Luk

Jysk glæde over farvel til lørdagskampe

| Superligaen | 9 kommentarer
BOOM: Kongekasse på kongekasse – se de tre bedste mål i Superliga-sæsonen her
Jysk glæde over farvel til lørdagskampe
Foto: Getty Images

Infoboks

AaB - SønderjyskE
Superligaen Grundspil (21/07)
bet365 2,37 3,40 2,90
NordicBet 2,45 3,30 2,95
Oddset 2,40 3,35 2,95
Stream AaB – SønderjyskE på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement

Både i AaB og i Hobro glæder man siger over, at det allerede fra den kommende sæson er slut med lørdagskampe i Superligaen.

Med indgåelsen af en ny tv-aftale, som tirsdag blev meldt ud, er det også blevet officielt, at det fra den kommende sæson er slut med lørdagskampene i Superligaen.

Fra 2020/21-sæsonen er det også slut med fredagskampe, så Superligaen primært spilles om søndagen, sådan som det tidligere var.

En beslutning, der vækker glæde i AaB:

- Det er faktisk noget, der er besluttet for fansenes skyld. Vi kommer tilbage til, at søndag er den store Superligadag. Det gør det nemmere at planlægge rundt om i familierne, siger AaB's sportsdirektør Allan Gaarde til Nordjyske.

- Denne genkendelighed er vigtig. Samtidig viser al statistik og alle tal, at lørdag ikke er nogen god dag at spille på. Tilskuertallene til lørdagskampe er svage over hele landet, siger Gaarde.

Også i Hobro er der glæde over at slippe for lørdagskampene, hvor bestyrelsesformand Lars Kühnel overfor avisen vurderer, at det vil resultere i en stigning i indtægterne.

TV-rettighederne indehaves fortsat af Nent og Discovery, men hvad den betyder for den enkelte klub afhænger af flere forskellige fordelingsprincipper.

Stream AaB – SønderjyskE på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Thor Carlskov

9 kommentarer

bruger 161837 17:56          
Det er da ikke taget for Fansnes skyld, men udelukkende for tv stationerne.
LukeDanDuke 18:10          
Selv hvis det er "for fansenes skyld", så syntes jeg, at det er totalt til grin, at ingen af parterne, der alle har så travlt med at påpege hvor god den her aftale er for fansene, ikke engang ser ud til at anderkende problemet med elefanten i rummet. Her tænker jeg selvfølgelig på mandagskampene.

Derudover er det også grotesk at det er de samme 4-5 klubber der har stået for hvad der nærmest ligner samtlige mandagskampe siden de blev introduceret.

Her tænker jeg selvfølgelig på AGF, Aab, OB og Esbjerg og sikkert en klub eller 2 mere. Jeg fatter ikke at lige præcis den her type klubber bare skeler til TV-pengene uden tøven, selvom det er klart at der egenligt bare er tale om en udvanding af deres produkt.

Om 10-15 år står vi med samme tilskuertal i suppen og kigger tilbage på et produkt der slet ikke er det samme, når eventuelt de dyrt betalende flow tv ikke kan køre rundt længere og dermed ikke kommer til at lægge de samme summer af penge i sporten.

Dog er jeg også meget tilfreds med at fredagskampene bliver skrottet. Her skal der gives lidt kredit. Selvom flere mener, at dette er en af de fedeste spilledatoen, så tror jeg at rigtig mange ikke prioriterer fodbolden nok til at vil ofre starten på weekenden på en kold aften i Hobro. Søndag er klart den bedste dag i min optik, men personligt forstår jeg ikke hvad problemet med lørdag er. Som udebanefan er lørdag i hvert fald at foretrække.
Footboy 18:26          
Overskriften bør vel laves om til Nordjysk glæde?
VBK - Leeds 18:49          
Jeg mener at have hørt som argument at mange serieklubber spiller deres kampe lørdag. Personligt er det mig lige meget om det er fredag, lørdag, søndag eller mandag. Men jeg er så også i den situation at familien gerne vil med til fodbold, så vi prioriterer for det meste efter hvornår hjerteklubben spiller:-)
1987jbh 20:15          
Det eneste gode ved den ændring er, at fadbamsebudgettet bliver kraftigt reduceret og dermed flere penge til fornuftige ting. Og jeg er ellers vild med fadbamser.
Wuhaa 20:28          
Lørdag er helt suveræn til at se fodbold. Man kan nå hjem fra alle steder i landet, søndag kl. 20 er en hård kost når man skal tværs over landet, hvilket selvfølgelig betyder at mandag er endnu værre, for der skal man jo lige hjem fra arbejde først...

I min optik burde kampene spilles lørdag og søndag som de eneste dage.
AarhusNord 22:26          
I min optik er det perfekt at spille Lørdag eller Søndag. Mandag´s kampen er helt skidt.
Lørdag 20. juli