Luk

Johnny T. på skolebænken: Stopper karrieren

| Danmark | 6 kommentarer

Infoboks

FC Fredericia - Hvidovre IF
1. division (06/12)
Oddset 1,77 3,85 4,30
bet365 1,75 3,80 4,20

Johnny Thomsen bekræfter overfor bold.dk, at hans professionelle karriere er ovre. I stedet læser han nu til bygningskonstruktør.

38-årige Johnny Thomsen stopper sin professionelle karriere og fortsætter nu på den civile karrierevej, hvor han læser til bygningskonstruktør.

Det bekræfter den tidligere Superliga-profil overfor bold.dk.

- Det vil nok være en tilsnigelse at kalde old boys-fodbold for en professionel karriere, så ja, jeg er stoppet. Jeg har bare ikke rigtig fået det meldt officielt ud, siger Johnny Thomsen til bold.dk og forklarer, hvorfor det er endt med et karrierestop i stedet for en aftale i en ny klub:

- I bund og grund er det nok endt der, fordi jeg efterhånden er en ældre herre. Jeg er jo fortsat så længe, fordi jeg følte, jeg stadig kunne bidrage, og det følte jeg også, da jeg stoppede i Randers FC i sommer.

- Men de muligheder, jeg forfulgte, blev ikke til noget, og som tiden gik, så kunne jeg godt mærke, at det var tid til at prøve noget nyt efter 15 år i fodboldverdenen.

Han erkender, det ikke var et nemt valg.

- Det var lidt ambivalent for mig, da jeg stoppede i Randers, og derfor meldte jeg jo ikke noget ud. Jeg var uafklaret efter min afsked, og jeg ville mærke efter, om det var det rigtige at stoppe på det tidspunkt. Det synes jeg, det var til sidst, og når jeg ser tilbage nu er jeg meget afklaret med det.

Thomsens kontrakt med Randers FC udløb i sommer efter otte år i klubben.

Var i kontakt med Fredericia

Inden det blev til valget om at stoppe karrieren var den rutinerede højreback i dialog med sin tidligere klub FC Fredericia i 1. division om en aftale.

- Jeg var i kontakt med Fredericia, men det blev ikke til noget. I bakspejlet er jeg glad for at stoppe mere eller mindre på toppen i Randers FC, men omvendt kunne jeg også godt se det sjove i at slutte cirklen og stoppe karrieren i Fredericia, hvor det hele startede.

- Men sådan skulle det ikke være, og det har jeg det også fint med, siger han.

Johnny Thomsen nåede i løbet af karrieren utallige kampe i 1. division og i Superligaen for FC Fredericia, SønderjyskE, FC København og Randers FC, og han fik tilmed tre kampe for det danske landshold fra 2010 til 2011.

Han vandt en enkelt pokaltitel, da han var i FCK i 2011/12 - han skiftede dog klub i januar, men var med i pokalkampe i efteråret den sæson.

Ikke alderspræsident på studiet

I stedet for fodbolden har Johnny Thomsen nu helliget sig bøgerne, hvor han har indledt en uddannelse som bygningskonstruktør.

- Jeg har været i gang i et par måneder efterhånden, og når man ikke har lavet andet end at spille fodbold i de sidste mange år, så har det været specielt som en snart 40-årig mand at skulle tilbage på skolebænken, siger han og fortsætter:

- Omvendt er det noget, jeg har trængt til i stedet for at rende efter en bold. Jeg føler, jeg har fået en god start på mit nye studieliv, og jeg trives godt med det og føler, jeg er det rette sted.

Interessen for uddannelsen har Thomsen fået gennem en kammerat, som selv er bygningskonstruktør, ligesom Thomsen har bygget løs på familiens hus.

- Jeg har sideløbende med min fodboldkarriere gået og renoveret på familiens tidligere hus, og det er der, jeg har fået interessen for det, og det har altid fyldt meget ved siden af fodbolden, fordi det har været vigtigt at have noget andet.

- Jeg kunne ikke læse ved siden af fodbolden, fordi det er et fuldtidsstudie, så derfor er jeg først kommet i gang nu i forhold til andre, der læser gennem karrieren.

Men hvordan er det så, som 38-årig at skulle starte på et studie efter en lang fodboldkarriere? Ja, det havde Thomsen tænkt over på forhånd.

- På studiet er jeg ikke alderspræsident, som jeg var i Randers, så på den måde er det gået den rette vej, siger Thomsen med et stort grin og fortsætter:

- Det er meget blandet på uddannelsen, hvor nogen lige er gået ud af gymnasiet, mens andre har været tømrere og læser videre. 

- Det var også en af grundene til, at det blev den uddannelse, for jeg havde nok haft svært ved at sætte mig i en studiegruppe af folk, som lige var gået ud af gymnasiet.

Han fortæller, at han var mæt af fodboldbranchen, hvorfor det også blev til et stop i den verden. Han følger dog stadig tæt med, når Randers FC spiller, og det er en kende mærkeligt ikke at være en del af længere, erkender han.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Jonas Dalgård

6 kommentarer

Daemon 16:40          
Han vandt en enkelt pokaltitel, da han var i FCK i 2012.
Det forstår jeg ikke helt, når han kun spillede i FCK i efteråret 2011. Men spilletid i to indledende pokalkampe er måske nok til at kalde sig pokalvinder?
Rogosjin 17:42          
Ja det er det.

Alle der har spillet kampe i en turnering FCK vinder får en medalje.
Det være sig suppen eller pokalen.
steen27 23:06          
Alting har en ende - men jeg havde håbet at se ham i VB på en 1-årig kontrakt, hvor han kunne støtte de unge og urutinerede på hb, og selv være backup. Sådan en type tror jeg vi får brug for når det spidser til med skader og karantæner og krav om point. Havde også passet fint med at bo i Fredericia.

Men ok, tak for alt unge mand - det var en fornøjelse at se dig spille.
Nicodemus 23:11          
Betyder det at vi skal stoppe med at råbe Johnny Thomsen på Nedre C? eller kan vi fortsætte 10 år endnu
7000 FCF 00:18          
Johnny Thomsen er en fantastisk historie. Kan huske da Ole Fritzen som træner i FC Fredericia, så ham på Fredericia KFUMs serie 3 hold, og fik ham op i divisionstruppen, og derefter udviklet ham. Kan godt være, han ikke var den mest elegante højre back, men han har altid leveret 100 % i alle kampe, og også da han var nået op i årene. Kæmpe respekt.
Randersc Freja FC 09:19          
Betyder det at vi skal stoppe med at råbe Johnny Thomsen på Nedre C? eller kan vi fortsætte 10 år endnu
Legender dør aldrig, så 100 år endnu. Så tager vi den igen
Tirsdag 1. december
Mandag 30. november
Atalanta-forsvarer: Lukker for mange mål ind
06:52
Cavani undskylder muligt racistisk opslag
06:45
Priske: Ikke råd til at negligere CL-gruppespil
06:38
Lindstrøm: Vi er FCM's største udfordrere
06:30
BIF-målscorer: Skal ikke lukke dumme mål ind
06:29
Thomasberg er testet positiv for corona
06:25
Frustreret Hebo: Tyveri at vi ikke kom foran
06:21
Frederiksen nyder succes med egne talenter
06:10
Lyngby nærmer sig en plan for transfervinduet
06:03
FCM jagter CL-succesoplevelse i Bergamo
06:00
Lindstrøm: Vi er FCM's største udfordrere
05:23
Lindstrøm: Vi er FCM's største udfordrere
05:22
Thomasberg er testet positiv for corona
05:10
gode film..
05:04
Kaptajn Andersen og Fulham slog Leicester
03:06
Frederiksen nyder succes med egne talenter
03:05
gode film..
02:56
Riddersholm efter FCK: Småklubsmentalitet
02:53
Lyngby nærmer sig en plan for transfervinduet
02:26
Lindstrøm: Vi er FCM´s største udfordrere
02:25
Cavani undskylder muligt racistisk opslag
02:07
Vindahl efter assist: Kæresten skylder middag
01:54
Gammelby: Skal overbevise Brøndby
01:24
Frederiksen nyder succes med egne talenter
01:21
Cavani undskylder muligt racistisk opslag
01:00