Luk

Jon Dahl: Stærkt at holde stand efter 0-3

| Champions League | 9 kommentarer

Infoboks

Malmö FF - Juventus 0-3
Champions League gruppe H
23' 0-1 Alex Sandro
45' 0-2 Paulo Dybala
45' 0-3 Alvaro Morata

Malmö FF fik en svær start i Champions League, da holdet tabte 0-3. Cheftræner Jon Dahl Tomasson hæfter sig dog ved, at den svenske klub holdt stand efter pausen.

Det blev ikke til nogen overraskelse tirsdag aften i Malmö, der åbnede gruppespillet ved at få Juventus på besøg. 

Efter en fin indledning på kampen scorede Juventus tre gange i anden halvdel af første halvleg, hvilket reelt set afgjorde kampen. 

Det var cheftræner Jon Dahl Tomasson selv sagt skuffet over, men han hæfter sig ved et par positive tinge i præstionen, blandt andet en god start på kampen. 

- Vi er selvfølgelig skuffede over at tabe, selvom alle i Europa forventede, at vi ville tabe. Jeg synes, vi startede ret godt i de første 20 minutter, hvor vi leverede en glimrende præstation.

- Så indkasserede vi et mål, og når du indkasserer mål, så er det altid unødvendigt. Det andet og tredje mål faldt endda lige før pausen. Mål som vi ikke skal give væk på det her niveau. Vi skal ikke skamme os, fordi vi spillede mod et rigtigt godt hold.

- Vi skal tage hver kamp i Champions League som en bonus, fordi vi spiller mod de bedste hold i verden, der har et totalt anderledes budget end os. Det var godt at se de første 20-25 minutter, inden vi indkasserede det første mål, fortæller den danske Malmö-træner. 

Han fandt også det også positive i en anden halvleg, hvor svenskerne spillede til nul trods en kold spand vand i hovedet lige inden pausen. 

- Dernæst vores anden halvleg, hvor vi var bagud 0-3, men stod sammen, og det siger meget om et hold, at vi ikke bare lod det hele skride. For det er ikke fedt at være bagud med 0-3 i pausen, især når vi indkasserede dem lige før pausen mod et rigtigt godt hold. 

Juventus' 2-0-scoring faldt på et straffespark, hvor Lasse Nielsen rev Alvaro Morata omkuld ifølge kampens dommer. En kendelse som Jon Dahl ikke nødvendigvis var enig i. 

- Jeg synes, de leverede en okay præstation. Man kan sætte spørgsmålstegn ved straffesparket, for man kan dømme det, men man kan også lade vær. Det er et skøn. Men jeg synes, dommerne gjorde det godt, siger Jon Dahl Tomasson.

Taktikken har virket mod gode hold som Rangers og Ludogorets

Efter kampen blev Malmös taktik kritiseret på svensk tv for at være for offensiv og isolere wingbackerne Jo Inge Berget og Søren Rieks for ofte, men den købte Jon Dahl Tomasson ikke helt.

- Først og fremmest blev Juventus farlige én gang med en bold ind bag Jo Inge Berget. Dernæst så var problemet ved det første mål, at vi ikke fulgte løbene ind i feltet, hvor vi mere eller mindre ikke var nok folk. 

Han erkender til gengæld, at svenskerne havde svært ved at håndtere boldene op igennem den centrale akse. 

- De bolde, der blev spillet ind bag os centralt i banen, skulle vi have læst bedre. I sidste ende synes jeg, vi har leveret glimrende præstationer med den her formation imod modstandere som Rangers og Ludogorets, der har totalt anderledes budgetter, end vi har.

- Alligevel var vi dominerende med og uden bolden, hvilket er vigtigt, hvis man vil forbedre sig. 

Derfor ville han heller ikke ændre på taktikken. Det er nemlig også vigtigt, at Malmö tør udvikle sig som hold, så de også skaber eftertragtede spillere for resten af Europa.

- Drengene vidste, hvad der kunne ske. Der ville komme bolde i feltet og bolde ned bag ved dem, som der også gjorde. Vi så, at vi faktisk kunne spille mod dem med bolden, og det skal vi tage med fremadrettet.

- Vi vil forbedre os med bolden mod bedre hold, og det har vi allerede gjort mod Rangers og Ludogorets, der er gode hold. Hvad jeg ved, så har Malmö ikke gjort det før, de gange holdet har været i Champions League før.

- Så det er en vigtig ting at forbedre og blive ved med at forbedre, hvis vi vil udvikle vores spillere. Vi vil også sælge spillere, og Europa kigger efter spillere, der kan noget med bolden, samtidigt med de kan forsvare, forklarer Jon Dahl Tomasson.

Næste mulighed for point i Champions League er på udebane mod Zenit om to uger.


Af Andreas Roesen
Tirsdag 21. september
Mandag 20. september
LIVE: Vejle jagter første sejr mod Viborg
07:15
David N. vil tale med Thorsteinsson om film
07:13
Chelsea Football Club
07:12
Drinkwater: Jeg var et stort kaos i Chelsea
07:10
Chelsea-trio og Franks bomber på ugens hold
07:08
Koeman trods pointtab: Spillede en god kamp
07:07
AGF-træner: Har vendt den dårlige sæsonstart
07:05
Osimhen 'stjal' Insignes mål: Betyder intet
07:00
SIF-midt ærgrer sig: Svært at nedbryde AGF
06:47
Barca fik uafgjort mod bundhold til allersidst
06:47
Koeman trods pointtab: Spillede en god kamp
06:46
To mål på to minutter: AGF fik ram på SIF
06:39
Koeman trods pointtab: Spillede en god kamp
06:39
David N. vil tale med Thorsteinsson om film
06:31
Thomasberg: Bedste trup i min Randers-tid
06:30
Barca fik uafgjort mod bundhold til allersidst
06:27
Esbjerg fB - Sejr!
06:24
Pokaldag i Danmark og England på skemaet
06:00
Uniteds Varane: Havde brug for ny udfordring
05:47
Barca fik uafgjort mod bundhold til allersidst
05:43
Chelsea-trio og Franks bomber på ugens hold
05:39
Barca fik uafgjort mod bundhold til allersidst
04:14
David N. vil tale med Thorsteinsson om film
04:09
David N. vil tale med Thorsteinsson om film
03:22
PC: Ved ikke hvorfor Thorup bragte BIF op
01:22