Luk

Joaquin orkestrerede comeback mod Real S.

| La Liga | 1 kommentar

Infoboks

Real Sociedad - Real Betis 2-2
La Liga
48' 1-0 Alexander Isak
57' 2-0 Mikel Oyarzabal
85' 2-1 Sergio Canales
90' 2-2 Joaquin

Real Sociedad var foran med 2-0, men smed det på gulvet, da indskiftede Joaquin sikrede Real Betis et 2-2-resultat fra udekampen i La Liga. 

Real Sociedad bød lørdag aften Real Betis op til dans i La Liga.

Begge mandskaber var at finde lige uden for de rigtigt sjove pladser med hjemmeholdet på en sjetteplads og 30 point, mens Betis lå nummer otte med 26 point inden aftenens kamp.

Det blev en kamp med to vidt forskellige halvlege, når man kigger på mål og chancer.

I første halvleg var der længere mellem chancerne, men der faldt dog en god mulighed til begge mandskaber.

Jon Guridi kom til en god mulighed for hjemmeholdet tæt under mål, men Joel Robles reagerede hurtigt og reddede flot i Betis-målet.

I den anden ende trykkede Nabil Fekir af fra kanten af feltet. Hans afslutning blev afrettet og snød fuldstændigt Alejandro Remiro i målet, der dog kunne ånde lettet op, da bolden sneg sig forbi målet.

Første halvleg endte altså uden scoringer, men det gjorde anden halvleg så sandelig ikke.

Indskiftede Joaquin reddede Betis

I det 48. minut blev Mikel Oyarzabal spillet fri i højresiden. Han lavede en smart skudfinte, inden han fandt Alexander Isak, der afsluttede første gang, men blev reddet af en Betis-spiller på stregen.

Sociedad fastholdt dog presset, og igen fik Oyarzabal bolden i højre side, hvor han lagde den på tværs til Guridi. Han kunne ikke komme til afslutning, men lagde den i stedet til rette for Isak, der sendte bolden i nettet mellem benene på Robles, der ikke så alt for overbevisende ud i situationen.

Ti minutter senere gengældte Isak det gode forarbejde fra Oyarzabal, da han spillede den spanske landsholdsspiller i dybden.

Han vippede elegant bolden over en fremstormende Robles, og så stod det 2-0 til La Real.

Det lignede også længe afgørelsen, men hos Real Betis har de en rutineret herre i Joaquin, der trods sine 39 år stadig kan være med på højeste niveau.

Han blev skiftet ind i det 78. minut, og otte minutter senere lagde han et perfekt indlæg ind i panden på Sergio Canales, der havde timet sit løb, så han kunne heade 1-2-scoringen i nettet.

Det gav Betis blod på tanden, og dybt inde i tillægstiden fik de også fremtvunget en udligning.

Christian Tello udnyttede sin fart til at sætte sin direkte oppasser i venstre side, inden han lagde et fladt indlæg ind omkring straffesparkspletten, hvor Joaquin sendte bolden i nettet med hjælp fra en afretning.

Det blev også kampens sidste aktion, hvorfor de to mandskaber fastholder henholdsvis sjette- og ottendepladsen, men med et point mere hver.


Af Andreas Roesen
Torsdag 4. marts
Onsdag 3. marts