Luk

Jesus frelste City og sænkede Chelsea

| Premier League | 62 kommentarer

Infoboks

Chelsea - Manchester City 0-1
Premier League
53' 0-1 Gabriel Jesus

Gabriel Jesus blev matchvinder, da Manchester City lørdag tildelte Chelsea sæsonens første nederlag i Premier League. 1-0 vandt City i London.

Forventningerne var store til den ene af lørdagens to tidlige Premier League-kampe, hvor Chelsea og Manchester City krydsede klinger på Stamford Bridge.

Topholdene havde havde dog særligt i første halvleg svært ved at leve op til det, da det blev en ganske chancefattig affære med mange dueller indledningsvis.

Efter et kvarters tid var Chelsea ved at blive farlige efter en hurtig omstilling, men Romelu Lukaku fik ikke afsluttet på Timo Werners indlæg.

Werner forsøgte sig kort efter selv, da han trak ind i banen og sendte en afslutning af sted, som dog ramte Kyle Walker i ryggen og blev blokeret.

Manchester City kom bedre med og var mere på bolden, som halvlegen skred frem. Lige før pausen var City i to omgange i gode situationer, men både Kevin De Bruyne og Gabriel Jesus manglende præcision.

Faktisk bød første halvleg ikke på en eneste afslutningen inden for målrammen, og de sidste 45 minutter kun derfor næsten kun blive bedre end de første.

Forløsende kasse åbnede kampen op

Manchester City kom stærkt ud til anden halvleg, og i det 53. minut kunne de lyseblå juble.

Efter et hjørnespark fik Gabriel Jesus plads til at vende i feltet med tre Chelsea-spillere omkring sig, og da brasilianerens efterfølgende blev rettet af på Jorginho, strøg den direkte i kassen bag en chanceløs Eduouard Mendy.

Herefter åbnede kampen op og bød på en del flere chancer end i første halvleg.

En håndfuld minutter efter åbningsmålet var Grealish igen nærgående, hvor Mendy dog vippede afslutningen fra englænderen lige forbi stolpen.

Thiago Silva måtte momenter senere redde bolden på stregen for at forhindre City i at fordoble føringen, og derefter var det Chelseas tur til at få bolden i nettet.

Lukaku scorede efter oplæg fra Kai Havertz, som dog var i klar offsideposition, da han blev sendt i dybden, hvorfor målet blev underkendt.

Romelu Lukaku serverede små 20 minutter før tid bolden for fødderne af Mateo Kovacic, som måtte se sin afslutning blive blokeret af City-defensiven.

I den anden ende var gæsterne tæt på at lukke opgøret, da en standardsituation først kastede en stor chance af sig, inden Jack Grealish fik en kæmpe mulighed alene med Mendy, som reddede flot og holdt Chelsea inde i kampen.

Værterne fik ikke truet Ederson nok i slutminutterne, så Manchester City kan glæde sig over en kneben 1-0-sejr, der sender Pep Guardiolas mandskab op på siden af Chelsea på en foreløbig delt førsteplads i Premier League med 13 point.


Af Martin Schmidt
Tirsdag 26. oktober
Mandag 25. oktober