Luk

Junker er klar til AC Milan: Vi er ikke skræmte

| International | 6 kommentarer

Infoboks

Start - Bodø/Glimt
Eliteserien (02/12)
Oddset 4,20 4,10 1,70
bet365 5,00 3,80 1,66

Kasper Junker og Bodø/Glimt lader sig ikke skræmme over, at de torsdag aften er gæster på legendariske San Siro, hvor modstanderen er en af de største i historien, nemlig AC Milan.

Torsdag aften står Bodø/Glimt foran en af klubbens største kampe nogensinde. 

San Siro er scenen, når det norske førerhold skal forsøge at spille sig videre fra tredje kvalifikationsrunde af Europa League mod AC Milan. 

En modstander, der aftvinger respekt, men det skræmmer bestemt ikke det selvtillidsfyldte mandskab.

Det fortæller Kasper Junker til bold.dk.

- Lige siden vi trak dem, så har vi set frem til den kamp. Der bliver snakket en del om den, og folk glæder sig helt vildt. Det er også den tilgang, der er i truppen. Vi glæder os til at blive udfordret, vi er ikke skræmte af det. Vi glæder os bare til at se, hvor vi står i forhold til sådan et stort hold. Det bliver fedt. 

- Vi har jo meget selvtillid, og sådan som vi har gjort det, så er der en tro på tingene. Folk er selvfølgelig også bevidste om, hvad det er for en klub, vi møder. Vi glæder os til at komme ud og teste os, og det er jo som regel også der, de gode spillere rigtigt viser sig. Så det må vi håbe sker, for dem har vi mange af. 

Betyder den store selvtillid også, at I vil forsøge at spille jeres eget spil?

- Ja, det tror jeg. Det er jo det, der har båret frugt, at vi aldrig går på kompromis med vores spillestil. Hvis vi begynder på det, så kommer vi også i en dårligere udgave af os selv til den her kamp. Det vil ikke være sjovt. 

- Selvfølgelig skal vi have lidt mere respekt, men omvendt skal vi også være os selv, for det er det, der har gjort det så godt for os, og det er de roller, vi kender. Vi har jo en rigtigt disciplineret og struktureret taktik, hvor alle kender deres roller 100%. Det er derfor, det går så godt. Så jeg forventer, at vi har nogenlunde samme tilgang. 

Kasper Junker og co. har banket målene ind i den norske Eliteserien denne sæson, hvor netmaskerne 65 gange har blafret hos modstanderen i 18 kampe. 

Det har givet dem en sikker førsteplads med 16 point ned til Molde som nærmeste forfølger. Det giver også tro på, at man kan passere Simon Kjær og co. på San Siro. 

- Ja, vi skal da helt sikkert ned og score i den kamp for at have en chance. Heldigvis har vi nogle gode facetter i vores spil. Vi er både gode i det etablerede spil, men vi har også lavet mange mål på kontra på det seneste, og det er jo også en af de ting, som vi skal på være skarpe på dernede på torsdag. 

- Vi kan nok ikke dominere kampen dernede, som vi gør i Norge, og så er det vigtigt, at vores kontramaskine også virker, siger Kasper Junker til bold.dk.

Har undervurderet knæskade, men er klar til San Siro

Kasper Junkers målstime har været sat en smule på pause de seneste uger, hvor den danske angriber har døjet med knæproblemer. 

Senest måtte den 26-årige angriber se til hjemmefra, da Brann blev besejret med 3-1 på udebane. 

Men nu lysner det atter for Kasper Junker, der har scoret 11 mål og lavet fem oplæg i Eliteserien i denne sæson.

- Det har desværre taget lidt længere tid, end vi havde håbet. Vi har måske undervurderet skaden lidt, men den skulle gerne være okay nu. Der er stadig lidt smerter, men jeg skulle gerne være klar til at spille – i hvert fald på torsdag.

- Nu må vi se, om jeg er klar til en startplads. Men det er i hvert fald den trio, der ofte skaber noget offensivt, siger Kasper Junker med henvisning til Philip Zinckernagel, Jens Petter Hauge og ham selv.

Ellers kan du vel bidrage med lidt viden om din landsmand Simon Kjær?

- Jeg tror, trænerne har styr på det. Vi har en to-tre stykker bag træneren, som er sindssygt dygtige til analyserne, så de skal nok have analyseret Milan helt ned til sokkeholderne. Det er jeg sikker på. Men det er da lidt sjovt at skulle møde en landsmand dernede.

Mødet med AC Milan giver også muligheden for at stå overfor en af de bedste angribere, nemlig Zlatan Ibrahimovic. 

En stor drøm, særligt hvis man selv er angriber, men ikke noget, som Kasper Junker vil fokusere for meget på. 

- Der bliver da joket lidt med det, for han er selvfølgelig en af de bedste angribere nogensinde. Det bliver fedt at se i virkeligheden, hvordan han gør. Måske man tænker lidt over det bagefter, men når vi kommer til kampen torsdag, så vil man også bare gerne fokusere på sig selv og give den fuld gas, siger Kasper Junker.

Der er kampstart på San Siro torsdag aften klokken 20.30. Vinderen af opgøret møder enten Besiktas eller Rio Ave i den afgørende kamp om en plads i gruppespillet af Europa League.


Af Andreas Roesen

6 kommentarer

Top1206 07:43          
Mon ikke vi får forskellen ml norsk og italiensk fodbold at se? Hvis Zlatan spiller, skal han nok sætte et par stykker..
Ars4ever 08:22          
Spændende kamp - burde komme en del mål.. Tænker ikke Zlatan spiller, han skal være klar til weekend..

4-2 er mit bud..
SalatMedLåLåPå 09:57          
De italienske hold nedprioriterer ofte Europa league. Så somme tider fejler de fælt. Men det burde være en walkover.
Fox@Mulder 10:48          
Jaja, det er fint de smadrer alt modstand i en knoldesparkerliga som den norske, men nu møder de altså en modstander af en helt anden kvalitet.

Milan har taget flere points end alle andre Serie A hold i 2020, og har ikke tabt siden marts måned. Man er udfordret i forsvaret hvor man pga. skader kun har 2 CBs klar, men derudover stiller man i så godt som stærkeste opstilling - selvom man har liga kamp om få dage bliver turneringen altså på ingen måde nedprioriteret.
Kabali 10:53          
Nogen der ved hvor kampen kan ses?
Milanistar 11:47          
Gigi, Kjær, Kessie, Hakan og Zlatan kommer alle til at spille fra start. Pioli ved godt at det er et stærkt hold man skal møde, så derfor bliver der ikke taget nogen chancer. Så kan Colombo, Maldini, Tonali osv. blive skiftet ind hvis det ser komfortabelt ud efter en time.
Jeg er dog ikke nervøs for kampen. For et år siden kunne vi godt have tabt denne kamp, men kulturen er bare en helt anden nu. Junker siger de er disciplinerede, men det er Milan i den grad også blevet. 3/4-1 ender kampen.
Tirsdag 1. december
Mandag 30. november
Falch: Et chok at Uhres mål blev godkendt
09:53
Rygtetid: Liverpool øjner ung Sporting-back
09:53
Tråden til ære for Mor Mette
09:53
Brøndbytråden
09:52
Niels F. har udløb: Skal være det rette match
09:51
SE-chef bekræfter: Vil indberette FCK
09:48
Klopp: Liverpool-køb er få uger fra comeback
09:47
Falch: Et chok at Uhres mål blev godkendt
09:47
Tråden til ære for Mor Mette
09:45
SE-chef bekræfter: Vil indberette FCK
09:43
Landets ældste fodboldspiller i sit livs kamp
09:41
Niels F. har udløb: Skal være det rette match
09:35
Svensk veteran: Zlatan-comeback vil være stort
09:35
Cavani undskylder muligt racistisk opslag
09:33
Niels F. har udløb: Skal være det rette match
09:32
Priske: Ikke råd til at negligere CL-gruppespil
09:31
Landets ældste fodboldspiller i sit livs kamp
09:31
BIF-topscorer: Selvfølgelig er vi guldkandidater
09:25
ACH-træner før FCK: Vi kan gøre som Randers
09:20
Mad-tråden
09:16
Niels F. har udløb: Skal være det rette match
09:14
Watkins blev Villas skurk i West Ham-sejr
09:14
Arsenal - Tis But A Scratch!
09:14
Niels F. har udløb: Skal være det rette match
09:13
Brøndby storsejrede sig til førsteplads
09:11