Luk

Kameni: Ufatteligt der er racisme i 2017

| La Liga | 22 kommentarer
Kameni: Ufatteligt der er racisme i 2017
Foto: Getty Images

Infoboks

Malagas Carlos Kameni har oplevet mange tilfælde af racisme i sin tid i spansk fodbold, og han forstår ikke, det stadig findes den dag i dag.

Den camerounske målmand Carlos Kameni skiftede i sommeren 2004 til Espanyol, hvor han spillede frem til 2012, hvor turen i stedet gik til Malaga, hvor han stadig spiller.

Efter knap 13 sæsoner i Spanien har Kameni oplevet flere tilfælde af racisme, og han ærgrer sig over, at det stadig forekommer den dag i dag.

- Den værste oplevelse, jeg har haft, var i en kamp mod Zaragoza i min første sæson med Espanyol. Vi førte 1-0, og tilskuerne sagde alt muligt til mig. Det nåede dertil, hvor dommeren spurgte, om vi skulle stoppe kampen, men jeg ville fortsætte, siger Kameni ifølge AS til El Larguero.

- To uger senere skete det samme for Samuel Eto'o, hvor tilskuerne råbte abelyde efter ham. Jeg havde det forfærdeligt. En gang blev der kastet bananer efter mig, og jeg sagde efter kampen i mixed zone, at hvis det skete igen, ville jeg spise bananerne, da der findes børn, som dør af sult.

- Det er ufatteligt, at vi stadig skal forholde os til dette emne i 2017. Som årene går, vil vores børn fortsætte med at tale om det. Det skal stoppe nu. Jeg forstår ikke, hvordan disse mennesker bliver ved med at blive lukket ind på stadions. De ville aldrig turde gøre det derhjemme eller på gaden.

Kameni mener ikke, at de pågældende tilskuere overhovedet er fans af fodbold.

- Det er en minoritet af folkene, og man kan ikke sige, at Spanien er et racistisk land, men denne minoritet skader hele Spaniens omdømme og identitet.

- Disse mennesker repræsenterer ikke fodboldfans, det er folk, som keder sig derhjemme, og de går ikke på stadion for at nyde fodbolden, men for at provokere mennesker, som de lader til at mene, er skyldige i et eller andet.

33-årige Kameni har spillet 324 kampe i La Liga.


Af Mikkel Nøhr

22 kommentarer

TotalFan 14:07          
Ignorer dem Kameni.

Og så må klubberne op på mærkerne, med lange karantæner til dem som det drejer sig om.
Fanø Laks 14:14          
Det har jo aldrig været nemmere, for diverse tosser, at gruppere sig via internettet, i dag, for at forherlige deres afskyelige holdninger.
Jens_Århus 15:14          
- Disse mennesker repræsenterer ikke fodboldfans, det er folk, som keder sig derhjemme, og de går ikke på stadion for at nyde fodbolden, men for at provokere mennesker, som de lader til at mene, er skyldige i et eller andet.

Det siger han rigtig fint. En god analyse.
Når han så oven i købet er så flot en fyr, så er sådan en reaktion forhåbentlig! et stort skridt i den rigtige retning, derude ´i den offentlige mening´ ....
MessiKruse 15:16          
Sympatisk mand og en klog udtalelse. Og jeg er fuldstændig enig med ham.
TR1986 15:18          
Flot analyse og jeg er helt enig med ham. Det er skræmmende at være vidne til.
Lord Harrasmus 16:58          
Hver eneste gang folk snakker om racisme i 2017 så mister ordet bare sin betydning. Der var racisme for 50 år siden. Der findes stort set ikke reelle racister længere. Selvfølgelig er der en blødning engang imellem, og har da også hørt M George blive kaldt et kulfyr, af nogle Randersbønder, men det er jo ikke racisme som eksisterede for 50 år siden. Der er jo ikke nogen som ønsker andre ondt, og slet ikke på baggrund af hudfarven
abidal-pique--puyol-alves 17:57          
Nej, den "racisme" der findes idag er enten 1) tabere/idioter der finder helt andre at skyde frustrationen over deres eget taberliv over på, eller 2) velbegrundet frustation over visse minoriters pinlige (omend forståelige) ageren som gæster i et andet land - en frustration over deres handlinger og måske endda kultur, men ikke deres hudfarve eller race.
Søndag 20. oktober