LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Jradi valgte Libanon: En kæmpestor mulighed

| Libanon | 1 kommentar
Jradi valgte Libanon: En kæmpestor mulighed
Foto: Getty Images
Bassel Jradi har endegyldigt valgt Libanon frem for Danmark, og nu ser han frem mod Asian Cup-debuten mod Qatar, der samtidigt er en regulær nøglekamp for libaneserne.

Den tidligere danske U-landsholdsspiller Bassel Jradi får formentligt spilletid for Libanon ved Asian Cup onsdag, og dermed bliver den 25-årige kreatør også låst til Libanon.

For godt et år siden satte Hajduk Split-spilleren ellers Libanon på pause efter et par testkampe for libaneserne. Han drømte efter en stærk periode for Strømsgodset om en fremtid for Danmark og i første omgang ligalandsholdet.

Men Jradi blev ikke udtaget til ligalandsholdsturen og har altså nu truffet sit endegyldige valg.

-  Som jeg også sagde for et år siden; jeg elsker begge lande, og det har været et meget svært valg. Men jeg kunne jo ikke vente for evigt med at beslutte mig, siger danskfødte Jradi til bold.dk og fortsætter:

- Det handler slet ikke kun om Asian Cup, selv om det selvfølgelig er en kæmpestor mulighed. Der kommer andre turneringer og en VM-kvalifikation, og holdet har vist stor fremgang, siden jeg var med første gang i 2015, så det er meget spændende at være en del af.

Nøglekamp mod Qatar
Libanon er sammen med Nordkorea underdogs i en gruppe, der også tæller Saudi-Arabien og onsdagens modstandere Qatar.

- Vi spillede 0-0 mod Usbekistan i november og var klart det bedste hold, og det var meget opløftende. Derefter kørte Australien os ud af banen og vandt 3-0, og vi er selvfølgelig underdogs i gruppen.

- Qatar og Saudi-Arabien er gode hold, men altså det er jo ikke Spanien og Frankrig, vi skal møde. Vi har okay chance mod dem, siger Jradi og betegner dagens kamp mod Qatar som meget afgørende:

- Det er uden tvivl nøglekampen for os i gruppen. Vi skal have noget med fra den kamp, hvis vi skal videre. Taber vi både den og efter det mod Saudi-Arabien, ser det meget skidt ud.

Jradi kan ende helt på toppen
De fleste af Jradis landsholdskammerater spiller til dagligt i den libanesiske liga.

- Jeg spiller på papiret i den største klub af alle i truppen, men vi har altså andre dygtige spillere, der sagtens kunne spille i Europa. Problemet for dem er nok bare, at der ikke er mange scouts til kampene i den libanesiske liga, siger Jradi.

Jradi nævner kantspillerne Hassan Maatouk og Rabih Ataya som nogle af profilerne sammen med forsvarspilleren Joan Oumari, der spiller med Fernando Torres i japanske Sagan Tosu samt de svensk-libanisiske defensivspillere George og Robert Melki.

Selv skal den tidligere AB- og FC Nordsjælland muligvis spille helt i front.

- Jeg spillede topangriber i de to kampe i november, og det er jo ikke helt min plads. Men jeg kan spille alle pladser fra 8'eren og frem, så det er helt fint med mig. Jeg synes bare, det er fedt at være med uanset, hvor jeg spiller, siger Jradi.

Jradi og Libanon dyster mod Qatar fra klokken 17.00 dansk tid.

mikael@bold.dk

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond
Onsdag 20. marts