Luk

Kæmpe BIF-chancer i ny europæisk skuffelse

| Europa League | 11 kommentarer

Infoboks

Rangers - Brøndby IF 2-0
Europa League Gruppe A
18' 1-0 Leon Balogun
30' 2-0 Kemar Roofe

Brøndby havde flere store muligheder for at komme på tavlen mod Rangers, men skotterne var klart bedst i et opgør, de vandt med 2-0 på Ibrox Stadium i Glasgow. 

Cheftræner Niels Frederiksen havde rystet posen godt og grundigt til det uhyre vigtige opgør i Glasgow mod Rangers i Europa League torsdag aften.

Henrik Heggheim, Jens Martin Gammelby, Christian Cappis, Andrija Pavlovic og Morten Frendrup var alle nye ansigter i startopstillingen i forhold til weekendens sejr over Vejle Boldklub.

Derudover skulle de blågule klare sig uden Mads Hermansen i målet, da den unge keeper døjer med en drilsk sene i foden, hvorfor Thomas Mikkelsen vogtede buret igen.

Rangers stillede i noget nær stærkeste opstilling med den målfarlige Alfredo Morelos på toppen, så cheftræner Steven Gerrard gik benhårdt efter sejren foran de små 50.000 hjemmefans, der havde indfundet sig på Ibrox Stadium.

Lyden fra de mange tilskuere sejlede nedover spillerne på grønsværen, og den intensitet smittede tilsyneladende af på spillerne.

I løbet af de første 10 minutter havde Mikael Uhre et forsøg efter et dybdeløb, mens Rangers' midtbanespiller Joe Aribo fik trykket af fra kanten af Brøndbys felt.

Svær første halvleg for BIF

Efter et tungt Rangers-pres tilspillede hjemmeholdet sig et hjørnespark, som James Tavernier tog sig af. Det gjorde han glimrende, for han fandt Leon Balogun, der med et pragteksemplar af et hovedstød sendte Ibrox Stadium i ekstase.

1-0 til Rangers og nigerianerens første mål for den skotske storklub.

Selvom lydkulissen chokerede gæsterne en smule, så fandt Brøndby lidt mere ro. Efter 28 minutter var Andrija Pavlovic centimeter fra at bringe balance i regnskabet, da Uhre fandt ham helt fri tæt foran mål.

Desværre for de blågule misbrugte serberen muligheden. Og så gik det ellers stærkt i den anden ende. 

Først brændte Morelos en gigantisk chance foran kassen, men Kemar Roofe sparkede riposten i mål, som først blev godkendt efter et længere VAR-gennemtjek. 2-0 i Skotland.

Herefter blev det svært for Brøndby. Midtbanen blev overløbet i flere situationer og havde svært ved at erobre kuglen.

Lige inden pausefløjtet kunne det have stået 3-0 til Rangers, men Morelos ramte stolpen, og så forblev pausestillingen 2-0.

God Brøndby-start i anden halvleg

Fra anden halvlegs start havde Josip Radosevic byttet med Anis Slimane, og det satte tilsyneladende gang i gæsterne, der startede med lyn og torden.

Mikael Uhre blev spillet fri af en Rangers-fod. 

Topscoreren var helt alene med Allan McGregor og havde god tid, men alligevel sparkede Uhre forbi. 

Tre minutter efter var Jens Martin Gammelby tæt på i en situation, der mindede om chancen til Pavlovic i første halvleg, men nullet ud fra Brøndbys logo på resultattavlen lyste stadig.

Rangers-dominans til sidst

Rangers kom bedre med igen. Efter 57 minutter appellerede de kraftigt for et straffespark, men VAR-dommeren fandt ikke en anledning til at dømme det, selvom der var kontakt på Joe Aribos fod.

Og så reagerede Niels Frederiksen på bænken. Ind kom Simon Hedlund og Blas Riveros, der erstattede Mikael Uhre og Kevin Mensah. Dermed kunne Brøndbys paraguayaner komme ind til sit første europæiske opgør efter en skadesperiode på et lille år.

I den sidste del af opgøret var gæsterne under pres i en periode, hvor Rangers kom nemt frem til afslutninger, og Brøndby ikke skabte det store.

Med små 10 minutter tilbage af opgøret foretog Steven Gerrard en trippeludskiftning. Ud gik John Lundstram, Ianis Hagi og Kemar Roofe, der blev erstattet af Scott Arfield, Juninho Bacuna og Scott Wright.

Netop Arfield ramte overliggeren kort tid efter på en tværaflevering fra indskiftede Wright, så de to bragte god energi.

Kort før tid havde Thomas Mikkelsen en god redning i Brøndby-målet, da Fashion Sakala kom susende mod keeperen i en en-mod-en-situation.

Flere scoringer kom der ikke, så det endte med et nyt nederlag i Europa League til Brøndby, der bare har fået et point i turneringen.


Af Rasmus Glud

11 kommentarer

brieost 22:53          
Brøndby vandt på tribunen
BeerBellyBoy 23:02          
Ubesejret på tribunen endda
FCBayernM 23:04          
Pinlig indsats, man vil bare ikke vinde når man stiller med Rosted og Pavlovic. Rangers ikke særligt gode eller boldsikre, Brøndby endnu ringere. Rosted var heldig begik straffe igen, denne gang blev den ikke dømt. Synes efterhånden det ser håbløst ud. Gør ikke sagen bedre at vi sender nogle fjolser af tilskuere til Skotland, der kaster alverdens ting efter hjemmeholdets spillere - skam jer
Pantic 23:05          
Besynderlig overskrift. Pavlos ligger bag ved ham, og er alle dage svær at sparke ind. Uhre skal klart score.

Rangers rammer træværket 2 gange og brænder en friløber.

Brøndby var aldrig tæt på point i dag. Heldigt for dem, henter Lyon en sejr i Tjekkiet. Det gør Brøndby stadig er med.
Daemon 23:08          
Har Brøndby haft en afslutning på mål endnu i gruppespillets første tre kampe?
Ellers må det vel være ambitionen for de resterende kampe at nå den milepæl.
TillykkemedLetbanen 23:29          
Husk de kan slå alle i gruppen og flot indsats af Brøndby fans .. igen.
LarsenSindaco 23:38          
Brøndby er i svært selskab, men det er heller ikke meget de får ud af det - man savner godt nok de dage, hvor Brøndby skabte internationale resultater.
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december