Luk

Journalist: DK er Belgiens største trussel

| EM | 2 kommentarer

Infoboks

Finland - Rusland
EM Gruppe B (16/06)
YouBet 6,35 3,55 1,69
Oddset 5,70 3,85 1,62
bet365 5,00 3,75 1,70

Danmark er Belgiens største trussel i EM-gruppen, mener den belgiske journalist Guillaume Raedts, der her gør os klogere på Roberto Martinez' tropper.

Belgien åbner lørdag EM med en kamp mod Rusland i Danmarks gruppe, og forventningerne til belgierne er tårnhøje.

Ved VM i 2018 blev det til en tredjeplads, og det går Roberto Martinez' tropper benhårdt efter at forbedre.

bold.dk har talt med den belgiske journalist Guillaume Raedts, som dækker belgisk fodbold for avisen Le Soir og nyhedsbureauet Sudpresse.

Han lægger ikke skjul på, at mantraet i Belgien er, at man går efter at snuppe EM-titlen.

- Belgien kommer for at vinde EM. Spillere som Lukaku og Courtois har sagt det meget klart i nylige interviews, siger Guillaume Raedts til bold.dk.

- Det er også målet for landstræner Roberto Martinez, der overvejer at forlade posten efter turneringen, også selvom hans kontrakt løber til VM i Qatar.

Anser du Belgien som favoritter ved EM?

- Dette EM bliver meget åbent, tror jeg. Mere end nogensinde kan flere hold nå titlen, men jeg har Frankrig som den største favorit på grund af deres triumf ved VM og Benzemas comeback.

- Men Belgien kommer sammen med Portugal og England lige efter på min liste.

- Belgien har været nummer et på verdensrangslisten i tre år og blev nummer tre ved VM, hvor de akkurat blev slået af Frankrig. Derudover har Belgien nogle verdensklassespillere som Courtois, De Bruyne og Lukaku.

Forsvaret og skadeslisten bekymrer
Belgien har så mange giftige våben i offensiven, at det halve kunne være nok, men spørgsmålet er, om det er nok til at vinde EM.

For lige nu er skadeslisten og den usikre defensiv de to store bekymringer for Roberto Martinez, vurderer Guillaume Raedts.

 - Belgiens største bekymring lige nu er skadeslisten. Eden Hazard, Kevin De Bruyne og Axel Witsel er ikke med fra start, og det er altså tre store navne på holdet, som altid starter inde, når de er klar.

- Witsel har været skadet i akillessenen siden januar, og han er med i truppen, hvor lægerne forsøger at få ham klar til knockout-fasen. De Bruyne har en ansigtsskade, og vi ved endnu ikke, hvornår han er klar, måske mod Danmark.

- Det største spørgsmålstegn er ved Eden Hazard, for han har haft mange skader og ikke spillet mange kampe i træk hos Real Madrid. Han spillede ti minutter mod Kroatien i generalprøven, men det var langt fra betryggende.

- Derudover er vores forsvar en udfordring. Siden Vincent Kompany stoppede sidste sommer, har det været umuligt at erstatte ham.

- Spillere som Vermaelen, Vertonghen og Alderweireld er aldrende nu (35, 34 og 32 år, red.), og den nye generation med Denayer og Boyata har ikke helt samme kvalitet. Det er Belgiens svaghed over for de største nationer, siger Guillaume Raedts.

Leicester-profil og 19-årig kan stråle

Alle kender Belgiens største stjerner - Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Thibaut Courtois og man kunne blive ved.

Guillaume Raedts mener, at den ovennævnte trio er i deres livs form i øjeblikket, men han har også stor fidus til Leicester-profilen Youri Tielemans.

- Som en 'rising star' vil jeg nævne Youri Tielemans. I fraværet af Witsel og De Bruyne er han allerede en chef på midtbanen, selvom han kun er 24 år.

- Han kan forsvare, han kan angribe, laver altid gode afleveringer korte som lange, har en rigtig god teknik og kan score mål uden for feltet. Han havde en fantastisk sæson med Leicester og scorede det eneste mål i FA Cup-finalen mod Chelsea.

- Han har fået en masse erfaring og vil blive en stor profil for Belgien i fremtiden, ingen tvivl om dette.

Guillaume Raedts peger også på et mere ubeskrevet blad, der er værd at holde øje med.

- Jeg vil også nævne Jérémy Doku, der spiller i Rennes. Han er en ung kantspiller på 19 år, og han er meget imponerende.

- I Belgien siger vi, at han 'har ild i benene', fordi han har en høj acceleration og store kvaliteter, selvom han stadig skal arbejde på sit sidste touch.

- Jeg tror, at planen med ham er at sætte ham på banen i midten af anden halvleg for at gøre en forskel mod trætte forsvarsspillere hos modstanderen. Han bliver spændende at følge, siger Guillaume Raedts.

Danmark er Belgiens største trussel
Hvor afhængige er Belgien af, at Kevin De Bruyne er klar og præsterer?

- Alle nationer ville være afhængige af en spiller som Kevin De Bruyne. På grund af Eden Hazards skade og manglende form er De Bruyne vores største spiller på banen.

- Spilleren, der kan skabe alt fra ingenting. Med en aflevering eller et skud kan han bryde et forsvar fuldkommen ned.

- Belgien vil altid være stærkere, hvis De Bruyne er på banen. Men vi har andre våben til at gå gennem den første periode af slutrunden med Lukaku, Carrasco, Mertens, Tielemans. Men selvfølgelig har vi brug for De Bruyne for at vinde titlen.

Først og fremmest gælder det de tre gruppekampe ved EM, og her er Guillaume Raedts ikke i tvivl om, hvem der er Belgiens største udfordring.

- Danmark er Belgiens største trussel. I Nations League havde vi problemer med Hjulmands hold, især på udebane.

- Danmark har en rigtig god generation, og de har Christian Eriksen, som kan gøre forskellen. Derudover er de gode på fysikken, hvilket er en af Belgiens svagheder.

- Jeg er ikke bekymret for Rusland, der har en ældre generation af spillere, og Finland, som skal med til deres første store turnering og ikke har våben til at true Belgien. Vi er vant til at spille mod hold, der forsvarer sig meget.

Så hvis du skal give et bud på, hvor langt Belgien kommer ved EM, siger du...?

- Jeg er meget optimistisk, så jeg kan ikke sige andet, end at jeg tror, at Belgien vinder EM, siger Guillaume Raedts og tilføjer:

- Belgien har holdet, selvom forsvaret ikke er det bedste. Spillerne lægger heller ikke skjul på, at det er det helt store mål i år.

Guillaume Raedts' bud på stillingen i gruppen:

1. Belgien
2. Danmark
3. Rusland
4. Finland


Af Sara Margren
Lørdag 12. juni
Eriksen-kollaps overskyggede dansk nederlag
03:35
Berørt Hjulmand: Umuligt at spille for de fleste
03:26
Kjær forsøgte: Kunne ikke lade sig gøre
03:17
Eriksen-kollaps overskyggede dansk nederlag
03:09
Lukaku dedikerer EM-scoring til Eriksen
03:07
Ceferin: Fodbolden står sammen om Eriksen
03:01
Ceferin: Fodbolden står sammen om Eriksen
03:01
Berørt Hjulmand: Umuligt at spille for de fleste
02:58
Peter Møller: Jeg er superstolt over spillerne
02:53
Peter Møller: Vi kan udrette noget stort
02:48
Peter Møller: Vi kan udrette noget stort
02:47
Eriksen-kollaps overskyggede dansk nederlag
02:36
Peter Møller: Jeg er superstolt over spillerne
02:21
Pukki: Det efterlod meget mere at tænke på
02:10
Eriksen-kollaps overskyggede dansk nederlag
02:08
Ceferin: Fodbolden står sammen om Eriksen
02:03
Officielt: Lyngby sælger Hebo til Cracovia
02:01
31 klubber på cv´et: Abreu stopper karrieren
02:00
Kjær forsøgte: Kunne ikke lade sig gøre
01:59
Berørt Hjulmand: Umuligt at spille for de fleste
01:59
Pukki: Det efterlod meget mere at tænke på
01:58
Lukaku dedikerer EM-scoring til Eriksen
01:57
Kjær forsøgte: Kunne ikke lade sig gøre
01:53
Kjær forsøgte: Kunne ikke lade sig gøre
01:52
Berørt Hjulmand: Umuligt at spille for de fleste
01:51