LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Jonas Dal overtager FC Fredericia til sommer

| NordicBet Liga | 12 kommentarer
Jonas Dal overtager FC Fredericia til sommer
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Fredericia - Hvidovre
NordicBet Liga (25/05)
bet365 2,30 3,20 3,20
NordicBet 2,40 3,25 2,90
Oddset 2,20 3,40 3,20

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia

Live på Eurosport Player

Advertisement
Advertisement

FC Fredericia har ansat Jonas Dal på en toårig kontrakt, der træder i kraft til sommer, når Jesper Sørensen stopper i klubben.

Til sommer stopper Jesper Sørensen som cheftræner i FC Fredericia, fordi han drager til Canada med sin familie - og nu har 1. divisionsklubben fundet afløseren.

Valget er faldet på Jonas Dal, som lige nu træner Kjellerup IF i 2. division. Jonas Dal, som tidligere har trænet Hobro IK og Esbjerg fB, er blevet ansat på en toårig kontrakt.

- Vi har været igennem en konstruktiv ansættelsesproces, hvor vi har haft flere rigtig dygtige kandidater. Det er mundet ud i en aftale til Jonas, og det er vi meget glade for, siger FC Fredericia-direktør Stig Pedersen til bold.dk.

- Jonas passer rigtig godt ind i FC Fredericia. Han har erfaringer fra alle niveauer i divisionerne, og han skal nu forsøge at føre os videre fra vores nuværende position.

- Hvis ikke vi rykker op allerede til sommer, bliver Jonas' opgave at føre os i Superligaen, siger Stig Pedersen.

Skal fortsat være offensivt indstillet
FC Fredericias spillestil har under Jesper Sørensen været meget boldbesiddende og offensiv - og den stil skal Jonas Dal i høj grad føre videre.

- Vi er rigtig glade for den måde, Jesper Sørensen leder holdet på lige nu. Vi peaker i øjeblikket og har gjort det i et stykke tid. Men uanset hvilken træner vi havde valgt, så har vi ikke været på jagt efter en ny Jesper Sørensen, siger Stig Pedersen.

-  De seneste trænere vi har haft, eksempelvis Thomas Thomasberg, Peter Sørensen, Nicolai Wael, er jo trænere, der alle har hver deres personlighed og stil. Jonas Dal har også sin egen stil, og det skal han også have lov til.

- Men det har været vigtigt for os, at vi fortsætter vores offensive tilgang til spillet. Vi vil gerne have bolden meget og dominere kampene.

- Der vil selvfølgelig komme nogle ændringer, når Jonas kommer ind - men det skal selvfølgelig ligge i tråd med de ting, vi gør i dag. Alle trænere har deres måder at gøre det på, og Jonas har også frie hænder til at gøre, som han vil, siger Stig Pedersen.

Jonas Dals FCM-fortid bliver en fordel
FC Fredericia har for nylig indledt et samarbejde med FC Midtjylland. Aftalen går ud på, at FC Fredericia skal leje spillere i FC Midtjylland.

Og Stig Pedersen mener, at Jonas Dals fortid i netop FC Midtjylland bliver en gevinst.

- Han har jo en god indgangsvinkel i FC Midtjylland, og det vil også være en god ting i vores nye samarbejde med dem, siger Stig Pedersen og fortæller, at Dal i løbet af foråret skal inkluderes i arbejdet med at sætte en trup sammen.

- Jonas træner Kjellerup i øjeblikket, og det er hans hovedopgave lige nu.

- Men det er klart, at jeg vil vende spillertruppen med ham undervejs. Vi har allerede talt om det, og han vil selvfølgelig også få mulighed for at give sit besyv med, når vi skal kigge på spillere, siger Stig Pedersen.

FC Fredericia kæmper i øjeblikket med i toppen af 1. division og har fortsat gode muligheder for at lande i top-tre, som kan ende med oprykning til Superligaen.

nicolai@bold.dk

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

12 kommentarer

Vegilans12 12:05          
Er Jonas Dal så den offensivt tænkende træner, som Fredericia ønskede sig?

Mindes ikke, at han er typen med den mest offensive tilgang til spillet.

Synes dog det er en god beslutning, og han skal nok blive en succes.
Neigaard 12:15          
Ja det gik meget godt i Hobro også med et godt samarbejde med FCM, så forhåbentlig en god aftale for alle parter.
North 12:29          
Frem med ludospillene!
Womble 12:32          
Som tingene gik, så er jeg overbevist om at det ikke var Jonas Dal der var noget galt med i EfB. Klubben var bare ikke klar til nye input.
Mab 12:47          
Det kan der vist ikke være nogen tvivl om. Esbjerg var et galehus, da Jonas Dal blev ansat. Man kan på ingen måde bebrejde ham, når han hverken fik tillid eller tid til at redde et skib, der for længst var sprunget læk.
Gomes16.01 12:47          
Womble
Han er god i medgang, men......
kkats 12:50          
enig med problemstillinger om Jonas Dal og Fredericia. Jeg har såmænd ok sympati for Jonas Dal og synes han var uheldig at havne i Esbjerg, da tingene var værst.

Men Fredericia spiller virkelig en fin omgang fodbold og ganske anderledes end mange andre hold. Jeg er i tvivl om matchet her. Umiddelbart er presset ikke det samme i Fredericia som i Esbjerg,

Jeg vælger at have min skepsis her, og så må vi se, om jeg kan blive modbevist.
Lørdag 25. maj
Fredag 24. maj