Luk

Kaba og Evander gav FCM tredje sejr i streg

| 3F Superliga | 42 kommentarer

Infoboks

AaB - FC Midtjylland 0-2
Superligaen Grundspil
27' 0-1 Sory Kaba
72' 0-2 Evander Ferreira

Sory Kaba kvitterede med en scoring i sin første start for FC Midtjylland i foråret, inden Evander afgjorde kampen mod AaB i anden halvleg med en scoring til 2-0.

AaB var på jagt på deres første sejr i foråret fredag aften. Det nordjyske mandskab havde dog deres sag for, da de forsvarende mestre fra FC Midtjylland kom på besøg. Hvis AaB fortsat skal have tro på en placering i top seks, så ville point imod mestrene lune.

Midtjyderne har samtidig ikke imponeret siden vinterpausen, hvor det er blevet til et par snævre sejre og et nederlag. Med en sejr kunne de sætte pres på Brøndby i toppen inden deres kamp senere på weekenden.

Det var gæsterne, som startede opgøret mest på bolden. Midtjyderne fik presset AaB ned omkring egen zone. Det blev farligt efter syv minutter, da Evander headede en ripost fra Jacob Rinne tæt forbi den ene stolpe.

AaB kom bedre med efter den stærke start fra udeholdet. Da der var spillet 23 minutter, fik Marcus Hannesbo en friløber på en god dybdebold.

Den unge kant kom dog til at tøve lidt før sit skud, hvilket Erik Sviatchenko heroisk udnyttede til at redde udeholdet med en glidende tackling.

Få minutter efter chancen til Hannesbo, viste Sory Kaba klassen i modsatte ende i sin første start i dette forår. Den stærke angriber tæmmede en returbold fra Rasmus Thelander, inden han resolut sparkede bolden tørt i kassen til 1-0.

AaB formåede ikke at svare igen før pausen, så derfor gik de forsvarende mestre til pause med en fortjent 1-0-føring.

Midtjyderne kom også bedst ud til anden halvleg. Paulinho fyrede kanonen af tæt under mål efter 50 minutter, men Jacob Rinne leverede en flot redning.

Få minutter efter reddede han igen AaB. Frank Onyeka forsøgte sig mod det lange hjørne, men Rinne fik fingerspidserne på.

Uheldig Kusk-aktion

Omkring en times spil kom Kasper Kusk, som var helt ude af truppen i seneste kamp, på banen, og han var desværre for AaB indblandet i en FCM-scoring kort efter.

Kusk mistede nemlig bolden omkring eget felt, som endte hos Evander. Midtbanespilleren smækkede bolden over i det lange hjørne langs jorden til 2-0 – denne gang uden chance for Rinne.

Få minutter før tid var AaB tæt på at reducere på en halvflugter, men forsøget gik forbi Jesper Hansens ene stolpe.

Med sejren går FCM op på en midlertidig førsteplads i Superligaen, mens AaB kan få længere op til top seks, inden runden er omme. 

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Theis Fischer Brandt

42 kommentarer

TheUnitedWay 20:59          
Fuldt fortjent. FCM var mindst et niveau over AaB.
Landstræner 20:59          
Fortjent FCM sejr. Et meget bedre hold på alle parametre. Også svært for AaB når de vælger kun at starte med 10 fodboldspillere på banen (brolægger Børsting tæller på gode dage ikke ned, men går lige præcis i nul). Van Weert, Prica og Kusk må godt nok føle sig ydmyget ved en bænkplads.

Godt for Marti nu at være ovre de tre hårdeste kampe. Nu kan han prøve holdet af med mulighed for at smage sejrens sødme.
Frygah2 21:00          
Fuldt fortjent. FCM var mindst et niveau over AaB.
Det kan godt være FCM vandt 2-0 i antal mål, men AaB vandt kampen med 2-0 i assists...

Vi er slet og ret et hold der helt retfærdigt hører til i nedrykningsspillet.
Søpindsvinet 21:00          
Når man har set Thelander spille fodbold, er der ingen tvivl om at han er 100% bevidst om hvor Scholtz´s hoved er. Klart rødt
anygivenday 21:01          
Er Pione blevet deltidsspiller med Max 72 minutter i benene?
Ostepop 21:02          
DBU verdens mest korrupte VAR liga, føj for pudelhunden, jeg holder ikke med nogle af holdene, hvor er standarten og reglerne for VAR, de bøjes i hver kamp efter hvem der skal vinde for TV pengenes skyld, føj...
Sander Hansen 21:02          
Alt i alt en fin kamp. Aab kom til at ligne et hold, der ikke ville meget. Dejligt at se, at vi ikke skulle krige point hjem mod et hold, der stod dybt.

Vi spiller den meget bedre rundt i dag, slutproduktet kan stadig godt forbedres. Der er simpelthen nogle gange, hvor spillerne er nødt til at få sendt nogle afslutninger afsted mod mål. Det ender for ofte i snævre driblinger, ekstra træk og fejlafleveringer på kanten af feltet.

Synes Pfeiffer indgår rigtig fint i opspillet i kampen i dag. Det bliver spændende at se, om han kan udvikle sig til at blive en reel konkurrent til Kaba.
Mandag 1. marts
Søndag 28. februar