Luk

Jonas Wind: Stoler på Thorups idéer

| 3F Superliga | 11 kommentarer

Jess Thorup har lavet markante taktiske ændringer i FCK, men træneren mener ikke, at de har været for store.

FC København har i de sidste mange år været kendt for at praktisere zoneforsvar og et 4-4-2-system, men sådan er det ikke længere.

Efter fyringen af Ståle Solbakken er Jess Thorup kommet til, og den nye cheftræner har hidtil brugt tre mand i bagkæden og droppet det velkendte zoneforsvar.

Thorups første to superligakampe er endt med nederlag til FC Midtjylland og Randers, men cheftræneren mener ikke, at skiftet har været for stor en mundfuld.

Det siger han efter mandagens 1-2-nederlag hjemme til Randers.

- Det tror jeg såmænd ikke, og jeg tror ikke, vi skal snakke så meget om system og alt muligt andet. Sejre er den bedste medicin, og hvis vi ikke får dem, kommer vi længere og længere ned.

- Vi skal have vendt det hurtigst muligt, så det ikke bliver et frit fald, siger Thorup.

Det er på selvtillidskontoen og ikke taktikbrættet, at FCK halter, mener han.

- Det er nok tydeligt, at det er en gruppe spillere, der mangler selvtillid og tro på tingene. Det mentale er over 50 procent af det at være fodboldspiller. Uden selvtillid bliver vi hurtigt middelmådige og ordinære.

- Jeg lavede systemskiftet for at prøve at få spillerne ud af den boble med manglende selvtillid, som de er i. Jeg forsøgte at skubbe til nogle ting, og når jeg ser dem på træningsanlægget, er de sindssygt energiske og nysgerrige, men jeg ser et eller andet spøgelse, når de kommer herind i Parken, siger Thorup.

Trods de skuffende resultater er Jonas Wind optimistisk, og han mener heller ikke, at de taktiske ændringer har været for store.

- Det nemme svar ville være at svare ja ud fra de resultater, men nej, sådan føler jeg ikke, at det er. Det er hans idéer, der skal arbejdes på, og selvfølgelig er det sjældent, at de sidder der fra dag ét.

- Det tager tid, men vi stoler fuldt og fast på hans idéer. Jeg synes, det har set godt ud, men vi har ikke rigtig formået at vise det i kamp, siger Wind.

I Randers-lejren kunne cheftræner Thomas Thomasberg godt se, at FCK ikke spillede i et velkendt system mandag aften.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg synes, der var nogle flere huller hos dem. Det er klart, at når man ikke har trænet så meget og har spillet på en anden måde i lang tid, så er der nogle ting, som ikke helt er afstemt.

- Det er sjældent, jeg har været med til, at der har været så meget plads at løbe på. Jeg synes, vi vandt fortjent, for vi havde flere og større chancer end FCK, siger Thomasberg.

Både FCK og Randers har ti point efter ni kampe i Superligaen, men kronjyderne er på niendepladsen grundet en bedre målscore, mens københavnerne er nummer ti i tabellen.

/ritzau/

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Johannes Skjøth

11 kommentarer

Bangfire 23:09          
Man kan ikke være uenig med Thorup i, at det overvejende er et psykisk problem. Det skal der nok arbejdes mest med.
-Kongen- 23:16          
Det kan man sagtens være uenig i. Ja, de er presset på psyken og nede i et hul.. men det ændrer jo ikke på, at det taktisk sejler.. de er slet ikke gode nok til at placere sig i et tre-mands forsvar og udnytter slet ikke at have tre mand centralt i midten.. også er der ingen grund til at spille sådan.. og det burde Jess have set på træningsbanen
Inter-fck 23:25          
Ramt på selvtilliden ? De har lige været på landshold og andre haft på pause. Ingen af dem der deltog for det danske landshold lignede nogen der var ramt på selvtilliden. Skulle man være ramt på selvtilliden, så var en kamp efter Rijeka et sted man kunne se det .. ståles sidste kamp vinder man 3-2 , hvor holdet sprudlede, og kunne have vundet med et par ekstra mål. Thorup kan godt lege psykolog og påstå at det er psykisk, men det er noget idé forladt fodbold de spiller idag. Det her viser jo også at Thorup ikke ejer ét gram taktisk snilde. At gå ind og prøve at ændre noget helt fundamentalt op til sæsonens sværeste udekamp, for derefter at følge op med den her præstation mod rfc.

Endnu engang stort tillykke til bo rygaard, w. Kvist og resten af bestyrelsen/ ejerne ...
Peter0811 23:47          
Må give dig ret -Kongen-.
3 back kæden nede bagerst synes ikke at være stærk nok .
Nelson er ikke hurtig eller i øjeblikket god nok til at varetage flere offensive modstandere at forholde sig til .. Zanka sejler også lidt . Ser ud som om han ikke rigtig kan finde den vante dominerende position overfor angriberne , som han for vane har .
Boile har egentlig været den der har vist sig at have fundet sig bedst til rette i den nye 3 back kæde .. Meeen , det synes ikke til at være nok , at 1/3 gør det godt . For han gør det jo også ret godt andetsteds.
Danish_Messiah 00:34          
hvor meget er det lige i tror man kan gøre på lidt over en uge ?
Crusader 01:10          
Ståles meget kontrollerede tilgang til fodbold har virket i mange år og er noget han fortjener ros for.

Men det har i lang tid været tydeligt at der skal noget andet til. At der var begyndt at komme revner i fundamentet.

Når man indfører noget nyt som Thorup gør, er det helt naturligt at der vil være en overgangsfase. Der vil altid være et element af kaos i så omfattende forandringsprocesser.

“At turde, er at miste fodfæstet for en stund, ikke at turde, er at miste sig selv.” som den gode Kierkegaard sagde.

FCK ville have mistet sig selv hvis de rigidt havde fastholdt det der ikke virkede. Nu vakler de måske lidt, men jeg tror det er det der skal til for at komme ud på den anden side.

For Ståle Solbakken tror jeg også det er sundt. Han er stadig i chok og i en vis grad af benægtelse. Tæppet er revet væk under ham. Det er nogle gange det der skal til for at man får alvor kan udvikle sig.
NillerNielsen 01:40          
Nu er turneringen lang og der er fortsat mange point at spille om, men det store spørgsmål er hvor lang snor har JT. Der kan vel ikke herske nogen tvivl om, at hvis FCK ikke kommer i slutspillet - hvad gør man så, er der en plan B?
Onsdag 27. januar
Tirsdag 26. januar