Luk

Jønsson før Barca: Kan man stoppe Messi?

| La Liga | 2 kommentarer

Infoboks

UE Cornella - Barcelona
Copa del Rey (21/01)
Oddset 11,00 6,10 1,23
bet365 11,00 6,00 1,22

Der venter lidt af en mundfuld for Cadiz og Jens Jønsson, når de lørdag aften skal forsøge at stoppe Lionel Messi og FC Barcelona. 

I midten af oktober måned leverede Cadiz og Jens Jønsson overraskelsen, da de tog til den spanske hovedstad og besejrede de forsvarende mestre, Real Madrid, med 1-0. 

Lørdag aften venter der endnu en kamp til scrapbogen for den 27-årige dansker, når Lionel Messi og FC Barcelona kommer på besøg hos oprykkerklubben fra Sydspanien. 

- Jeg ved ikke, om man kan forberede sig på Messi. Man kan sige, at for os er det rent taktisk en kamp som alle andre. Vi kommer til at stå lavt og forhåbentligt sidde rigtigt godt og tæt i presset. 

- Når det så er sagt, så kan du dække nok så godt op, mon ikke han hiver et eller andet lækkert op af hatten på et tidspunkt. Man ser selvfølgelig klip, og jeg har set ham utallige gange før også. Jeg ved faktisk ikke, om jeg tror, man kan forberede sig synderligt på ham, siger Jens Jønsson. 

Med skiftet til La Liga er der også kommet flere store kampe i kalenderen, hvor den tidligere AGF'er får lov til at teste sig selv af mod nogle af de bedste hold i verden. 

Kampen mod Barcelona rangerer derfor også højt, når Jens Jønsson kigger tilbage på karrieren. 

- Den er pænt deroppe af. Det kan jeg ikke komme udenom. Det er klart, at Real Madrid og Barcelona er nogle af de største hold i verden, selvom jeg ikke er fan af dem. Det siger sig selv at skulle spille mod – for mig – historiens bedste fodboldspiller, det bliver unikt. 

De store kampe savner fansene

Selvom det bliver en unik oplevelse at skulle forsøge at tæmme FC Barcelona og Lionel Messi, så holder Jens Jønsson fat i, at han ikke forbereder sig anderledes. 

- Nej, det synes jeg faktisk ikke. Jeg tror mere, det er for omverdenen, venner og familie, hvor man får lidt ekstra opmærksomhed. 

- Det er klart for mig, der ikke er Real Madrid- eller Barcelona-fan, selvom jeg beundrer begge klubber, så er jeg stadig afklaret med, at det er to af de største klubber både historisk og nu. 

Kampen er stadig blot 90 minutter, som alle andre kampe. Han erkender dog, at der er en lille, men ikke helt uvæsentlig detalje til foreskel.

- Selvfølgelig er det specielt, og det fylder meget, og man er sindssygt spændt, men når alt kommer til alt, så er det en kamp på 90 minutter. Det er så bare mod bedre modstandere og større stjerner, end det er mod Elche i sidste weekend, siger han med et smil. 

Jens Jønsson erkender da også, at de store kampe har en ekstra dimension. Den er bare ikke eksisterende i samme grad for tiden, hvor fansene ikke kan komme på stadionet. 

Og de er ellers den afgørende faktor for at give kampen et ekstra pift op ad.

- Det er klart, at niveauet er helt anderledes, når man spiller mod Messi end mod andre. Der er så mange faktorer. Du har ikke fans for tiden, som ellers fylder en del, og det har jeg jo desværre ikke prøvet. 

- Jeg kunne se i min tid i Tyrkiet, når man spillede mod Galatasaray eller Fenerbahce, der kunne man virkelig mærke, hvor stort det er. Den dimension får jeg desværre ikke med den her gang, fortæller Jens Jønsson.

Barcelona gæster Cadiz lørdag klokken 21.


Af Andreas Roesen
Torsdag 21. januar
Onsdag 20. januar