Luk

JFC-ejer: Dansk DNA vinder ikke kampe alene

| NordicBet Liga | 9 kommentarer

Infoboks

Klaus-Dieter Müller, som ejer Jammerbugt FC, bliver skuffet over hver gang, at de lokale efterspørger dansk DNA på mandskabet i 1. division efter de mange internationale tilgange.

Der er sket store ændringer på Jammerbugts mandskab i løbet af det seneste år, hvor den tyske Klaus-Dieter Müller har købt klubben.

Tidligere tirsdag, blev der meldt om flere afgange af klubbens danskere spillere, heriblandt anfører Christian Rye, med beskyldninger om at 'DNA'et blev smadret'.

Siden ejerskiftet har Jammerbugt nemlig tilføjet mange afrikanske talenter til truppen via et internationalt samarbejde, og nu svarer klubbens tyske investor igen på kritikken af det manglende danske islæt i truppen.

- Alle snakker om dansk DNA, men dansk DNA på holdet vinder ikke alene fodboldkampe for os, siger Müller til Nordjyske.

Herefter henviser ejeren til, at Liverpool eksempelvis ikke har mange lokale spillere på holdet, da fodbold er et internationalt spil.

Müller tilføjer til Nordjyske, at han derfor bliver skuffet over, når de lokale fans efterspørger flere danskere på holdet.

Tidligere på ugen kom der også en ny cheftræner til, da assistenttræner Nabil Trabelsi overtog taktstokken fra Bo Zinck, som har fået en stilling som 'Head of Sport' i klubben.

 

 


Af Theis Fischer Brandt

9 kommentarer

UMURUM 22:31          
Der er noget specielt, når spillere der er opvokset i klubben, rykker op på 1. holdet. De skal selvfølgelig have klassen til det, men når det sker, så giver det noget specielt til fan/spiller relationen. Spillere udefra er også vigtige for at styrke et hold, men der bør være en balance, så folk fra lokal området har noget at se op til og identificere sig med. Et hold udelukkende bestående af spillere udefra, giver ikke helt det samme til fan kulturen og dyrkelse af spillerne som idoler.
Jakobsen86 22:43          
@UMURUM
Enig og derudover er det jo lykkeriddere fra øst og vest, som ikke har niveauet og det er da et problem fremfor at bruge pengene på nogle solide divisionsspillere, der kan skabe et fundament i klubben. Nu er det bare et clusterfuck af masseimport og det ender aldrig godt. Når typer som Lyngø og Rye ryger ud river man jo hele fundamentet ud af holdet og det kan man ikke bygge en flok afrikanere der samtidig skal integreres og skoles til dansk fodbold.
AGF Fans 02:59          
Alene det at han bruger Liverpool som eksempel er jo helt hen i skoven, da mindre klubber jo nettop lever af lokal sammenhængskraft, da ikke mindst i et forenings-land med mange lokale klubber.
14Hoofball 07:32          
Den ´ejer´ er da en hån mod Jetmark IF, og de lokale fra Pandrup og omegn.
Detkannoget 08:15          
Fuldstændig enig, at snakke Liverpool og Jammerbugt i samme omfang er jo helt sygt.
Manden er skør. Og som Jakobsen86 siger så skal de omskoles til dansk fodbold, men de spillere der så bliver omskolet og får succes er jo dem der er skredet ved den mindste chance også skal man starte forfra. Og pludselig er der ingen andre danske spillere der vil dertil fordi det kun drejer sig om "overlevelse" for de afrikanske spillere.
Jpp 08:36          
SotD 09:04          
Det er jo rigtigt nok, at nationaliteten eller regionaliteten ikke flytter noget alene, men det giver en goodwill og et tilhørsforhold som kan flytte noget. Også i forhold til sponsorer og tilhængere. Der er nok længere snor hvis det er bagerens søn der spiller højreback, end en der er hentet ind fra Ukraine.

Det virker lidt som om de her ejere mangler en overordnet forståelse for og respekt for den kultur de begiver sig ind i. Det er fint med nogle opgør, men hvis der ikke er opbakning, så er der heller ikke noget produkt.
Onsdag 19. januar
Tirsdag 18. januar