Luk

Jønsson og co. tæmmede Barca og Braithwaite

| La Liga | 53 kommentarer

Infoboks

Cadiz - Barcelona 2-1
La Liga
8' 1-0 Alvaro Gimenez
57' 1-1 Pedro Alcala
63' 2-1 Álvaro Negredo

Jens Jønsson og Cadiz fulgte op på sejren mod Real Madrid tidligere på sæsonen, da de slog FC Barcelona og Martin Braithwaite med 2-1. 

Både Jens Jønsson og Martin Braithwaite var i startopstillingen, da Cadiz fik besøg af FC Barcelona.

Ganske overraskende var oprykkerne bedre placeret i tabellen inden aftenens opgør, hvor Cadiz indtog sjettepladsen med 15 point, mens Barcelona var placeret som nummer syv med et point færre – og med to kampe i hånden.

For halvanden måned siden slog Jønsson og co. Real Madrid med 1-0, så de var på jagt efter en ny overraskelse. 

Efter otte minutters spil bragte Cadiz sig i front, da et hjørnespark blev forlænget ved forreste stolpe og videre til Barcelonas Oscar Mingueza, der sendte bolden mod sit eget bold. 

Her fik Marc-Andre Ter Stegen reddet, men Alvaro Gimenez var først over bolden og sparkede den det sidste stykke over stregen.

Efterfølgende fik gæsterne svaret fint tilbage med et par gode chancer.

Philippe Coutinho blev spillet fri til en afslutning fra en spids vinkel, men han sparkede tæt over mål.

Få minutter senere kom Martin Braithwaite tæt på at score for fjerde kamp i streg, da han blev spillet i dybden i højre side af feltet, men danskerens flade afslutning mod det lange hjørne blev afvist af en flot redning fra Jeremias Ledesma i Cadiz-målet.

Lionel Messi forsøgte sig også inden pausen, da han sendte et frispark mod mål, men igen var Ledesma redningsmanden for hjemmeholdet, der dermed kunne gå til pause med en 1-0-føring.

Allerede fra anden halvlegs start satstede Ronald Koeman mere offensivt, men Barcelona-træneren holdt fortsat Martin Braithwaite på banen.

Satsningen gav pote i det 57. minut, da Lionel Messi fandt Jordi Alba i feltet, der sendte udligningen i nettet med hjælp fra en afretning af Pedro Alcala, der blev noteret for et selvmål.

Så var der lagt op til, at Barcelona skulle jagte sejren, men i stedet bragte indskiftede Alvaro Negredo Cadiz foran igen seks minutter senere, efter han selv kun havde været på banen i et minut.

Lenglet fik ikke tæmmet et indkast, der fortsatte til Ter Stegen, der hårdt presset af Negredo forsøgte at sparke bolden væk.

Men den rutinerede målræv fik tacklet den tyske keeper, inden han iskoldt ventede på at Frenkie de Jong smed sig på stregen, så han kunne sparke bolden i det tomme net til 2-1.

Så skulle Barcelona igen på jagt, og de skabte hurtigt to fine muligheder.

Først fik Sergino Dest sendt en afslutning tæt forbi mål, da han blev spillet fri i højre side af feltet. Tre minutter senere var det så Lionel Messis tur til at blive afvist, da hans afslutning mod det venstre målhjørne blev reddet Ledesma.

Ti minutter før tid blev det fyraften for Jens Jønsson, der blev udskiftet. Fra bænken kunne han se holdkammeraterne slide sejren det sidste stykke hjem, hvor Martin Braithwaite fik lov at spille alle 90 minutter.

Dermed vandt Cadiz opgøret 2-1, hvilket sender dem op på femtepladsen. 


Af Andreas Roesen

53 kommentarer

LosBlancos 22:57          
Hold nu fast hvor er Cadiz bare et fedt mandskab. Skøn weekend i La Liga!
JG-FCN 22:57          
Jerndefensiv af Cadiz må man bare sige. Braithwaite og Jønsson med fine præstationer. Særligt den der aflevering til Messi måtte godt have givet en assist til Braithwaite, men som Sociedad sympatisør så er det her jo fint :)

Komisk og heldigt mål til 2-1 men den tager vi med.
A7X4ever 23:00          
Neto giver et mål væk på et kritisk tidspunkt
Pique giver et mål væk på et kritisk tidspunkt
De Jong giver et straffe væk på et kritisk tidspunkt
Lenglet giver et mål væk på et kritisk tidspunkt

Koster point i alle kampene.

Bare ikke godt nok med alle de defensive fuck ups
Har Svaret på ALT 23:01          
@antifodbold hvor er du henne nu min ven? Hahaha... "man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus" - er det ikke sådan det lyder mere velkendt??
Cerezo 23:01          
Flot kamp af Cadiz og imponerende start på sæsonen af oprykkerne. Barcelona har til gengæld fået en elendig start. 14 point efter 10 kampe er dårligere end 02/03-sæsonen hvor man endte som nr. 6. Mesterskabet virker nærmest allerede nu urealistisk selvom der stadig er mange point at spille om.
Mac2907 23:02          
Er du svedig en omgang stats den kamp havde. Jeg har sjældent set noget lignende, bare boldbesiddelse 75-25 i Barca favør. Tillykke til Cadiz, men absolut ikke med at udvikle fodbolden for interessens og underholdningens skyld......
Lassenftw 23:03          
Barcelona er bare ikke bedre. Messi løber skrigende bort så snart som muligt.
Lørdag 23. januar