Luk

Kæmpe fiasko: Real skudt ned af Sheriff

| Champions League | 59 kommentarer

Infoboks

Real Madrid - FC Sheriff 1-2
Champions League gruppe D
25' 0-1 Djasur Yakhshibaev
65' 1-1 Karim Benzema
90' 1-2 Sebastien Thill

Det var en vaskeægte sensation, da Sheriff med et sent mål dukkede Real Madrid med 2-1 i Madrid i Champions League. Sheriff har nu seks point efter to kampe.

Real Madrid tog tirsdag mod det moldoviske mesterhold FC Sheriff i en kamp, hvor hjemmeholdet naturligvis var kæmpefavoritter.

Det spanske storhold vandt den første gruppekamp ude mod Inter, men måtte senest nøjes med et 0-0-resultat i den spanske liga hjemme mod Villareal i lørdags.

FC Sheriff, som er i Champions League for første gang i klubbens historie, vandt ligeledes sin første kamp med en flot 2-0 sejr mod Shakhtar Donetsk, og det var derfor både en kamp mellem David og Goliat og en kamp om førstepladsen i gruppen.

Real Madrid startede med stjerner som Karim Benzema, Eden Hazard og Vinicius Junior, mens FC Sheriff kom til kampen med de samme elleve, som slog Shaktar i første runde.

Det var hjemmeholdet, der sad på spillet i starten af kampen, men de store chancer blev det ikke til. 

Det var først, da Karim Benzema testede Georgios Athanasiadis i FC Sheriff-målet efter små tyve minutter, da han sendte et hårdt frispark afsted mod det lange hjørne, men forsøget var ikke placeret yderligt nok.

25 minutter inde i opgøret ramte chokket Bernabeu.

FC Sheriff kombinerede sig flot igennem banen, inden venstreback Cristiano kunne sende et præcist indlæg ind til en overraskende fri Jasur Jakhshibaev ved bagerste stolpe. Han kvitterede med et hårdt og velplaceret hovedstød, og så var Sheriff foran og Goliat i knæ. 1-0 til FC Sheriff.

Kampen bølgede herefter frem og tilbage. Benzema var igen tæt på efter en halv time, da han efter flotte kombinationer med Eden Hazard kom frem til en afslutning. Kort efter var Sheriff tæt på i den anden ende, men forsøget gik tæt forbi den ene opstander.

Det var dog Real Madrid, der dominerede og både Hazard, Nacho, Vinicius og Benzema missede mulighederne for en udligning.

Efter 42 minutter havde Casemiro et godt forsøg udenfor feltet, og efterfølgende var Benzema tæt på at score med en afslutning tæt under mål.

Det lykkedes dog ikke kongeklubben at komme tilbage inden pausen, og dermed gik FC Sheriff til pause med en 1-0-føring på selveste Santiago Bernabeu.

Sheriff tog sejren til sidst

Anden halvleg startede med Real Madrid som det spilstyrende hold, men det tog ti minutters tid, før kongeklubben for alvor blev farlig. Først forsøgte Hazard sig udenfor feltet, men Athanasiadis i FC Sheriff-målet var endnu engang på plads.

På det efterfølgende hjørnespark kom Eder Militao til en hovedstødschance, som dog gik en meters penge forbi stolpen.

Efter en times spil gik den ikke længere for FC Sheriff, da Vinicius Junior på bedste brasilianske vis trak et straffespark efter en smuk elastico-finte. 

Dommeren skulle se den igen på VAR, men straffespark var der, og det tog Karim Benzema sig sikkert af, da han bankede bolden ind til 1-1.

Efter scoringen lavede Carlo Ancelotti en firedobbelt ændring – nu skulle sejren hjem.

Det var dog ikke det, der skete.

Med få minutter igen bankede Sebastien Thill nemlig bolden op i hjørnet for gæsterne fra Moldova med et fantastisk flugter-mål.

De spanske stjerner kunne ikke få bolden i kassen i overtiden, og dermed var fiaskoen total i Madrid. 

Et skuffende resultat for storklubben, som støder sammen med Shakhtar Donetsk i næste runde.


Af Tobias Bladt Haarder
Fredag 26. november