligaens førsteplads. Her vandt topholdet for tredje gang på en uge, da FC Nordsjælland blev besejret med 2-1 i Farum. 

Sejren kom bare få dage efter, at FCM spillede sig videre i pokalturneringen efter forlænget spilletid mod Hobro, og ifølge cheftræner Jess Thorup gør det søndagens sejr mod FCN til en endnu større præstation. 

 - Det var vores tredje kamp på seks dage, og efter 120 minutter i torsdags var der nok ikke mange der tænke, at vi kunne stille et hold, der kunne vinde i Farum, hvor FCN ikke havde tabt siden august.

- Men igen gik vi ud og overbeviste alle kritkkerne om, at det kunne vi, og jeg synes, at vi vandt fuldt fortjent. 

- Det var selvfølgelig lidt ærgerligt for os, at det blev så tæt til sidst, men jeg synes, at vi spillede en fremragende første halvleg, og sejren var fortjent, siger han. 

Sejren vidner ifølge Jess Thorup om en stærk bredde i FCM-truppen, og de mange sejre i foråret har givet en utrolig tro på, at tingene kan lade sig gøre. 

- Det viser noget om vores bredde, at vi havde så mange af vores akademispillere med samtidig med, at vi havde nogle spillere med, som ikke havde spillet en periode, og de gik ind og greb chancen, mens de andre hjalp dem godt på vej.

- Vi har en tro på tingene nu som kan flytte bjerge lige, og det gør vi lige nu i FC Midtjylland.

FC Midtjylland var til søndagens kamp hårdt ramt i defensiven med tre karantæner. Det betød, at både Alexander Munksgaard og Markus Halsti for en sjælden gangs skyld var at finde i startopstillingen.

Jess Thorup var meget tilfreds med den defensive præstation mod FCN, mens han også uddelte roser til de offensive folk. 

- Jeg kan kun tage hatten af for en spiller som Markus Halsti, der ikke havde spillet i år, og spillede fra start for første gang efter 20 minutter mod Hobro. Han spillede fantastisk kamp. 

- En ting er træning, noget andet er at spille kamp, og at han hiver sig op på det niveau er flot. Alexander Munksgaard kom ind og gjorde det helt fantastisk. Det vidner om, at vi har en bredde.

- Vi gav vores to nye angribere, som var i målform, chancen fra start og sparede Wikheim lidt. Vi viste, at vi har vi bredden, og det er ikke kun 11 mand, der skal vinde noget for os. Vi skal vinde med hele truppen, og det synes jeg, at vi viste mod FCN, siger Thorup. 

Med sejren holdte FCM snor i Brøndby på førstepladsen, hvor de to hold nu er á point med hver 69 point. Torsdag mødes de to hold så i en direkte duel i Herning.

Brøndby havde forinden FCM’s sejr i Farum besejret FC København, men Thorup afviser, at resultatet på Vestegnen prægede ulvenes optakt. 

- Vi koncentrerer os om FC Midtjylland. Det er det, som vi er ansat til, og ikke hvad de andre hold laver. Det har ingen interesse for os. Vores interesse ligger i, at vi skal vinde vores kamp.

- Der er syv kampe endnu, og selvom alle gerne vil køre kampen op til, at det hele bliver afgjort torsdag, så bliver det næppe tilfældet. Selvfølgelig glæder vi os, og jeg synes, at vi har gjort os fortjent til at være med. Vi bliver målt og vejet mod de bedste, og det synes jeg er fedt, siger han.

FC Midtjylland er lige som Brøndby ubesejret i mesterskabsspillet med maksimumpoint efter tre kampe. 

bold@bold.dk

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Casper Dalsten

1 kommentar

MagnumSum 21:57          
Klart et bredde, der på papir ikke er så imponerende, men har gjort det supergodt.
Onsdag 20. marts
Tirsdag 19. marts