Luk

Jradi fik dødstrusler i Split: Man bliver hærdet

| International | 6 kommentarer

Infoboks

Dinamo Zagreb - Hajduk Split
1. Division (05/12)
Oddset 1,70 3,85 4,30
bet365 1,66 3,50 4,33

Bassel Jradi har forladt Hajduk Split efter tre år, og han ser tilbage på en skør tid med adskillige fyringer og fanatiske tilhængere, der sendte dødstrusler i modgang.

Den dansk-libanesiske offensivspiller Bassel Jradi skiftede denne sommer kroatiske Hajduk Split ud med cypriotiske Apollon Limassol.

Opholdet i Hajduk de seneste tre sæsoner har været lidt op og ned for 28-årige Jradi, og det sluttede med, at han var ude i kulden omkring førsteholdet.

Han blev nemlig sendt en tur på klubbens B-hold i foråret, fordi han ikke ville forlænge sin kontrakt.

- Jeg var egentlig enig med den tidligere sportchef om en ny aftale, men han blev fyret, og så kom der en ny sportsdirektør, hvor vi kunne ikke blive enige, fortæller Jradi til bold.dk.

- Så blev jeg sendt ned på B-holdet sammen med anføreren (Mijo Caktas, red.), der også var topscorer i klubben, fordi vi ikke ville forlænge.

- Det fungerer bare anderledes på Balkan end i Skandinavien. Der kom en ny præsident, som slog hårdt ned på tingene. Han fyrede flere folk i klubben, blandt andet holdlederen og vores team manager, og herfra blev tingene anderledes.

Blev brugt forkert
Bassel Jradi var dog afklaret med, at han gerne ville prøve noget nyt denne sommer, primært fordi han følte, at han blev brugt forkert i Hajduk.

- Jeg havde bare lyst til at prøve noget nyt, og hovedårsagen var, at jeg blev brugt som midtbanespiller. 6'er og 8'er er slet ikke min plads; jeg vil ud og være offensivspiller, som jeg har spillet i hele min karriere, bortset fra i Hajduk.

- Mit job var boks-til-boks, at fordele boldene og arbejde i maskinrummet, men det er ikke mine forcer. De ligger i offensiven.

Bassel Jradi nåede 81 kampe for Hajduk Split, hvor han noterede sig syv mål og 11 oplæg.

Dødstrusler fra fans og adskillige fyringer
Bassel Jradi skiftede til Hajduk Split i sommeren 2018 fra norske Strømsgodset, og tiden i Kroatien har været lidt af en oplevelse. 

- Jeg føler, jeg kan skrive en bog om de tre år, jeg var i Kroatien. Det var skørt med nye trænere, tre-fire forskellige sportschefer og dødstrusler fra fans.

- Det var fantastisk, og jeg nød det meget, fordi jeg også lærte rigtig meget, men der var også nogle ting, der ikke var så fede.

Var det dødstrusler fra utilfredse fans?

- Ja, det var ikke kun til mig, men til alle spillere. Det er en helt anden fankultur; man skal opleve det, før man kan forstå det rigtigt. Fodbold er en religion dernede, og det er ikke kun en sport.

Det må alligevel have påvirket dig?

- Det påvirker selvfølgelig én, men når man er forberedt på det, inden man tager derned, kommer det ikke som et chok.

- Jeg fik det forklaret inden, og jeg spillede også mod Hajduk Split tidligere, så jeg var forberedt på, at det ikke ville være nemt, hvis tingene ikke gik så godt.

- Men det er selvfølgelig ikke så fedt, at ens egne fans begynder at buhe af én efter 20 minutter, hvis man kommer bagud, og stadion bliver ved at buhe, hver gang holdet har bolden.

- Men man lærer at spille under et helt andet pres, end man er vant til. Det har været rigtig godt for mig, siger Bassel Jradi.

Hvis man taber en kamp, ved man godt, hvor man ikke skal gå hen i Split, fortæller Jradi.

- Jeg er blevet konfronteret af fans, men man ved bare, hvor man ikke skal gå hen i byen, efter man har tabt en kamp. Der er nogle steder, som er crowded, og nogle steder hvor man godt kan være.

- Hvis man taber en kamp, ved man, at man lige skal holde sig hjemme i et par dage. Men sådan er det jo også nogle steder i Italien og andre steder, siger Bassel Jradi.

Læs med igen søndag, hvor Bassel Jradi fortæller om hans nye klub Apollon Limassol, hvor han har fået Alexander Zorniger som cheftræner.


Af Sara Margren
Onsdag 1. december
Tirsdag 30. november