Luk

Kæmpe drama: FCM smed sejren i overtiden

| 3F Superliga | 74 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - FC Midtjylland 1-1
Superligaen Grundspil
57' 0-1 Erik Sviatchenko
90' 1-1 Luka Djordjevic

FC Midtjylland var godt på vej mod sejren, men dybt inde i overtiden udlignede Luka Djordjevic til 1-1 for Vejle, der også endte som kampens resultat i 3F Superligaen.

Vejle Boldklub og FC Midtjylland rundede efterårssæsonen i 3F Superligaen af mandag aften, da de to mandskaber tørnede sammen i Nørreskoven.

Begge mandskaber havde i den grad noget at kæmpe for i mandagens duel, da værterne fra Vejle kæmper for livet i rækken, mens gæsterne fra Herning forsøger at lægge afstand til konkurrenterne i toppen.

Det var dog ikke til at se i kampens indledning, at det var top mod bund, da Vejle formåede at give dem kamp til stregen. Det var nemlig en meget jævnbyrdigt, hvor tilskuerne på Vejle Stadion ikke ligefrem blev forkælet med de store chancer.

Den første store mulighed kom derfor først efter 26 minutter, hvor Gustav Isaksen burde have bragt gæsterne foran med 1-0.

Her lagde Paulinho en høj bold i boksen, hvor Isaksen kom løbende ind helt umarkeret. Midtjydernes profil misbrugte dog den store mulighed, da han headede bolden langt over mål fra kort afstand.

Efterfølgende satte FCM sig på opgøret og spillede sig frem til flere muligheder. Her forsøgte Pione Sisto og Dion Cools sig blandt andet, men Sten Grytebust var klar nede mellem Vejle-stængerne.

Kort tid før pausen var lejesvenden fra FC København i den grad i fokus, da han hev en stor redning frem. Her modtog Victor Lind bolden i dybden, hvor han fik sparkede på mål, men Grytebust formåede akkurat at få afværget situationen.

Stillingen mellem de to mandskaber var derfor 0-0 ved pausen, men det blev der hurtigt ændret i 2. halvleg, da Erik Sviatchenko lukkede munden på hjemmeholdets fans.

Flyvende Sviatchenko

Her fik gæsterne fra Midtjylland et hjørnespark, hvor Evander slog den mod bagerste stolpe, og det var en rigtig god ide. 

Her formåede Sviatchenko nemlig at komme forbi sin direkte oppasser og kunne dermed pande bolden ind i netmaskerne til 1-0 til store jubelscener ude på FCM-bænken.

Et flot mål af FCM-anføreren, som virkelig fik vist klassen i straffesparksfeltet, hvor Vejles Manjrekar James ikke formåede at følge med Sviatchenko.

Vejle havde meget svært med at komme ud af egen zone, da FCM pressede dem helt i bund. De formåede nemlig i flere omgange at komme til baglinjen, men VB-mandskabet formåede at holde stand i denne fase af spillet.

Victor Lind var 20 minutter før tid tæt på at lukke opgøret, da han endnu en gang blev sendt i dybden, hvor han var blevet sendt afsted af Sisto. 

Lind modtog bolden i feltet og bankede den hårdt mod målet, men Grytebust reddede forsøget.

Stort drama i overtiden

Vejle forsøgte at komme tilbage i opgøret, og derfor blev Dimitris Emmanouilidis og Luka Djordjevic også sendt i aktion i jagten på en udligning. Men hjemmeholdet var direkte ufarlige.

De formåede nemlig ikke at få sat Jonas Lössl på arbejde, og derfor havde FCM-keeperen en rolig dag på kontoret mandag aften. I slutfasen fik Lössl dog vist sig frem, da Hallur Hansen slog et indlæg i boksen, men det var intet problem for den tidligere Everton-målmand.

Fem minutter før tid fik Vejle dog deres bedste chance i kampen, da Emmanouilidis sendte et godt indlæg mod forreste stang, hvor Denis Kolinger kom først. 

Vejle-spilleren fik dog ikke ordentlig ramt på kuglen, da den sejlede lige over FCM-målet.

Hjemmeholdet fra Vejle formåede dog at slutte efterårssæsonen af på den bedst mulige måde, da der blev slået en bold i feltet dybt inde i overtiden, hvor alle på Vejle Stadion holdt vejret.

Bolden endte lige i panden på Luka Djordjevic, som headede den ind i netmaskerne til kæmpe jubelscener hos Vejle-spillerne, og det endte også med at blive en vigtig udligning.

Kampen endte nemlig med 1-1, og dermed sikrede Vejle Boldklub sig et vigtigt point mod topholdet fra FC Midtjylland, som tabte en gylden mulighed mandag aften i forhold til topstriden.


Af Raymund Nelausen
Onsdag 19. januar
Tirsdag 18. januar