Luk

Joachim Andersen bekræfter Spurs-kontakt

| Ligue 1 | 2 kommentarer
Joachim Andersen bekræfter Spurs-kontakt
Foto: Geelmuyden Kiese

Infoboks

Monaco - Lyon
Ligue 1 (09/08)
bet365 2,87 3,30 2,40

Se Brøndbys Europa League-kvalifikation

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

Lyon har været interesseret i Joachim Andersen siden december, og danskeren bekræfter kontakt med Tottenham, fortæller Danmarks dyreste spiller fredag.

Joachim Andersen gennemgik fredag et historisk stort skifte, da han blev den dyreste danske spiller nogensinde med sit skifte fra Serie A-klubben Sampdoria til franske Lyon.

Mange klubber har været meldt interesserede i danskeren, hvor Champions League-finalisterne Tottenham blandt andet har været nævnt, og de to parter har været i kontakt, bekræfter Joachim Andersen fredag. Men mere vil han ikke sige om den engelske forbindelse.

For valget endte som bekendt med at være Lyon, og det er et velovervejet skifte, fortæller den danske stopper på et pressemøde fredag.

- Der har været en masse rygter gennem sæsonen, og jeg har haft svært ved at finde hoved og hale i, hvad der har været sandt. Jeg har haft et godt samarbejde med min agent og familie, og nu er jeg glad for at have fundet denne mulighed, som er den bedste for mig, siger Joachim Andersen og fortsætter om valget af Lyon.

- Det er jo svært at vælge en klub. Det er lidt som at købe et hus, hvor man skal have den rigtige følelse, og det har jeg i Lyon.

Joachim Andersen fortæller, at han først hørte om Lyon-interessen i december sidste år, men i marts intensiverede snakken med klubben, hvor sportsdirektør Juninho og træner Sylvinho har overbevist den unge dansker. Han er dog ikke stillet nogen garantier.

- De kan ikke garantere en startplads, men selvfølgelig laver jeg min research inden skiftet. Jeg har samtidig så stor tro på mig selv, at jeg nok skal spille, hvis jeg gør det godt. De fortalte mig også, hvordan de så mig som spiller, og det gjorde udslaget.

Danskeren skifter til Lyon efter to år i Serie A, men hvad Lyon skal betyde for karrieren er endnu uvist, siger Andersen.

- Jeg tænker ikke så langt ud i fremtiden. Lige nu tænker jeg på Lyon, og jeg tænker på det næste skridt rent udviklingsmæssigt, hvor jeg vil udvikle mig så meget som muligt.

Forud for skiftet til Lyon har Joachim Andersen forhørt sig hos de tidligere Ligue 1-spillere Simon Kjær og Kim Källstrøm samt den tidligere Twente- og Esbjerg-boss Ted Van Leeuwen.

Se Brøndbys Europa League-kvalifikation Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Dalgård
Onsdag 17. juli