Luk

Joan Laporta annoncerer Barca-kandidatur

| La Liga | 9 kommentarer

Infoboks

UE Cornella - Barcelona
Copa del Rey (21/01)
Oddset 11,50 5,80 1,22
bet365 11,00 6,00 1,20

Joan Laporta bekræfter på et pressemøde mandag, at han stiller op som kandidat til præsidentvalget i klubben.

Barcelona skal have ny præsident, og klubbens medlemmer har mandag fået et nyt men yderst velkendt navn på stemmesedlen.

Således bekræfter klubbens tidligere præsident Joan Laporta, at han stiller op til valget, som finder sted i slutningen af januar 2021.

Laporta var præsident i Barcelona fra 2003 til 2010, og i den periode blev han blandt andet meget populær for indkøbet af Ronaldinho, og han var præsidenten bag Pep Guardiolas ansættelse som førsteholdstræner.

- Jeg stiller op, fordi jeg elsker Barcelona, og fordi jeg mener, at vi har de rette forberedelser til at foretage de ændringer, som klubben har brug for. Vi har også en plan for at få klubben tilbage til toppen af de bedste klubber i verden, siger han ifølge Sport.

Joan Laporta stillede også op til valget i 2015, og således er det altså tredje gang, han deltager i ræset om at blive præsident.

I 2015 var det Josep Bartomeu, der vandt præsidentvalget. Han har for nylig fået et mistillidsvotum i Barcelona, og derfor skal klubben altså finde sig en ny præsident en anelse før tid.


Af Jonas Dalgård

9 kommentarer

Aussie 11:56          
Aldrig gå tilbage til en fuser...!
Pep Guardiola 12:09          
Kan kalde det en fuser at være manden bag klubbens måske mest succesfulde årti nogensinde? Han lagde fundamentet da han hentede Ronaldinho og Frank Rijkaard og satte dem sammen med La Masia drengene.

Siden udviklede han det yderligere med en modig ansættelse af en på daværende tidspunkt uprøvet Pep Guardiola. Samtidig med det prydede han Barcelonas trøjer med UNICEF. At kalde ham en fuser er blasfemi og du er dybt historieløs med dine uoplyste kommentarer.

Om han er den rigtige nu skal jeg ikke kunne sige, men han var manden bag først Rijkaards Barcelona-hold og siden Peps. Og han gjorde det ovenikøbet på yderst sympatisk vis - modsat hans efterfølgere. Han har en stor plads i Barcelonas nyere historie.
Aussie 12:19          
Hvis man kan kalde det en fuser at være manden bag klubbens mest succesfulde årti nogensinde så nej. Han lagde fundamentet da han hentede Ronaldinho og Frank Rijkaard og satte dem sammen med La Masia drengene
Men hvor meget af successen var baseret på hans rolle og beslutninger?
Den gyldne generation fra La Masia ville have hjulpet hvilken som helst præsident og Ronaldinho blev hentet via Sandro Rosells kontakter, da Laporta "fejlede" i at hente Beckham...

At man så derefter bliver fanget i at hyre privatdetektiver til at spionere på egne medarbejdere, kreativ bogføring etc. tæller ikke op heller...

En frisk start med en præsident uden masser af skelletter i skabet er vidst en bedre ide!
cornholio 14:31          
Mange af de her kandidater har store armbevægelser, gode ideer og endnu større løfter, som de svinger om sig med.
Jeg tror man skal tage de fleste udsagn med et gran salt, meget af det er bare ord i en politisk kamp om magt.

Valget handler om Messi. Hvis Messi ender med at støtte en kandidat, så er det ham som ender med at vinde. Laporta må være favorit, hvis vi forestiller os, at Messi er nostalgisk anlagt.
Chris4700 16:06          
Med al respekt for Laportas andel i Barcas historie, så håber jeg endnu mere på Font. Som en anden nævner, noget nyt uden skeletter i skabet
Pep Guardiola 16:25          
Men hvor meget af successen var baseret på hans rolle og beslutninger?
Den gyldne generation fra La Masia ville have hjulpet hvilken som helst præsident og Ronaldinho blev hentet via Sandro Rosells kontakter, da Laporta "fejlede" i at hente Beckham...
Det kan ingen jo svare på da det er et totalt internt anliggende hvem der har taget hvilke beslutninger. Faktum er blot at når det går skidt er det den øverst ansvarlige der får skylden. Når det går godt må en del af kreditten deraf ligeledes gå til den øverst ansvarlige. Du har da ret i at han ramte en "heldig" generation, men beslutningen om Guardiola var modig og succesfuld. Om det var Rossells forbindelser der fik Ronaldinho kommer også lidt ud på et. Hvis du betegner det som en genistreg er det vel også en genistreg at hive Rossell ind som vicepræsident og derigennem kunne udnytte hams kontakter?
At man så derefter bliver fanget i at hyre privatdetektiver til at spionere på egne medarbejdere, kreativ bogføring etc. tæller ikke op heller...
Her har du så fat i en anden præsident. Laporta skal vel næppe stilles til ansvar for de beslutninger og kontroversielle sager der har været under Bartomeu.
En frisk start med en præsident uden masser af skelletter i skabet er vidst en bedre ide!
Det kan godt ske at du har ret. Jeg vil i hvert fald ikke afvise at Victor Font vil være et bedre valg. Min anke var blot mod den første kommentar der groft neglicerer den udvikling klubben gik igennem under Laporta. Jeg synes egentlig også at du virker til at blande præsidenterne sammen og tilskrive ham ansvaret for episoder der efter min bedste overbevisning er sket efter han trådte af - og i øvrigt til hans udtalte frustration, særligt i Bartomeus sidste tid.
Mandag 18. januar
Søndag 17. januar