Luk

Jon Dahl kender til CL: Skal tænke hurtigere

| Champions League | 1 kommentar

Infoboks

Malmö FF - Juventus 0-3
Champions League gruppe H
23' 0-1 Alex Sandro
45' 0-2 Paulo Dybala
45' 0-3 Alvaro Morata

Malmö-træner Jon Dahl Tomasson har selv erfaring fra Champions League og ved derfor, hvilke parametre som hans spillere skal forbedre sig på for at begå sig i den bedste klubturnering. 

Malmö FF kom tirsdag aften til kort, da de hjemme tabte med 0-3 i den første runde af Champions League-gruppespillet. 

Som bekendt, så er der intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, og det gælder også for dette nederlag, fortalte cheftræner Jon Dahl Tomasson efter kampen. 

Han hæftede sig nemlig ved, at klubben kan være stolt, samtidigt med at man får masser af læring med fra kampen.

- Når du spiller mod de bedste hold i Champions League, især med tanke på vores gruppe, så skal man lære, være glade og stolte som klub og på Sveriges vegne. Vi kan lære af kampen, fordi vi kunne faktisk spille mod et rigtigt godt hold i 20 minutter, hvor vi var gode på bolden.

- Vi gav tre mål væk, og det er vi selvfølgelig ikke glade for, men vi spiller mod et rigtigt godt hold med rigtigt gode spillere, hvor du er nødt til at tage beslutningerne hurtigt. 

- De beslutninger skal du tage hurtigere end normalt. Ingen i Europa forventer, at Malmö slår Juventus. Alle kampe i Champions League skal vi tage som en bonus. Vi skal vænne os til at spille på det her niveau, og vi vil lære af det, fortæller den danske træner.

Han har selv erfaring fra Champions League, da han selv var aktiv, og han kunne derfor også pege på, hvilke små detaljer som Malmö-spillerne skal blive bedre til, før de for alvor kan spille med i Champions League.

- Først og fremmest går det stærkere, så du skal tage hurtigere beslutninger. Det gælder, når du presser, laver returløb eller modtager bolden i fødderne, hvor du skal være hurtigere til at orientere dig. Alle de små ting er meget vigtige.

- Det er også derfor, når du er vant til Champions League-fodbold, som jeg er, så kan du se den store forskel. Det sker på et højt niveau, hvor vi spiller mod nogle af Europas bedste hold. Det prøver vi at håndtere og lære fra, for hver kamp i Champions League er en bonus. 

Næste mulighed for at lære kommer om to uger, hvor Malmö gæster Zenit.


Af Andreas Roesen
Onsdag 22. september
Tirsdag 21. september