LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Juventus sikrede sig ottende scudetto i streg

| Serie A | 10 kommentarer
Highlights: Juventus - Fiorentina (Serie A)
Juventus sikrer sig ottende mesterskab på stribe
De sociale medier jubler og skriger af grin over Ronaldo, Man Utd og Man City
CTRL + ALT + DE LIGT: Hvor bør hollandsk stjerneskud søge hen til sommer?
Kommentator om CL-semifinalerne: Europæisk fodbold trænger næsten til Liverpool-triumf
Juventus sikrede sig ottende scudetto i streg
Foto: Getty Images

Infoboks

Juventus - Fiorentina 2-1
Serie A
6' 0-1 Nikola Milenkovic
37' 1-1 Alex Sandro
53' 2-1 German Pezzella

Juventus sikrede sig lørdag aften sit ottende italienske mesterskab i streg, da Cristiano Ronaldo og co. slog Fiorentina med 2-1 på hjemmebane.

Juventus skulle forsøge at rejse sig efter midtugens skuffende Champions League-exit til Ajax Amsterdam, da Fiorentina lagde vejen forbi Allianz Stadium i et afgørende Serie A-opgør.

Med bare et enkelt point i lørdagens opgør kunne Juventus nemlig sikre sig sit ottende italienske mesterskab i streg, da Napoli i så fald ikke længere ville kunne hente førerholdet fra Torino.

Det så dog tidligt ud til, at Juventus kunne blive nødsaget til at udsætte sin scudetto-fejring med endnu en spillerunde, da Fiorentina bragte sig foran i opgøret efter få minutters spil.

Et knaldhårdt indlæg blev ikke clearet ordentligt i Juventus-defensiven, og så stod Nikola Milenkovic på det rette sted i feltet, hvorfra han eksperede bolden i mål til en 1-0-føring til gæsterne fra Fiorentina.

Fiorentina var nærgående mod Juventus-målet ad flere omgange, og med lidt held og større skarphed kunne både Kevin Mirallas, Giovanni Simeone og Federico Chiesa have udbygget føringen for Fiorentina i første halvleg.

Sådan gik det dog ikke, og i stedet var det så Alex Sandro, der ekvilibristisk fik dirigeret et hovedstød i mål ved nærmeste stolpe til 1-1, og forhåbningerne om mesterskabfejring i Torino tog til.

Federico Chiesa var tæt på at skabe skår i glæden hos hjemmeholdets fans kort før pausen, men hans tordenbrag blev afvist af overliggeren.

Otte minutter inde i anden halvleg nærmede mesterskabsfejringen sig yderligere, da German Pezzella dirigerede bolden gennem benene på sin egen keeper og derved bragte Juventus foran med 2-1.

Miralem Pjanic var ved at cementere den mesterskabsgivende sejr med 25 minutter tilbage af opgøret, men Alban Lafont sørgede for, at Fiorentina stadig havde muligheden for at sikre sig point.

Det lykkedes dog aldrig Fiorentina at fravriste Juventus sejren, og derfor kunne Cristiano Ronaldo og holdkammeraterne fejre holdets ottende italienske mesterskab i streg.

Med seks kampe tilbage kan forfølgerne fra Napoli nemlig ikke længere hente Juventus, der fører med 20 point i toppen af tabellen.

Mesterskabet er Juventus 35. scudetto, hvilket er ny rekord. AC Milan og Inter er historisk næstbedst, men de har kun vundet knap halvt så mange italienske mesterskaber hver - nemlig 18 styks.

Cristiano Ronaldo bliver med titlen i øvrigt den første spiller, der vinder mesterskabet i både England, Spanien og Italien.


Af Daniel Laursen
Lørdag 25. maj