Luk

Kæmpe forløsning: Everton bankede Chelsea

| Premier League | 26 kommentarer

Duncan Ferguson fik en drømmedebut som manager for Everton, da klubben lørdag bankede et tamt Chelsea-hold med 3-1.

Everton fyrede torsdag manager Marco Silva, og lørdag fik den midlertidige boss Duncan Ferguson en seriøs ilddåb, da Chelsea kom forbi Goodison Park i Liverpool.

Ferguson skulle forsøge at sætte en stopper for Evertons stime på tre nederlag i træk, og det startede rigtig godt mod London-klubben, som havde Andreas Christensen i startopstillingen.

Allerede efter fem minutter var den pivfarlige brasilianer Richarlison på spil. Han spillede den selv bredt til Djibril Sidibé i højresiden og løb så i position foran mål.

Det så Sidibé, så han slyngede bolden ind i panden på Richarlison, som stensikkert og med stor kraft headede Everton på 1-0.

Små 20 minutter senere gik der et sug gennem tilskuerne på Goodison Park. Richarlison smed sig i græsset og lignede en mand, der kunne få svært ved at fortsætte. Men efter at have sundet sig lidt stak han tommelfingeren i vejret og fortsatte.

Efter 27 minutter viste Chelsea for første gang tænder. Willian strøg mod baglinjen og lagde bolden ind mod mål. Tammy Abraham dukkede op ved forreste stolpe og fik foden på, men bolden røg et pænt stykke forbi mål.

Fem minutter senere kom opspillet fra Mason Mount i den anden side, men denne gang nåede Abraham slet ikke frem til bolden ved bageste stolpe.

Everton kom bedst ud til anden halvleg, og efter fire minutter scorede Dominic Calvert-Lewin. Den unge angriber vandt en duel med Andreas Christensen, hvorefter bolden landede for fødderne af Kurt Zouma, som dog fumlede godt og grundigt i det.

Derfor trillede bolden tilbage til Calvert-Lewin, som med et resolut spark bragte Everton på 2-0.

Chelsea slog hurtigt tilbage igen. Efter 52 minutter leverede Everton en dårlig clearing, som landede hos Mateo Kovacic på kanten af feltet. Han flugtede til bolden og udplacerede Jordan Pickford, som brokkede sig noget over, at Abraham stod i vejen for hans udsyn. Det fik han dog ikke noget held med.

Målet fik lov at stå - og det var altså Kovacic's første mål nogensinde i Premier League.

Everton fortsatte med at være farligst efter pausen. Særligt Theo Walcott lavede ravage i Chelsea-defensiven. Efter 58 minutter stak han af sted og havde en fri mand på midten, men besluttede sig for at sparke selv – afslutningen blev dog reddet af Kepa Arrizabalaga.

Andreas Christensen var lige ved at komme på måltavlen, da han efter 79 minutter bankede på mål fra kanten af feltet – afslutningen strøg en meters penge forbi.

Men det var altså Everton, der ejede den her kamp. Efter 84 minutter klokkede Kepa Arrizabalaga et udspil, og det gav Everton chancen. Tom Davies fik bolden i midten af feltet og fik på en eller anden måde flyttet bolden et par meter frem.

Chelsea var i overtal, men kunne ikke få sparket væk, og til sidst endte en løs bold for fødderne af Calvert-Lewin, som prikkede den over stregen til 3-1.

Den stilling holdt hele vejen hjem, og dermed fik Duncan Ferguson altså en fremragende start på livet som midlertidig Everton-manager.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

26 kommentarer

Cfever 15:26          
Skidt kamp, vi er vores egen værste fjende. Der er masser at arbejde med, men desværre ikke så meget tid mellem kampene. Forhåbentligt sætter det sig ikke for meget i spillerne at vores defensiv er så ustabil.
TheUnitedWay 15:26          
God debut af Duncan, spændende om han er den permanente løsning.
losamigoss 15:27          
Man skulle tro det var Chelsea der "bankede" Everton sådan som de blåklædte smed sig rundt.

Azpi skal enten træne det venstreben eller flyttes væk fra den back, forsvaret trænger godt nok til forstærkning og så en generelt skuffende præstation mod et opsat Everton hold.
stofferc 15:27          
Kæmpe forløsning: Everton bankede Chelsea Chelsea forærede Everton en sikker sejr på Goodison.
Gumle 15:27          
Den kan vi takke vores defensiv for. Everton kunne intet, kom med intet og var pivringe. Chelsea prøvede, men var ikke gode nok. En kamp som burde være endt 1-0 til Chelsea, men som vores defensiv fik foræret væk.

Christensen og Zoume er ikke i nærheden af at være gode nok.
Hajen 15:27          
Det må efterhånden være klart at Zouma og AC som makkerpar er en katastrofe.
Everton spillede fornuftigt. Var gode til at spille det fysiske spil og havde en kæmpe kampgejst. Men så var det vidst også mere vores egen fortjeneste at tabe den kamp.

Synes kampen var fint dømt, men jeg forstår ikke at Sigurdsson slipper afsted uden noget kort, da han holder sætter armen i brystet på Kepa, for at forhindre ham i at starte spillet hurtigt. Er ret sikker på, at man ret stringent ikke engang må følge målmanden..
Hoy10 15:27          
Nu må det sgu snart være nok med zouma i det forsvar. Har endnu ikke set ham spille en eneste god kamp siden hans skade for nogle år siden.
Hvis ikke en general til det centerforsvar er med afstand den vigtigste opgave i transfervinduet så ved jeg sgu ikke hvad vi skal stille op resten af sæsonen. Jeg vil hellere spille med en akademi spiller end zouma.
Torsdag 23. januar
Onsdag 22. januar