Luk

Journalist: Røverkøbet Wass har overrasket

| La Liga | 0 kommentarer

Infoboks

Daniel Wass har været et af de bedste indkøb for Valencia i årevis, mener den spanske journalist Conrado Valle, som følger klubben tæt. 

Daniel Wass skiftede i sommeren 2018 fra Celta Vigo til Valencia, og det køb kan Valencia være særdeles tilfreds med. 

Det mener den spanske journalist Conrado Valle, som følger Valencia tæt for avisen AS, og som mener, at Wass har været en stor gevinst til prisen. 

- Ser man på, at han kun kostede seks millioner Euro (45 millioner kroner, red.) og har spillet 85 kampe, har han været et af Valencias bedste indkøb i årevis, siger Valle til bold.dk. 

- Jeg vil ikke sige, at hans præstationer har overrasket nogen, for han var allerede god, da han var i Celta, men det er nok lidt overraskende, at han har spillet så mange kampe.

Daniel Wass blev hentet til klubben, da Valencia gik ind til en sæson med Champions League-fodbold og dermed kunne se frem til et hav af kampe.

At Wass har været så sikker mand på holdkortet, lå ikke i kortene på forhånd. 

- Som sagt er det overraskende, at han har spillet så mange kampe, men man må også se lidt på, hvorfor han har spillet så meget, siger Valle. 

- Han ville helt sikkert ikke have spillet 85 kampe, hvis han kun spillede på midtbanen, men de mange skader på holdet og hans gode præstationer har gjort, at han har fået så mange minutter. 

- Han ville have svært ved at kæmpe sig til en fast plads på holdet på den centrale midtbane, hvor konkurrencen er stor med Dani Parejo, Carlos Soler, Geoffrey Kondogbia og Francis Coquelin, men han er blevet en fundamental spiller for holdet som højreback.

- Selv efter Cristiano Piccini er blevet klar igen, og Valencia har købt Alessandro Florenzi, er det stadig Wass, der starter inde. Han forstår det defensive koncept og bidrager også i offensiven, siger Valle om Wass, der i 85 kampe for Valencia har budt ind med fire scoringer og 13 assists.

Mens Wass altså har en vigtig plads i truppen og på holdet i Valencia, mener Valle, at han stadig er et lille stykke fra de bedste Valencia-spilleres niveau.

- Jeg vil ikke sige, at Daniel er en af de allerbedste spillere i Valencia, men han er en af de mest stabile. Han leverer altid på et godt niveau, og mens han måske ikke præsterer til et ni-tal på en ti’er-skala, ligger han altid på seks-syv stykker. 

- Han er en spiller, som har fået en vigtig rolle i omklædningsrummet og har vundet tilhængernes respekt. Alle ved, at han altid leverer i kampene, og han har altid været til rådighed for de to trænere, han har spillet under i Valencia.


Af Mikkel Nøhr
Onsdag 1. april
Tirsdag 31. marts