Luk

Journalist: IFK kan redde elendigt år mod FCK

| Europa League | 2 kommentarer

Infoboks

Elfsborg - IFK Göteborg
Allsvenskan (27/09)
YouBet 2,00 3,50 3,50
Oddset 2,05 3,50 3,40
bet365 2,05 3,50 3,40

IFK Göteborg har haft et jammerligt år, men en sejr over FCK vil være et godt plaster på såret, mener en svensk journalist, der dog kalder FCK for store favoritter.

Torsdag aften skal FC København forsøge at spille sig et skridt nærmere Europa League-gruppespillet, når der venter et skandinavisk brag mod IFK Göteborg.

Tidligere har IFK Göteborg kæmpet i toppen af Allsvenskan, men det vil være synd at sige, at klubben har gjort i den igangværende sæson.

Sølle tre sejre i 20 ligakampe er det blevet til, hvilket resulterer i en øjeblikkelig placering som nummer 12 i Allsvenskan, og derfor er der ingen tvivl om, at FCK er klare favoritter.

Sådan siger sportsjournalisten Linus Petersson, der dækker IFK Göteborg for Göteborgs-Posten.

- IFK har været jammerligt dårlige i Allsvenskan, og de har jo dårligt nok vundet en kamp. Formen har været rigtig dårlig, så der er ikke mange, der inderst inde tror, at de kan slå FCK.

- Alle ser FCK som store favoritter, men selvfølgelig er det på hjemmebane og kun én kamp, så en lille chance for at overraske er der da, men den er ikke stor, siger Linus Petersson til bold.dk.

Göteborg kunne alternativt have trukket The New Saints fra Wales eller Motherwell fra Skotland, men endte altså med FCK.

- Det var jo den værste lodtrækning, IFK kunne få, men samtidig tror jeg også, de synes, det er fedt at skulle møde så stort et hold. Reaktionen var, at det kunne have været meget lettere, men det bliver rigtig fedt alligevel.

- IFK har noget selvtillid, fordi de har været stærke i pokalturneringen, som de vandt. Hvis de ellers får det til at spille i de store kampe, så kan de præstere, og det gør, at der findes et lille håb om at kunne overraske, siger Linus Petersson.

Dårlige i felterne

IFK Göteborgs sløje sæson kan delvist forklares med en række alvorlige skader, hvorefter truppen har vist sig at være for tynd, mener Linus Petersson.

- De har spillet ekstremt mange kampe uafgjort. De har haft svært ved at score mål, og det skyldes især, at Göteborgs bedste angriber Robin Söder, som blev klubbens topscorer i sidste sæson, har været skadet det meste af året.

- Giorgi Kharaishvili har også været skadet næsten hele sæsonen, så IFK har været uden sine bedste to offensivspillere, hvilket har medført, at de har haft store problemer med at score mål.

- Defensivt har de også haft problemer. Der har været mange skader til forsvarsspillerne, så mange forskellige spillere har spillet, og derfor har der ikke rigtig været en kontinuitet på den defensive linje.

- Spillet har været ret godt, og det har set ganske fint ud, men de har været dårlige i de to felter. De burde nok have haft flere point, end de har, men samtidig har truppen været lidt for tynd, siger journalisten.

Back to basics med Roland Nilsson

Göteborg fyrede i starten af september cheftræner Poya Asbaghi og har sidenhen ansat Roland Nilsson, der har fortid i netop FC København.

Første kamp under Roland Nilsson endte med en 3-0-sejr over Falkenberg, og Roland Nilsson ser ud til at være gået tilbage til det grundlæggende i spillet, fortæller Linus Petersson.

- Det så positivt ud, men skal måske passe på med at konkludere for meget, eftersom de mødte ligaens dårligste hold, siger han og fortsætter:

- Roland er kommet ind og er gået lidt tilbage til det grundlæggende, så de spiller lidt mere enkelt. Han har haft fokus på at være kompakt i defensiven og så at spille mere direkte med flere indlæg. Tidligere har der været meget kombinationsspil, hvor der ofte blev brugt en aflevering eller to for meget, men Roland vil gerne gøre det mere simpelt.

- Klubben havde brug for en erfaren træner, der kunne komme til og give noget tryghed, og det har de fået i Roland, siger Linus Petersson.

Satser meget på Europa

IFK Göteborg har i Allsvenskan fem point ned til Kalmar, der ligger til direkte nedrykning, og Linus Petersson vurderer, at frygten for at rykke ud ikke er voldsomt stor i Göteborg.

Derfor bliver der formentlig satset meget på det europæiske, spår han.

- Jeg tror, Göteborg prioriterer FCK-kampen rigtig højt. Klubbens økonomi er rigtig dårlig og har været det i flere år, og Europa ses som en chance for at rette lidt op på det.

- Selvom det er gået dårligt, tror jeg ikke, de ser en stor risiko for at rykke ud af Allsvenskan, så de kommer nok til at satse meget på det europæiske, fordi det er en chance for at redde sæsonen lidt, siger Linus Petersson og peger på IFK's vigtigste spiller:

- Pontus Wernbloom har været lidt rusten, siden han kom tilbage, men han er en ekstremt stor leder og betyder allerede rigtig meget for holdet. Han har sat et kæmpestort aftryk både på og udenfor banen på grund af hans måde at være på og de krav, han stiller til omgivelserne.

- At få sådan en spiller hjem har betydet rigtig meget for holdet, og han kommer til at betyde ekstremt meget mod FCK, siger journalisten, der også ser den tidligere AGF-spiller Tobias Sana som en vigtig offensiv nøgle for IFK.

- Sana er også en af nøglespillerne. Han har fået en lidt anderledes rolle, fordi han er blevet brugt til at bygge spillet op fra den centrale midtbane, men mod Falkenberg spillede han på kanten igen, hvilket han nok også kommer til fremover. Han er absolut en af nøglerne til Göteborgs offensiv, siger Linus Petersson til bold.dk.

Torsdagens brag mellem Göteborg og FCK sparkes i gang klokken 18.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Martin Schmidt
Søndag 27. september
Lørdag 26. september