Luk

Joachim A: Har niveau til at starte for Danmark

| Ligue 1 | 5 kommentarer

Infoboks

Benfica - Lyon
Champions League gruppe G (23/10)
bet365 2,10 3,70 3,30
NordicBet 2,18 3,75 3,30
Oddset 2,10 3,65 3,25

Joachim Andersen venter tålmodigt på sin landsholdsdebut og en plads i startelleveren, selvom det ikke altid er lige sjovt.

Det har været et begivenhedsrigt år for 23-årige Joachim Andersen. 

Den unge midtstopper, der med skiftet til Lyon både kan kalde sig Danmarks dyreste fodboldspiller og den franske klubs dyreste, har fået bidt sig fast som en fast del af den danske landsholdstrup.

Landsholdsmulighederne var da også en vigtig grund til, at han valgte netop den franske topklub, fortæller han til bold.dk.

- Det er jo klart, at det var også en af overvejelserne, jeg havde med skiftet, at jeg tænkte, at hvis jeg spillede i Lyon, så ville jeg også være en fast bestanddel af landsholdet. Det er det, der er sket nu, siger han til bold.dk og fortsætter:

- Så det er bare om at fortsætte med at gøre det godt i Lyon. Få en masse spilletid og udvikle sig. Så kommer alt helt automatisk, for det er i klubben, man skal præstere, så får man også chancen på landsholdet. Forhåbentligt.

Men den tidligere Twente- og Sampdoria-spiller er klar til mere end det at være afsted med landsholdet og se til fra bænken.

- Jo, men det er da klart, når du spiller i en storklub som Lyon og gør det godt, så kan man da ikke se, hvorfor man ikke skal kunne gå ind i startelleveren. Jeg synes selv, at jeg har niveau til det, siger Joachim Andersen og tilføjer:

- Men det er også klart, at vi har mange gode fodboldspillere, og Åge har også haft en fast stamme nu. Det er bare om at have tålmodighed. Det har jeg lært, at man skal have i fodbold, selvom det ikke altid er lige sjovt.

Han har dog ikke talt med landstræner Åge Hareide, hvis aftale med DBU udløber efter sommerens EM, om hvilken rolle han er tiltænkt på landsholdet pt.

- Vi har faktisk ikke snakket om så meget. Vi har bare snakket lidt kort om, hvordan det går i klubben. Vi har ikke snakket om min rolle her, siger Joachim Andersen.

I første omgang er det drømmen om landsholdsdebut, der fylder mest hos den unge transferrekordindehaver, og som forhåbentlig snart bliver til virkelighed.

- Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var helt lille. Det er stolthed at møde op i landsholdstrøjen. Det er klart, at jeg glæder mig meget til at skulle få min debut, hvis det kommer.

Joachim Andersen kan få debut, når Danmark møder Schweiz lørdag klokken 18 Telia Parken.


Af Anders Borup
Mandag 21. oktober