Luk

Kaiser og Wilczek nedlagde AaB i tæt opgør

| 3F Superliga | 83 kommentarer
Kaiser og Wilczek nedlagde AaB i tæt opgør
Foto: Getty Images

Brøndby IF vandt søndag aften hjemme på Vestegnen 2-1 over AaB i en underholdende og tempofyldt kamp.

Brøndby-træner Niels Frederiksen havde til søndagens hjemmekamp mod AaB i Superligaen valgt talentfulde Jesper Lindstrøm til startopstillingen på bekostning af Simon Tibbling, mens  Paulus Arajuuri kom ind for Hjörtur Hermannsson i forsvaret.

Omvendt var der hos AaB genvalg til alle 11 spillere, som i sidste weekend bankede Esbjerg med 4-0.

Lindstrøm var fra kampens start meget aktiv for hjemmeholdet og sparkede tidligt i kampen friskt på mål, og over, mens Patrick Kristensen testede Marvin Schäbes reflekser i den anden ende.

Et afrettet skud fra Lucas Andersen dumpede midt i halvlegen ned på trekantsammenføjningen, uden at Schwäbe kunne gøre andet end at håbe.

Med en halv time spillet slog de blå/gule så til. Dominik Kaiser modtog inde foran mål en aflevering fra Radosevic, drejede rundt med Patrick Olsen og sparkede halvt liggende kuglen op i det ene målhjørne til 1-0.

Masser af chancer

Der kunne dog sagtens være kommet et par mål mere på tavlen før pausen, for mod slutningen af de første 45 sparkede både Lucas Andersen og Josip Radosevic på træværket.

Fra starten af anden halvleg begyndte bolden så med noget større villighed at gå i kassen.

Kamil Wilczek viste få minutter efter pausen sin klasse, da han modtog bolden på kanten af feltet, trak fri af en Okore-tackling og høvlede sin syvende sæsonscoring forbi Jacob Rinne til 2-0.

Kort tid efter stod der dog 2-1 på tavlen, da et Patrick Olsen-frispark fra den ene sidelinje sejlede hele vejen over Brøndby-forsvaret og ind i det fjerneste målhjørne, lige akkurat uden for Schwäbes rækkevidde.

Begge hold fortsatte med at skabe chancer og muligheder foran mål, blandt andre til den indskiftede AaB-debutant Iver Fossum, som blev presset og ikke fik afsluttet ordentligt.

Mod kampens slutning satte AaB i perioder et tonstungt powerplay omkring Brøndby-feltet for at presse udligningen ind, men hjemmeholdet red stormen af og vandt 2-1.

Brøndby er fortsat nummer tre i Superligaen, fem point efter FC København, mens AaB indtager syvendepladsen. 


Af Thor Carlskov
Torsdag 19. september