Luk

Jimmy N. om dansk profil: En af de hotteste

| North American Soccer League | 0 kommentarer

Infoboks

Sebastian Dalgaard stråler i den amerikanske USL lige nu, og unge Mads Jørgensen har også fundet sig godt til rette, mener Hartford-træner Jimmy Nielsen.

Jimmy Nielsen hentede hele fem danskere, da han i vinter skulle samle Hartford Athletic' første trup nogensinde.

To af dem er dog forsvundet igen i løbet af sæsonen. Keeper Frederik Due blev således sendt til Orange County mod Jimmy Nielsens vilje. 

Læs mere om det og Nielsens kamp med Hartfords ejer her.

Derudover tog den unge stopper Nikolaj Lyngø i juli tilbage til Jammerbugt og den danske 2. division.

- Nikolaj gjorde det egentligt fint, men han var lidt uheldig med et par selvmål og et par dumme mål, og da han fik muligheden for at tage tilbage til Jammerbugt, ville vi ikke stå i vejen for ham, siger Jimmy Nielsen til bold.dk.

Tidligere OB-talent har spillet sig op

På midtbanen har anfører Philip Rasmussen haft ventet haft en fremtrædende rolle, men han har desværre også misset en del af den seneste periode med en lægskade.

Til gengæld har det tidligere OB-talent Mads Jørgensen spillet sig op i løbet af sæsonen.

- Mads havde ligesom holdet en svær start herovre. Både på grund af resultaterne, men også fordi han skulle bruge lidt tid til at vænne sig til spillestilen. Men jeg må også bare sige, at han har spillet sig rigtig, rigtig flot op.

- Han er virkelig kommet efter det, og det skal han have stor ros for. Udover at være en dygtig spiller er han også blevet langt mere stabil i sine præstationer, og det er kommet til gode, siger Jimmy Nielsen om den 21-årige midtbanespiller med den stærke dødboldsfod.

Dalgaard er hot

På kanten råder Jimmy Nielsen over en gammel kending i 28-årige Sebastian Dalgaard, der også spillede under Oklahoma FC, og han har markeret sig med blandt andet fem mål og to assists i hans seneste 13 kampe.

- Sebastian havde som alle andre en svært start, men han er også virkelig kommet efter det, og lige nu præsterer han på et meget højt niveau. 

- Han er den Sebastian Dalgaard, som jeg kender fra tidligere, og han er vel en af ligaens hotteste spillere lige nu, siger Jimmy Nielsen.

Hartford har udspillet sin rolle i forhold til playoff, men møder natten til søndag dansk tid meget formstærke Louisville City, der har en dansk topscorer i 26-årige Magnus Rasmussen.


Af Mikael Blond
Torsdag 2. december