Luk

Journalist: Sensationelt hvis Piast slår FCK

| Europa League | 13 kommentarer

Infoboks

AaB - FC København
Superligaen Grundspil (03/02)
Bet25 3,05 3,50 2,16
Oddset 2,90 3,40 2,30

Det vil være den største sensation for en polsk klub i mange år, hvis Piast slår FCK ud, vurderer en polsk journalist, der også fortæller om polakkernes styrker.

FC København skal torsdag aften forsøge at spille sig et skridt nærmere endnu et europæisk gruppespil, når det gælder tredje runde i Europa League-kvalifikationen.

Her er modstanderen polske Piast, der ikke er i nærheden af at have den samme europæiske erfaring som FCK, hvorfor polakkerne er klare underdogs.

Det mener i hvert fald sportsjournalisten Pawel Golaszewski, der dækker Piast for det polske medie Pilka Nozna.

- Det vil være klubbens største bedrift, hvis det lykkes at slå FCK ud. Det bliver utrolig svært, og det vil være den største sensation for en polsk klub i mange år, siger Pawel Golaszewski til bold.dk og fortsætter:

- Det er den første sæson, at Piast har vundet en kamp i europæisk sammenhæng. De blev mestre for et år siden, men røg med det samme ud af både Champions League- og Europa League-kvalifikationen dengang.

- Deres mesterskab var som Leicesters i England, for Piast er en ret lille klub, så det var en kæmpe overraskelse, at de vandt, og efter den sæson mistede Piast en række profiler, fortæller journalisten.

Piast har slået Dinamo Minsk og østrigske Hartberg på vejen til opgøret mod FCK.

Impotent offensiv og Kirkeskovs dødbolde

Selvom Piast altså har fundet melodien i europæisk sammenhæng, halter det gevaldigt i den hjemlige liga.

Efter fire kampe i den polske Ekstraklasa er facit således blot et enkelt point og en samlet målscore på 0-4.

- Piast har skuffet stort i de første fire ligakampe, og særligt er det bemærkelsesværdigt, at de ikke har scoret et eneste mål. Det er ikke normalt, for Piast burde være det tredjestærkeste hold i Polen efter Legia og Lech, fortæller Pawel Golaszewski og fortsætter:

- Defensiven er Piasts klare styrke. Jakub Czerwinski er en af de bedste forsvarssspillere i den polske liga, og Mikkel Kirkeskov er også en stor profil.

- Kirkeskov er en af de bedste venstrebenede spillere i Polen, og han er vigtig i forhold til indlæg på hjørnespark og frispark, som Piast satser meget på.

- Piotr Parzyszek er Piasts bedste målscorer og er i truppen mod FCK, men det er ikke sikkert, at han er med, for det lyder til, at han forhandler med en ny klub i Italien.

Corona-ramt træner

Forberedelserne til kampen mod FCK har langt fra været optimale for Piast, der er blevet ramt af coronavirus.

- Piast har problemer, for træneren Waldemar Fornalik har ikke arbejdet med holdet i den seneste uge på grund af coronavirus, siger Pawel Golaszewski og fortsætter:

- Hans bror og assistent, Tomasz, stod i spidsen for Piast i den europæiske kamp i sidste uge og ligakampen i denne uge, men de minder meget om hinanden.

- I Waldemars tidligere klubber har Tomasz altid været hans assistent, så deres tilgang til fodbold er fuldstændig den samme, men derfor er det stadig en udfordring for holdet, at de må undvære cheftræneren.

Torsdagens opgør mellem FCK og Piast sparkes i gang klokken 20 i Parken.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Martin Schmidt
Søndag 17. januar