LeoVegas.dk ready? betfair Kvindebold Sukkerbold Advertisement

Jubel i Thisted: Målrettet arbejde bærer frugt

| NordicBet Liga | 2 kommentarer
Jubel i Thisted: Målrettet arbejde bærer frugt
Foto: Rasmus Lykke, lokalupdate.dk
Thisted FC's direktør, Karl Kristian Guldhammer, er henrykt over, at de seneste fire års strategiarbejde nu bærer frugt i sådan en grad, at klubben lige nu er på førstepladsen i landets næstbedste række.

1. divisionsoprykkerne fra Thisted FC har åbnet sæsonen med bulder og brag. Klubben er efter 12 runder på førstepladsen i landets næstbedste række - og på ledelsesgangen i det nordvestjyske er glæden stor.

- Det er dejligt. Det er kulminationen på det strategiarbejde, vi startede allerede tilbage i 2014, så det er selvfølgelig dejligt at se, at det nu bærer frugt, siger direktør Karl Kristian Guldhammer til bold.dk.

- Det er svært at være oprykker. Men vi havde troen på, at det hold, vi havde samlet, var stærkt nok til at begå sig i 1. division. Vi havde selv håbet på en midterplacering, men at vi er på førstepladsen efter 12 runder, var der ingen, der havde set komme.

- Vi havde måske håbet på at ligge omkring 8.-10. pladsen, så det er en kæmpe overraskelse for os, at det er gået, som det er gået, siger Karl Kristian Guldhammer.

Men succesen er ikke bare kommet ved en tilfældighed. Som direktøren nævner et par linjer herover, igangsatte Thisted FC tilbage i 2014 en strategi, som skulle føre klubben fra 2. division til 1. division inden 2018.

En lang proces
Det lykkede allerede i år, og det er et tegn på, at strategien har levet op til sit formål.

- Vi samlede en række unge spillere, som vi i løbet af de seneste år har bygget op, og nu kommer resultaterne stille og roligt. Spørgsmålet var, om projektet kunne holde til 1. division allerede nu, men det har jo vist sig at være bæredygtigt, siger Guldhammer.

- Det har været en lang proces, og tingene er bare gået op i en højere enhed for os. 

- Først og fremmest skal man tro på det, man gør. Og det tog os lidt tid at komme rigtigt i gang. Men vi besluttede at hente spillere i alderen 18 til 20, som vi så kombinerede med vores egne spillere fra U19-holdet.

- Så har vi undervejs bygget på og set nogle muligheder i nogle spillere, der har været rundt omkring i andre klubber, siger Karl Kristian Guldhammer og nævner Kevin Mendoza, Ronni Møller Iversen, Sead Gavranovic og Sonny Jakobsen som eksempler på det.

- Vi har skiftet en lille smule ud undervejs, men grundstammen har været den samme siden 2014, hvor vi også fik Mikkel Agger ind som den første helt store profil, siger direktøren.

Også på trænersiden har klubben skiftet lidt ud undervejs.

- Vi har været heldige i forhold til vores trænervalg i løbet af de seneste år. Det startede med Christian Flindt Bjerg tilbage i 2014, så kom Bo Zinck til og førte det videre, og nu har vi fået Joakim Mattsson, som har erfaring fra både 1. division og Superligaen og dermed ved, hvad der skal til, siger Guldhammer.

Større opmærksomhed
De gode resultater har betydet, at bevågenheden på rekordfart er steget. Det mærker Karl Kristian Guldhammer både i hverdagen, og når der om søndagen er kamp på hjemmebanen.

- Pressedækningen er blevet intensiveret, og det er helt naturligt. Men jeg synes, vi går til det med ydmyghed. Det er et kendetegn for klubben, at vi tror ikke, at træerne vokser ind i himlen. Vi tager én kamp ad gangen og ser, hvor langt det rækker.

- Sidste år havde vi et snit på omkring 600 tilskuere til vores hjemmekampe - i denne sæson er vi næsten på 1400, og det er dejligt. Det kræver også nogle flere ressourcer, men det er dog intet problem, siger Karl Kristian Guldhammer.

Direktøren glæder sig over succesen. Men hvis det skal fortsætte, kræver det, at han og kollegaerne i klubben arbejder videre. 

Målet er overlevelse
Og selvom situationen lige nu er meget gunstig, har klubben ikke tænkt sig at ændre på målsætningerne med det samme.

- Målet er stadig overlevelse. Nu gør vi lige efteråret færdig, før vi begynder at sætte nye målsætninger. Det er svært at sige, hvordan det udvikler sig. Vi kan løbe ind i en helt omvendt stime, end vi har været i hidtil, siger Guldhammer.

- Det afhænger også lidt af, hvordan transfervinduet kommer til at gå. Der skal da nok være interesse for nogle af vores spillere. Omvendt kan man sige, at vi heldigvis selv bestemmer, om vi vil sælge.

- Vi har en strategi, der siger, at vi maksimalt laver to udskiftninger, og det kommer vi ikke til at lave om på. Det kan godt være, vi skal have gjort truppen lidt bredere. Vi har spillere, der har kontraktudløb næste sommer, så vi vil måske have nogle nye unge spillere ind, siger direktøren.

Karl Kristian Guldhammer fortæller, at der i løbet af den seneste tid er kommet flere penge på kistebunden, og han har tidligere åbnet op for, at der næste sommer bliver skruet op for setuppet.

nicolai@bold.dk


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

2 kommentarer

bendtkj 17:20          
Thisted har gjort det fremragende.
Vejle10 17:25          
Stor respekt for det arbejde og de resultater Thisted har opnået, og så bliver I ved med at vinde, hvilket irriterer mig lidt da det jo betyder at vi ikke længere er på førstepladsen :) Thisteds succes har også betydet at presset er blevet større på de klubber, som har oprykningsaspirationer og dermed skærpet konkurrencen i ligaen.

Det nye for Thisted er så at de skal til at vænne sig til at være favoritter i mange kampe, men jeg har indtryk af at det ikke kommer til at betyde så meget, da man har klaret sig over forventning, og ikke spiller under det samme pres som andre klubber.
Fredag den 20. oktober
Torsdag den 19. oktober
Som Brøndby fan kan du få en næsten gratis billet til kampen mod FC Helsingør

Klik her, opret dig, spil min. 25 kr. på en valgfri Superligakamp, send mail til FCH@nordicbet.dk med dit navn og mailadresse, så du får billet til udebaneafsnittet samt 5 øl/vand.

*Begrænset antal **18 år+ ***Maks et tilbud pr. kunde ****Kun nye kunder

Advertisement

Mest læste fodboldnyheder (24 timer)

FCK fik point i tågekamp i Tjekkiet
Torsdag 19. oktober kl 23:17
Matic: Det er svært at arbejde med Mourinho
Fredag 20. oktober kl 11:33
Rosenborg-målscorer: Bendtner var uheldig
Fredag 20. oktober kl 09:12
Keeperkatastrofe i West Bromwich afværget
Fredag 20. oktober kl 11:05
Wenger: Giroud sagde, han ville score
Fredag 20. oktober kl 07:35

Mest læste fodboldnyheder (7 dage)

Danmark møder Irland i playoff
Tirsdag 17. oktober kl 14:10
Luka Modric: Jeg ramte loftet i Tottenham
Mandag 16. oktober kl 13:40
Danmarks kampe mod Irland fastlagt
Tirsdag 17. oktober kl 15:30
FIFA-rangliste: Danmark på 19.-pladsen
Mandag 16. oktober kl 10:11
Mike J: Unge BIF’ere lærer at hade FCK
Søndag 15. oktober kl 08:00
AGF-kant raser over manglende straffespark
Mandag 16. oktober kl 22:57
AGF protesterer over Mikanovic-udvisning
Mandag 16. oktober kl 21:23
Klopp: Kunne aldrig spille som Mourinho
Søndag 15. oktober kl 01:01
AGF-boss: Anden halvleg bør spilles om
Tirsdag 17. oktober kl 20:54
Gravgaard raser over Kadrii-udvisning
Lørdag 14. oktober kl 18:43
Klopp: Kane er blandt verdens bedste
19:48
ACF Fiorentina - La strada è ancora lunga
19:47
FC Midtjylland - Nu uden clickbait
19:44
Arsenal - Twatford
19:42
AC Milan - What dælen do we do!?
19:41
Guardiola klarmelder Aguero til Burnley-kamp
19:39
FC Midtjylland - Nu uden clickbait
19:37
Allan K. Jepsen bliver A+-træner i AGF
19:30
#MeToo
19:29
"Superliga tips 2017-2018"
19:26
Wilshere nyder Giroud-samarbejde
19:19
Arsenal - Twatford
19:16
Klopp: Kane er blandt verdens bedste
19:16
Bo H: Qvist kan kaste fra Horsens til Skive
19:14
Philip Billing muligvis ude tre måneder
19:13
Wilshere nyder Giroud-samarbejde
19:13
Klopp: Kane er blandt verdens bedste
19:11
Milan-træner opfordrer: Stå bag holdet
19:10
Klopp: Kane er blandt verdens bedste
19:07
#MeToo
19:04
Mads Juel Andersen ser frem til Horsens-skifte
18:56
Premier League tipstråden 2017/2018
18:54
Dansk Politik
18:53
#MeToo
18:52
#MeToo
18:48