Luk

Juventus gransker racisme mod Milan-keeper

| Serie A | 4 kommentarer

Infoboks

AC Milan - Torino
Serie A (26/10)
Oddset 1,62 4,00 5,40
bet365 1,57 4,20 5,75

Juventus efterforsker racistiske tilråb mod AC Milan-målmand Mike Maignan fra søndagens Serie A-kamp.

Endnu en sag om racistiske tilråb har ramt Serie A.

AC Milan-målmand Mike Maignan blev søndag udsat for racistiske tilråb i udekampen mod Juventus, og det bliver nu undersøgt.

Juventus oplyser til AFP, at man efterforsker sagen, ligesom at flere italienske medier melder, at også det italienske fodboldforbund er gået ind i sagen.

Tilråbene mod Maignan blev fanget på video af en anden tilskuer og har floreret på sociale medier siden mandagens kamp.

Mike Maignan har skrevet om episoden på sin Instagram-profil, hvor han blandt andet skriver:

- Ved de folk, der træffer beslutningerne, hvordan det føles at høre tilråb og sange, der reducerer os til dyr? Ved de, hvad det gør ved vores familie, vores kære, som bare kan se på og ikke forstå, hvorfor det stadig foregår i 2021?

- Jeg er ikke et 'offer' for racisme. Jeg er Mike, og jeg står med rank ryg - sort og stolt, skriver Maignan.

Det italienske fodboldforbund åbnede i sidste uge en sag mod Lazio-fans, der angiveligt råbte racistiske gloser mod AC Milan-midtbanespiller Tiemoue Bakayoko.


Af Sara Margren

4 kommentarer

fetaehhgodt 07:32          
Og det er selvfølgelig ikke i orden !

Men spændende hvordan man så behandler denne episode. Hvis man skal følge UEFA så skal Juventus straffes ved at få en bøde og frataget fordelen ved at have tilskuere til næste hjemmekamp. Samt en karantæne, så hvis en eller anden tosse gør det fremover indenfor en periode på 2 år, så vil der falder store straffe.

Øh er det bare mig der syntes det er vanvid, med de her kollektive straffe ?
Hvordan skal et land, en klub kunne forhindre hvis en tosse gør det her ?

Selvfølgelig skal der være en eller anden form for straf. Men kan altså ikke se at det er hverken Juventus eller som i anden artikel Ungarn som land skyld, at der er en eller et par tosser der laver det her.
Bedste straf er at udpege vedkommende gennem de sociale medier. Dernæst idømme vedkommende karantæne til at besøge stadion.

At kollektivt straffe en klub eller et helt land, fordi en enlig tosse har gjort noget, er fuldstændigt absurd !. Dels totalt uretfærdigt og dels har en klub eller et land jo ingen jordisk chance for at forhindre at en enlig tosse gør sådan noget.
Hr.Betjent 07:47          
På sin vis er jeg ret enig. Men hvis man intet gør, så er der heller ikke incitament til at klubberne skal arbejde aktivt med det.

Når klubberne rammes økonomisk, så har de et incitament til at gøre mest muligt for at bringe det ned.

Der er to modeller; pisk eller gulerod. Lige nu er det pisken.
VikingStar 07:53          
Hadde det vært så vel med en eller to tosser i Ungarn så.. Kollektiv form for rasisme startet allerede før match der.

Greit man er mot kneling, men at så og si hel stadion buer for man gjør den uskyldige handling blir for dumt når man kjenner budskapet.

Der mener jeg straffen var på sin plass, de må rydde opp i eget reir som vi sier. Hva gjelder saken med Juve supporter(s) kjenner jeg ikke saken godt nok.
Pep Guardiola 11:15          
Enig med hr. Betjent. Man bliver nødt til at holde klubberne ansvarlige. Er de økonomiske straffe høje nok vil klubberne også sikre at det ikke sker ved at udpege racisterne og tildele dem karantæner, sørge for at sikkerhedspersonalet smider folk ud der ytrer sig racistisk etc. I sidste ende er det også klubberne der afholder arrangementerne og er ansvarlige for en ordentlig gennemførsel. Ligeså vel som de også er ansvarlige for at deres fans ikke slås osv. på stadion.
Er klubberne ikke ansvarlige ryger incitamentet. Det kan i enkelte tilfælde være uretfærdigt, men hvis klubberne ikke kan afholde kampe uden rascisme, vold etc. på lægterne kan jeg godt se rationalet i at så skal de slet ikke have lov at holde det.
Mandag 25. oktober