Luk

Joachim A. og Lyon slutter mareridtsstime

| Ligue 1 | 0 kommentarer

Infoboks

Lyon - Metz 2-0
Ligue 1
28' 1-0 Memphis Depay
33' 2-0 Moussa Dembélé
Strasbourg - Nice 1-0
Ligue 1
23' 1-0 Adrien Thomasson
56' 1-0 Racine Coly

Joachim Andersen var tilbage i startopstillingen for Lyon, som lørdag aften vandt sikkert med 2-0 over Metz. Det var første Lyon-sejr i ni Ligue 1-kampe.

Joachim Andersen var lørdag aften tilbage i Lyon-træner Rudi Garcias startopstilling, efter den 23-årige danske midtstopper var bænket i Lyons to seneste kampe.

Lyon tog hjemme imod Metz, og de to hold lå side om side i tabellen lige over nedrykningsstregen inden lørdagens opgør.

Men det skulle der hurtigt blive lavet om på, for Lyon tog i første halvleg masser af initiativ og var i stort overtag i boldbesiddelsen. 

Metz skabte sjældent chancer, og da Lyons Memphis Depay efter 28 minutter tog sagen i egen hånd fik kampen sit første mål.

Depay driblede midt på Metz' halvdel, og så satte han pludseligt fart i benene. Rykket sendte hollænderen ind i Metz-feltet, og derfra bragede den tidligere Manchester United-angriber Lyon på 1-0.

Fem minutter senere øgede Lyon til 2-0 ved Moussa Dembele, der omsatte et straffespark.

Dermed et forrygende udgangspunkt til anden halvleg, hvor Lyon ad flere omgange kunne have øget føringen, inden Metz til sidste skulle have reduceret. 

Keeper Anthony Lopes stod dog flot, og så holdt Joachim Andersen og co. altså nullet og snuppede holdets første sejr i ni Ligue 1-kampe.

Andetsteds tabte Kasper Dolbergs Nice med 1-0 til Strasbourg uden skadede Dolberg i aktion. 


Af Jonas Dalgård
Mandag 1. marts
Søndag 28. februar