Luk

Kæk og kritiseret Pohl: Jeg er omdiskuteret

| 3F Superliga | 13 kommentarer
Kæk og kritiseret Pohl: Jeg er omdiskuteret
Foto: Getty Images

Infoboks

Randers FC - AC Horsens
Superligaen Grundspil (23/09)
bet365 1,85 3,60 4,00
NordicBet 1,85 3,65 4,15
Oddset 1,90 3,45 4,30

Jannik Pohl er udmærket klar over, at mange har moret sig på hans bekostning, men han lever fint med det, for han er selv af den opfattelse, at han sagtens kan score kasser.

Surfer man lidt på internettet, skal man ikke lede længe efter spydige bemærkninger om Jannik Pohl.

Den tidligere AaB-angriber, som nu er i AC Horsens på en lejeaftale fra Groningen, har i årenes løb kunnet læse mange nedsættende tweets, forumindlæg og den slags om sig selv.

Det, der går igen, er snakken om, at Jannik Pohl er voldsomt uskarp, når han i sin profession af angriber skal forsøge at sende bolden inden for rammen.

Diskussionerne er ikke gået ubemærket hen hos Jannik Pohl.

- Jeg er en meget omdiskuteret angriber, siger Jannik Pohl underspillet og med et lille grin, da han bliver forholdt kritikken af bold.dk.

Den 23-årige forward tager det med ophøjet ro – han kender også Simon Spies' berømte citat.

- Jeg har hørt, at dårlig omtale er bedre end ingen omtale, og jeg må siges at være heftigt omtalt, siger han og slår fast, at det trods alt ikke kun er dårlig omtale, han overdynges med.

- Nogle mener, jeg er pissegod, og andre mener, jeg er pisseringe, siger Pohl med et grin.

Nyder debatten
Jannik Pohl var i sin tid topscorer i U19 Ligaen, inden han blev rykket op i Superliga-truppen i AaB. Da han var ung og havde svært ved at omsætte chancerne til mål, gik kritikken ham på.

- Jeg tror, der var en periode, hvor jeg tænkte lidt for meget over det, men det er ikke noget, jeg bekymrer mig om mere.

- Nu nyder jeg faktisk lidt den debat, og jeg ser det ikke som et pres, siger Jannik Pohl.

Men hvor galt stod det egentlig til, da Jannik Pohl senest var i Superligaen? Ikke så galt, som det indimellem kommer til at lyde, mener Pohl selv.

- I min sidste sæson i AaB, scorede jeg ni mål, og vi endte i top seks. Nogle steder kom det til at lyde, som om det var en rædselssæson for mig, men det var det jo ikke. Det var faktisk en helt udmærket sæson.

- Ellers ville Groningen jo heller ikke komme og tilbyde en af deres egne angribere i bytte for mig, siger Pohl med henvisning til Tom van Weert, som røg til Aalborg.

Arbejder på at knække koden
I sæsonen med ni scoringer spillede Jannik Pohl 36 kampe på tværs af Superligaen og pokalturneringen. Dermed scorede han i gennemsnit i hver fjerde kamp.

I Superligaen scorede han otte af AaB's 38 mål, og det var hæderligt, mener han.

- Jeg blev topscorer, og jeg er jo ikke den eneste, der skal score mål på det hold.Vi scorede ikke særlig mange mål, men hvis vi nu havde scoret dobbelt så mange mål, så kan det være, at jeg også selv scorede dobbelt så mange mål.

Nu er Jannik Pohl i AC Horsens, hvor han først og fremmest skal have fysikken bygget op efter en skade – men han regner bestemt også med, at han skal ind og bombe.

- Jeg arbejder for det, og til træning kan jeg jo se, at jeg rammer målet. Det handler om lige at få knækket koden – så skal det nok komme.

- Jeg vil selvfølgelig gerne vise, at jeg kan score mål – det vil alle angribere. Men lige nu tænker jeg rigtig meget på mit helbred, for det var det, der ødelagde mit første år i udlandet.

- Hvis jeg skal til udlandet igen, så skal jeg fandeme kunne holde til det. Jeg gider ikke tage af sted igen og så være skadet. 

- Så sjovt er det heller ikke at være i udlandet. Hvis man alligevel ikke kan spille, så er det sgu sjovere at være herhjemme, siger Jannik Pohl.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

13 kommentarer

Ljatifi 08:14          
Jeg ønsker Jannik alt mulig held og lykke i Horsens. Har altid syntes godt om ham i AaB, og han arbejdede altid som en besat for holdet. Nu var det jo heller ikke et AaB hold som vi ser i dag, der er meget mere chanceskabende end fra Pohl var i klubben (ikke dokumenteret, egne reference).
Tror han kunne score mange flere mål i AaB nu, end da.
Hynkjii 08:29          
Tror ikke man skal læse debatindlæg af nogen art som sportsstjerne.
highsven 08:30          
Så vidt jeg erindrer blev mindst halvdelen af de 8 mål lavet på straffespark, så..... men Pohl arbejder godt for holdet :-)
Skinkegikderoghvaså 08:44          
han er en god spiller, kunne hans målscoring blive 100 procent bedre, så ville han spille i en af de bedste ligaer :-)
Altvidende 08:55          
Problemet med Pohl bunder i at da han rykkede op fra U 19 så var det som første angriber. Det er alt for stort et ansvar for så ung en mand.

Han blev hårdt ramt på selvtilden, da han ikke kunne score som i U 19 ligaen. Han gjorde dog alt andet rigtigt, og skabte mange chancer selv, og det på et AaB hold der spillede ultra deffensivt.

Jeg er stadig vild med Pohl, han var det eneste lyspunkt på holdet den gang, også selv om det var frustrende med alle de afbrændere. Håber i den grad Horsens kan få ham i gang til glæde for begge parter.
Kiks 09:49          
Så vidt jeg erindrer blev mindst halvdelen af de 8 mål lavet på straffespark, så..... men Pohl arbejder godt for holdet :-)
Præcis - jeg husker den sæson ganske glimrende. Tre af hans otte mål i Superligaen blev scoret på straffe. Derudover var ét af målene, Børsting der ramte ham på hælen, og den gik i mål totalt utilsigtet.
Bobby Axelrod 10:25          
han er en god spiller, kunne hans målscoring blive 100 procent bedre, så ville han spille i en af de bedste ligaer :-)
Ja, hvis man kan forbedre sig 100%, så kan mange tage skridtet fra Superligaen til en europæisk topklub.
Mandag 16. september