Luk

Luk

JS-klub har taget røven på alle: Var bekymret

| Soeften GF | 1 kommentar

Infoboks

Søften GF har taget fusen på alle hold i Jyllandsserien 1 Pulje 1, og derfor ligger klubben til oprykning. Martin Løber siger til bold.dk, at han er meget overrasket.

Søften GF blev ikke spået mange chancer for at rykke op i Danmarksserien fra Jyllandsserien 1 inden sæsonstart. 

Serieklubben rykkede i efteråret op i Jyllandsserien 1 med nul point. Hvad, der gør overraskelsen endnu større, er, at Randers Freja med den tidligere landsholdsspiller Chris Sørensen på holdet havde hele tre point i banken inden sæsonstart. 

Efter syv kampe har Søften GF hele 19 point, mens Randers Freja må nøjes med ti point inklusiv de tre point, som holdet havde i banken i forvejen. Nummer to fra Aalborg Chang kom som Søften GF over med nul point og er noteret for 13 point.

Søften GF-cheftræner Martin Løber siger til bold.dk, at han selv er overrasket over, at ’mandskabet har taget røven på alle’, som han selv kalder det. 

Han fortæller også, at holdet ikke har haft de bedste forudsætninger på målmandsposten, men mandskabet har præsteret. 

De store problemer på målmandsposten har betydet, at holdets Serie 4-målmand er kommet i aktion i Jyllandsserien 1 og klaret det med bravur.

- Jeg er selvfølgelig også superlettet som træner over, at jeg kan konstatere, at vi kan være med. Der er ingen tvivl om, at især efter vores keeper blev korsbåndsskadet, og vores reservekeeper skulle i Livgarden, var jeg bekymret, når jeg så på de modstandere, som vi skulle op mod med helt anderledes setups, om vi rent faktisk kunne være med. Det ville blive et langt træls træk, så jeg er selvfølgelig mega lettet. 

- Nu er der også andre overvejelser, når man går fra at snakke om overlevelse, til at bekymringerne går på, om man kan fastholde momentet i resten af sæsonen, siger Martin Løber til bold.dk. 

Battler mod større hold

Martin Løber siger, at mandskabet selv har haft svært ved at finde svar på, hvorfor det er gået så godt. Træneren har dog en idé. 

- En af de ting, som vi har overvejet, der måske er lidt underligt, er, at vi har haft meget få skader, og vi har faktisk mange gange kun trænet en gang om ugen. Vi har en super smal trup med keeper, der er ude, og en reservekeeper, der er i militæret. 

- Der er nogle spillere, der arbejder i København, og der er et koncept med, at det er okay at melde et afbud i Søften, og så kan man stadig være på hold. Så vi har en super smal trup, og indimellem har vi enten aflyst træningen om torsdagen eller lavet ’samtræning’ med Serie 4 eller selvtræning. Vi overvejer, om det er fordi, vi ikke har været slidt.

Søften GF’s konkurrenter arbejder i nogle andre omgivelser, og det gør bedriften endnu mere imponerende, mener cheftræneren. Løbers tropper har i stedet for samlet sig i bussen.

- Vi kom jo ind som oprykker med nul point, og det er nogle store traditionsrige klubber som Freja (Randers Freja, red.), FC Djursland og Frederikshavn. Det er alle sammen klubber med anderledes setups end Søften, og de er vel, hvad der svarer til semielite setups, og de har også flere divisionsreserver både i Hjørring og Thisted, som vi battler mod. 

- FC Djursland har også fra tidligere dage et divisionssetup, så vi stiller os selv det spørgsmål: ’Hvorfor?’. Jeg tror ikke, at det er fordi, de har undervurderede os, men som oprykker forventer man nok heller ikke det helt store i den her sammenhæng.

Søften-træneren pointerer, at det bliver vigtigt at stikke fingeren i jorden og udvise respekt i de sidste syv kampe. Det kan nemlig hurtigt vende, hvis skader og afbud indtræder.

- Hvis vi bliver ved med at holde os skadefri, så har vi en chance i alle kampe, men vi er også bevidste om, at der skal ikke ret mange skader og afbud til, så begynder vi at tære på vores Serie 4- og oldboyshold. Vi er også bevidste om, at det ikke er sikkert, at vi får så mange point i den anden halvdel af sæsonen som den første. 

- Udgangspunktet var, at vi som oprykker skulle prøve at stabilisere os, og nu ligger vi nummer ét med en seks points margin. Vi skal ikke tage noget for givet. Vi skal arbejde stenhårdt, og så må vi se, hvor vi lander. 

- Det virker også som om, at flere hold stiller stærkere hjemme end ude, og det kan have noget at gøre med de lange afstande, og de bare spiller fodbold som en fritidsinteresse.

Kan skabe historisk resultat

Stemningen er god i truppen, selvom træneren står over for nogle svære valg med hensyn til folk i startelleveren. 

- Det er noget sjovere, når man vinder, men også oplevelsen af, at man kan være med. Den anden vej rundt med en smal trup med spillere, der har været vant til at spille hver gang, er der selvfølgelig også nogle problemstillinger, når man skal vælge, for alle vil gerne være med. Selvom vi er en smal trup og er skadefri, så skal man også som træner foretage nogle valg og fravalg. 

- Det har vi kunnet mærke nu, når vi har ladet nogle sidde over eller i forhold til startelleveren, og det kan godt skabe noget frustration for dem, som bliver fravalgt på dagen. 

- Så det er både superpositivt i forhold til resultaterne, og vi ligger nummer ét og har konstateret, at vi kan være med. Men samtidig ulmer der nogle problemer, når man har været vant til at spille i startelleveren, og lige pludselig skal lade folk sidde over. 

Hvis Søften GF ender med fuldende overraskelsen, så skriver præstationen sig ind i historiebogen om klubben, siger Løber. 

- Det vil være historisk i klubben. Den har aldrig været så højt oppe før, og sådan har det generelt været, siden vi rykkede op fra Serie 1, så har det været historie i klubben. Jeg tror, at det er historie i den gamle Hinnerup Kommune. 

- Hvis man tager Favrskov Kommune efter kommunesammenlægningen, så tror jeg, at ét hold har været i Danmarksserien for mange år tilbage. Det vil være historisk ikke mindst i klubben, men også i Hinnerup Kommune, siger Martin Løber til bold.dk. 

Søften GF og co. skal møde Aalborg Chang på udebane lørdag klokken 13.30, og her står oprykkerholdet over for endnu en topkamp. 

Tidligere har bold.dk interviewet Martin Løber om Søften GF’s flotte rejse gennem rækkerne, og artiklen kan du læse her. 


Af Anders Jensen
Tirsdag 24. maj
Arteta vil have Saliba tilbage til Arsenal
20:53
LIVERPOOL F.C. - Carabao & FA Cup vinderne 21/22
20:51
Lyon henter målmand hjem 15 efter exit
20:51
Ruslands invasion af Ukraine!!
20:50
Damsgaard er tilbage: Været ramt af ledgigt
20:50
SV:Man United-tråden
20:48
Vejle giver kontrakt til 17-årige Oliver Amby
20:48
West Ham-profil kan få debut for England
20:46
Officielt: Wolfsburg ansætter Niko Kovac
20:45
Ruslands invasion af Ukraine!!
20:45
Lyngby er tilbage i Superligaen trods uafgjort
20:44
Arteta vil have Saliba tilbage til Arsenal
20:44
Arteta vil have Saliba tilbage til Arsenal
20:42
SV:Vejle giver kontrakt til 17-årige Oliver Amby
20:42
Chelsea-salg godkendt af Premier League
20:40
Damsgaard er tilbage: Været ramt af ledgigt
20:40
Spurs-ejere tilfører klubben 1,3 milliarder kr.
20:40
Dansk Politik
20:39
LIVERPOOL F.C. - Carabao & FA Cup vinderne 21/22
20:37
Hazard vil bevise sig: Stadig god nok til Real
20:37
Frank ser tilbage: Folk forstår ikke bedriften
20:36
Arteta vil have Saliba tilbage til Arsenal
20:36
Chelsea-salg godkendt af Premier League
20:34
Fra HB Køge til Serie 5: Har haft mange tilbud
20:34
Southgate: Fanuroligheder er bekymrende
20:33