Luk

Joachim A: Ingen kunne hamle op med Lyon

| Ligue 1 | 5 kommentarer
Joachim A: Ingen kunne hamle op med Lyon
Foto: Geelmuyden Kiese

Infoboks

Monaco - Lyon
Ligue 1 (09/08)
bet365 2,87 3,30 2,40

Ingen kunne hamle op med Lyon, da Joachim Andersen skulle vælge det næste skridt efter to år i Sampdoria.

Joachim Andersen har forladt Italien efter to år i Sampdoria, og nu skal han i stedet tørne ud i den franske liga, hvor Lyon får fornøjelsen af den 23-årige danske forsvarsspiller.

I en pressemeddelelse fortæller han, at han gerne vil takke Sampdoria, hvor han har været glad for at bo – og nu gælder det altså en tilværelse i Frankrig.

- Nu glæder jeg mig til at skifte til storklub som Lyon, der altid spiller med om topplaceringerne, og som næsten altid er med i Champions League, siger Joachim Andersen.

- Jeg havde en del muligheder, men har prioriteret chancen for at prøve en ny liga med masser af fysik og power og muligheden for at spille Champions League i en ekstremt veldrevet klub, der lige som Sampdoria har orden i organisationen og en klar plan for mig.

- Det er vigtig, at jeg får spilletid på højeste niveau, så jeg også kan blive en fast del af det danske landshold. Her har ingen kunnet hamle op med Lyon, hvilket personlige samtaler med Juninho (sportsdirektør, red.) og Sylvinho (træner, red.) har været med til at overbevise mig om, siger Joachim Andersen.

Den danske landsholdsbobler fortæller, at han tager den taktiske læring fra Italien med sig til Frankrig, hvor fysikken spiller en større rolle. Nu er målet at blive den bedste boldspillende forsvarsspiller i verden.

Med skiftet til Lyon bliver Joachim Andersen samtidig den dyreste spiller i dansk historie. Lyon betaler nemlig med 225 millioner kroner for ham – men det tænke Andersen ikke over.

- Det er da lidt specielt, men den rekord kan jo blive slået i morgen, så det er ikke noget, jeg tænker meget over. Lyon har vist, at de virkelig ville have mig.

- Det er jeg glad for, og nu glæder jeg mig til at komme i gang og vise alle klubbens fantastiske fans, hvorfor klubben ville have mig, siger Joachim Andersen.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Onsdag 17. juli