Luk

Juve kom tilbage og tog første sejr i sæsonen

| Serie A | 4 kommentarer

Juventus måtte hive og slæbe for det, men til sidst kom sæsonens første sejr hjem, da Matthijs De Ligt blev matchvinder med sit 3-2-mål mod Spezia.

Efter fire runder af Serie A-sæsonen havde Juventus tegnet sig for nul sejre, to remiser og to nederlag, hvilket havde placeret Serie A-giganterne på 18.-pladsen i rækken.

Onsdag skulle Massimilliano Allegri og co. forsøge at få sat skub i pointhøsten på udebane mod Spezia, der selv havde åbnet sin sejrskonto i sidst runde med 2-1 over oprykkerne fra Venezia.

Onsdagens kamp fik en spillemæssigt rolig indledning for Juventus, der ikke kom bragende ud af startblokkene.

Der lå ikke lange og velspillede angreb bag chancer i indledningen, og derfor var det da også efter en noget simplere opskrift, at favoritterne skulle bringe sig foran efter 27 minutter.

En lang bold blev sparket fremad af Leonardo Bonucci. Franskmanden Adrien Rabiot steg til vejrs og lagde flot bolden til rette for Moise Kean, der tog et par berøringer, inden han resolut bragede bolden fladt i kassen ved den fjerne stolpe.

Dermed 1-0, men lykken varede ikke længe for Juventus.

Få minutter senere drog Spezias Emanuel Gyasi nemlig ind i banen og prøvede lykken. Hans skud blev rettet af og tog en bue mod det ene målhjørne, hvor Juventus-keeperen Wojciech Szczesny var prisgivet og kun kunne få fingrene på, og så var der ligevægt i regnskabet igen. 1-1.

Resultatet holdt til pausen, hvorefter Junvetus skulle få en frygtelig start på anden halvleg.

Efter 49 minutter slog Spezia nemlig kontra, og Janis Antiste blev sendt afsted.

Han driblede selv og noget uventet sparkede han så bolden fladt mod det korte hjørne, overlistede den polske Juve-keeper og sendte så værterne foran 2-1.

Altså op ad bakke for Juventus, men Allegris tropper lagde sig ikke ned.

Kean var tæt på en udligning kort efter, og efter 66 minutter blev det så til en udligning, da Federico Chiesa kom først på en returbold.

Seks minutter skulle der gå, før 2-2 blev til 3-2.

Denne gang var det forsvarskrumtappen Matthijs De Ligt, som kom på bolden efter et hjørnespark. Hollænderen hamrede til den og så var Juventus på sejrskurs.

Mod slutningen fik Juventus holdt Spezia fra fadet, og dermed kunne Juventus til sidst fejre sæsonens første sejr og de tre point.

Andetsteds spillede Salernitana og Verona mod hinanden, og her blev det til en 2-2-remis.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 21. oktober