Luk

Jess Thorup: Manglede at nogen steppede op

| 3F Superliga | 4 kommentarer

FC København-cheftræner Jess Thorup mener ikke, at der blev taget nok ansvar i mandagens anden halvleg mod AGF, som var tæt på at komme tilbage fra 0-3 i pausen.

FC København var mandag aften uden stamspillere som anfører Carlos Zeca, Rasmus Falk, Lukas Lerager og Nicolai Boilesen, og dem kunne cheftræner, Jess Thorup, godt have brugt i anden halvleg af kampen mod AGF.

FCK var nemlig kommet foran 3-0 i første halvleg, men i anden halvleg var AGF tæt på at komme helt tilbage efter at have reduceret til 2-3.

I den anden halvleg savnede Thorup spillere, der tog ansvar, fortalte han efter kampen.

- Det var fedt at være her for første gang med fansene, og vi gav dem den første halvleg, vi kunne håbe på. Vi spillede noget god fodbold, producerede chancer og scorede på dem. Jeg sagde i pausen, at kampen ikke var ovre. Vi skulle ud at gøre det færdigt, og det var ikke ved at forsvare, men ja, så scorede de på to dødbolde, siger han og fortæller så: 

- Jeg manglede nogen, der steppede op og tog noget ansvar. Jeg er med på, at vi havde hele vores midtbane ude og nogle andre stykker, jeg godt kunne have brugt. Men det er sådan, det er.

- Det er ikke for at forklejne, hvad der blev gjort af de spillere, der var inde, for de gjorde det rigtig, rigtig fint. Men der i anden halvleg var der måske brug for, at der var nogen, der sagde: 'Nu tager jeg bolden og gør nogle ting.' 

- Men igen, vi har taget seks ud af seks mulige point mod AGF. Vi vidste, kampen ville blive højintens, og det var det også i Aarhus.

- Den blev spændende, og vi skulle kæmpe den hjem i de sidste 10 til 12 minutter, og nogle gange er det jo de fedeste sejre at få, selv om jeg måtte løfte pegefingeren og sige, at det ikke må ske igen, at vi lukker modstanderen ind igen, når vi fører med tre.

Er anden halvleg simpelthen bare et udtryk for, at I mangler Zeca, Falk, Lerager og Boilesen?

- Nej, jeg siger ikke, at det er sådan. Jeg anerkender, hvad spillerne, der var inde, gjorde. Men det er klart, at der kommer nogle konstellationer rundt omkring på banen, som vi ikke er vant til, og sådan er det jo, forklarer han og fortsætter:

- Når det så er med fans for første gang, man har været foran med tre og pludseligt står det 2-3, man kigger lidt rundt efter, hvem man lige skal læne sig op ad og hvem guider en. Sådan er det.

- Det er en meget god læring for dem, der kom ind og fik chancen og det var fedt, at de fik fornemmelsen af at få de tre point med. Nu har vi 13 point ud af de seks kampe, vi har spillet (i slutspillet, red.), og det ser ikke så dumt ud, som folk ellers gør det til.

FCK har i slutspillet slået Randers FC, Brøndby og AGF to gange. Det er blevet til en remis mod FC Nordsjælland og et nederlag på 1-4 til FC Midtjylland.

Det betyder, at FCK i øjeblikket er nummer tre med fire point op til Brøndby på andenpladsen. FC Midtjylland fører ligaen med otte point ned til FCK.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Jonas Dalgård

4 kommentarer

Beenhakker 13:11          
For et par sæsonener siden havde man bare smidt bolden op i brystet på Ndoye. Wilczek har slet ikke den facet i sit spil, det har Wind derimod, men lykkedes slet ikke mod AGF. Der er altså stadig et stykke vej for Wind inden han kan regnes som en topspiller. Men talentet er der, ingen tvivl om det.

Ønskes: Ny angriber med internationalt snit.
Harder2000 13:34          
Wind er eminent til at læse spillet og lægge de gode afleveringer, ligesom at han er blevet ret stærk til at holde på bolden. Men han er simpelthen så forfærdeligt langsom at han ikke kan true i dybden og ofte er fanget for langt fra feltet når han falder ned i banen som han gør i det her system. Wind passede bedre som målscorer i Ståles system og hvis man insisterer på Thorups måde at spille på skal man have to kantraketter der har godt med fart, kan positionere sig i feltet og er kyniske afsluttere..

gallardo@live.dk 13:52          
Lad os nu få Kalle ind i buret! Grytebust er SL dårligste målmand og super sløj
goooooool 14:22          
Da Grytebust stod for OB gjorde han det virkelig godt, men det er tydeligt han stadig virker lidt rusten eller mangler selvtillid. Han har især problemer ved hjørnespark. Jeg må også indrømme Kalle Johnsson generelt gjorde et mere solidt indtryk, selvom han havde et par drops inden han blev sat af.
Torsdag 13. maj