Luk

Kæmpe drama: FCM tager sejren i overtiden

| 3F Superliga | 19 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - SønderjyskE 3-2
Superligaen Grundspil
6' 0-1 Emil Holm
42' 1-1 Evander Ferreira
54' 2-1 Erik Sviatchenko
90' 2-2 Emil Frederiksen
90' 3-2 Mads Kristian Hansen

FC Midtjylland var på vej mod de tre point, men i dommerens overtid udlignede SønderjyskE til 2-2. Det endte dog alligevel med en FCM-sejr, da Mads Hansen blev helten til sidst.

Seks point. Det er det antal, som FC Midtjylland kunne have ned til rivalerne fra FC København, efter københavnerne tabte søndagens Derby til Brøndby med 1-2.

Det krævede dog en sejr for Bo Henriksens tropper mod SønderjyskE, da de to mandskaber tørnede sammen på MCH Arena i søndagens sene 3F Superliga-opgør.

Det var dog gæsterne fra Sønderjylland, som kom bedst ud til opgøret, da de formåede at komme frem til flere chancer, og efter seks minutter kom gevinsten så for gæsterne.

Her sendte Mads Albæk et hjørnespark ind i boksen, hvor Emil Holm formåede at komme højest og headede SønderjyskE på 1-0 med et flot hovedstød. Sikke en start for gæsterne, der dog fik det svært.

Henriksens tropper satte sig nemlig efterfølgende på spillet, hvor Gustav Isaksen blandt andet fik testet Lawrence Thomas af nede i SønderjyskE-målet, men FCM-fansene fik intet at juble over.

Thomas var dog chanceløs, da Erik Sviatchenko kom frem til en løs bold i feltet, som han bankede mod mål. Desværre for hjemmeholdet ramte den dog kun overliggeren, og så slap gæsterne med skrækken.

FC Midtjylland viser klassen

SønderjyskE kunne dog ikke holde stand frem til pausen, da FCM-dominansen endelig gave pote efter 42 minutter, hvor Evander var på pletten for hjemmeholdet.

Her blev der smidt en bold mod bagerste stolpe, som Isaksen formåede at heade på tværs, og det var en god ide. Herinde stod Evander nemlig klar og fik sendt bolden ind i netmaskerne til 1-1.

SønderjyskE skulle efter pausen forsøge at starte som tidligere i kampen, og de var da også tæt på en ny scoring, da Albæk smed bolden ind til Victor Mindi, der dog ikke havde held med sin afslutning.

Det endte med at blive dyrt, hvor Bo Henriksen fik lov til at juble på sidelinjen efter 54 minutter, da Sviatchenko var på spil i SønderjyskE-feltet.

Her viste stopperen styrken efter et hjørnespark, da han stangede bolden flot ind i netmaskerne til 2-1, og så var FC Midtjylland for første gang foran i søndagens opgør.

Stort Elias Olafsson-drop

Der kom dog lidt ridser i den midtjyske lakering efterfølgende, da Daniel Høegh kom galt afsted med sin ankel, hvor det godt kunne ligne, at der ventede Høegh en længere pause. Han blev derfor udskiftet efter 57 minutter.

SønderjyskE skulle nu på jagt, og de formåede da også at sætte sig på spillet, men det betød ikke det store. Midtjyderne kunne nemlig holde dem fra de store chancer i slutfasen.

Seks minutter før tid sendte Emil Kornvig et hårdt skud afsted fra distancen, som gav Elias Olafsson store problemer inde på stregen.

Han fik nemlig ikke reddet bolden ordentligt, og derfor var den på vej ind i målet, men den islandske keeper nåede lige at få afværget situationen i sidste øjeblik.

Sindssyg afslutning i Herning

Det lignede længe, at de tre point skulle gå til FCM, men i dommerens overtid slog gæsterne til, da Jeppe Simonsen blev sendt afsted efter et flot SønderjyskE-angreb.

Her drev Simonsen bolden frem til feltet, hvor han sendte den ind til Emil Frederiksen, som sparkede udligningen ind i netmaskerne til store jubelscener for gæsterne.

Kampen var dog langt fra færdig. Midtjyderne satsede nemlig alt i overtiden, da Pione Sisto smed en høj bold ind i boksen.

Her endte den for Awer Mabil, som sendte den retur i feltet til unge Mads Hansen, som nok for en god søndag aften. Han formåede nemlig at heade alle tre point til FCM og gjorde det til 3-2 dybt inde i overtiden. 

Sikke en afslutning på opgøret på MCH Arena, da FC Midtjylland sikrede sig alle tre point efter en scoring til 3-2 efter 95 minutter af kampen mod SønderjyskE.


Af Raymund Nelausen
Mandag 6. december
Søndag 5. december