Luk

Luk

Jota sprudlede og sendte Liverpool i finalen

| Carabao Cup | 74 kommentarer

Infoboks

Arsenal - Liverpool 0-2
Carabao Cup
19' 0-1 Diogo Jota
77' 0-2 Diogo Jota
90' 0-2 Thomas Partey

Diogo Jota blev den helt store helt med to mål, da Liverpool torsdag aften slog Arsenal med 2-0 på Emirates. Thomas Partey fik rødt kort i slutfasen. Danske Mika Biereth var med til sin tredje kamp på bænken.

Torsdag var der en særdeles spændende kamp på papiret i engelsk fodbold, da Liverpool og Arsenal tørnede sammen i den afgørende Carabao Cup-semifinale.

Første opgør mellem de to endte 0-0 på Anfield trods et tidligt rødt kort til Granit Xhaka, så alt var åbent i torsdagens returmøde.

På Mikel Artetas bænk var danske Mika Biereth med for tredje gang i denne sæson, og han kunne altså igen sidde og fundere over, om det skulle blive til Arsenal-debut i denne omgang.

Fra bænken kunne Biereth se en ganske underholdende kamp udspille sig fra de to hold, der begge havde flere ændringer i deres startopstillinger.

Arsenal fik en god start, og allerede fem minutter inde sendte Alexandre Lacazette bolden på træværket, da han gik til et frispark på kanten af feltet. Han var lige ved at snyde Caoimhin Kelleher i buret, men Liverpool-vikaren var vågen og fik prikket bolden på overliggeren.

Kampen bølgede frem og tilbage, og kort efter havde Joel Matip bolden i Arsenals mål, men Liverpool-forsvareren blev dømt offside.

Det var dog et varsel for Arsenal, der i det 19. minut kom bagud, da Diogo Jota flot kom fri i venstresiden. Herfra drog han ind i banen, mens Arsenal-forsvaret så noget passivt til, og så kunne den målfarlige Liverpool-angriber sparke bolden ind bag Aaron Ramsdale, der heller ikke så alt for heldig ud i situationen, hvor bolden fes i mål i det korte hjørne.

Det blev første halvlegs eneste scoring, da ingen af holdene skabte de helt store chancer efterfølgende.

Men det ændrede sig i anden halvleg.

Her var Alexandre Lacazette først i en særdeles lovende position efter en god aflevering fra Albert Sambi Lokonga, men Lacazette tog et dårligt touch og var for langsom til at få afsluttet, hvorfor den lovende situation ikke blev udnyttet til fulde.

I den anden ende var den unge Liverpool-spiller Kaide Gordon uhyre tæt på efterfølgende, da Jota på ny sprudlede. Han kom flot fri i venstresiden og lagde bolden ind foran mål, men Gordon overplacerede sin afslutning.

Siden var indskiftede Ibrahima Konate også tæt på, da han ramte stolpen.

Men Arsenal bød sig også til mod slutfasen, og i det 73. minut var Gabriel Martinelli ved at bringe ligevægt i regnskabet med en afslutning mod det nærmeste hjørne, men hans forsøg blev holdt ude af Kelleher.

I stedet kunne Liverpool så øge til 2-0 og lukke kampen, da Trent Alexander-Arnold erobrede bolden og fandt Jota med en lang aflevering frem. Jota viste skarpheden og udnyttede flot en fri mulighed, og så var Liverpool på 2-0.

Ondt blev værre for Arsenal, der i slutfasen blev reduceret til 10 mand, da Thomas Partey fik sit andet gule kort for en hård tackling på Fabinho.

Dermed endte kampen 2-0 til Liverpool, der nu er i Carabao Cup-finalen, hvor Chelsea venter.


Af Jonas Dalgård

74 kommentarer

Evrasgirl 22:39          
Vel forskellen på mænd og drenge. Liverpool var bare farligere og bedre. Bliver en god finale, arsenal fortjente den ikke.
Kapslock 22:41          
Der plejer at være klasseforskel når Liverpool møder Arsenal. I dag manglede dog Salah og Mané og der var stadig klasseforskel.

Flotte mål af Jota, der bare har vist sig at være endnu en uset genistreg fra Klopp og Kelleher gør det bare godt, når han med. Curtis Jones havde også oppet sit niveau. Alt i alt rigtigt fint.

Arsenal skal dog nok blive interessante. Det er et ungt hold...hvilket kommentatoren så også gjorde os opmærksom på 50 gange.
VivaV 22:41          
Helt fortjent. Spændende at følge Arsenal. Synes virkelig de har nogle interessante unge spillere. Skal nok blive til top 4 i denne eller næste sæson.
D.B.R. © 22:41          
Dejligt med en tur til Wembley.
DonGunner 22:41          
Elendig præstation. Spild af tid at se som Arsenal og kilde til at forstærke min depression. Liverpool har os lige hvor de vil have os hele kampen - i deres lomme.

Ramsdale har været klasse for os indtil nu, men han taber måske kampen for os i dag og får minus i bogen. Han skal simpelthen have det "skud" til 0-1.
Martinbv96 22:42          
Vi mangler en angriber som kan være en trussel i modstanderens felt, Laca er slet ikke god nok desværre, alt for afhængige af Saka og Martinelli, vi mangler mere koldblodighed på de få chancer vi får, desværre, men videre til næste kamp!
Memento 22:43          
Per Frimann der baserer det Japanske-skurs niveau på baggrund af én kamp, hvor han i øvrigt er kommet tilbage fra en skade, er simpelthen for flovt.
Ødegaard rigtig god i dag. Forskellen var Jota og Trent.
Lørdag 21. maj
Fredag 20. maj