Luk

Kamp afbrudt - Sjællandsserie-spiller faldt om

| Albertslund | 4 kommentarer

Infoboks

En Albertslund-spiller kollapsede med 20 minutter igen, da klubben fredag aften spillede mod Herstedøster IC i Sjællandsserien. Opgøret blev afbrudt, og spilleren har det nu godt efter omstændighederne. 

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Fredagens lokalbrag mellem Herstedøster IC og Albertslund IF i Sjællandsserien udviklede sig dramatisk og blev aldrig spillet til ende. Ved stillingen 2-0 til Herstedøster IC med 20 minutter igen gik en Albertslund-spiller op i en duel og følte sig lidt groggy bagefter.

Albertslund-bænken ville gerne vide, om han havde det fint. Han signalerede, at alt var i orden. Få minutter efter var alt dog langt fra, som det skulle være.

23-årige Diego fik det skidt og kollapsede midt på banen.

Albertslunds assistenttræner Rasmus Bjørn kunne godt se, at der var noget helt galt, og han blev kaldt på banen.

- Jeg tror ikke, at jeg nåede at tænke noget. Jeg så ikke, at han faldt, men det gjorde cheftræneren, og så kunne han se, at han rejste sig op efterfølgende.

- Så blev der råbt 'Bjørn' (Rasmus Bjørns kælenavn, red.), og så kunne jeg se, at han lå ned. Jeg begyndte at løbe ind på midten af banen, og der kunne jeg se, at HIC-spillerne begyndte at reagere ved at kalde os ind.

- Så sprintede jeg endnu mere, for så vidste jeg godt, at han var besvimet. Han var ved at sluge sin tunge. 

- Jeg fik så hans tunge ud, og da jeg fik den ud, begyndte han at krampe, og kæberne begyndte at låse sig. Jeg havde hans tunge i min hånd, så han ikke begyndte at tygge sin tunge af, siger Rasmus Bjørn til LigaBold.dk om den voldsomme oplevelse.

Assistenttræneren siger, at Diego pludseligt fik det rigtig dårligt få minutter efter duellen med en trykken for brystet og i maveregionen.

- Han lå og krampede og bed i min hånd i stedet for, så det var ret voldsomt det hele, siger Bjørn.

Da alvoren gik op for spillerne og assistenten, blev der med det samme ringet efter en ambulance, mens en sygeplejerske og ambulanceredder, der var til stede som tilskuere, blev kaldt ind for at hjælpe Diego.

- Spillerne trak hurtigt lidt væk og gav mig plads til at arbejde. Så gik der nok ikke mere end et minut eller to, selvom jeg følte, at det var en evighed, hvor jeg kunne høre, at folk begyndte at spørge efter, om der var noget sundhedspersonale til stede. Det var vores lokalkamp, så der var omkring 500 tilskuere, og så kom der fire kvinder løbende derind blandt andet en sygeplejerske og en ambulanceredder.

- Da de kom ind, var han blevet lagt i aflåst sideleje, og han prøvede hele tiden at vende sig om på ryggen. Jeg holdt på hans nakke, og jeg var bange for at presse for hårdt. 

- Da de så kom ind, kunne vi rulle ham om på maven. De sagde, at hvis han lå på maven, behøvede jeg ikke at holde hans tunge. Han var stadig besvimet i et stykke tid, hvor jeg så trak mig væk, og så overtog personalet og fik ringet 112. Så kom han til sig selv lidt efter, men vi turde ikke at røre ham, fordi han klagede over at have ondt i ryggen og brystet.

Hvor lang tid tror du, at han var besvimet?

- Der gik lang tid. Jeg vil skyde på, at da jeg kom derind til det sundhedsfaglige personale var derinde, der gik der nok et minut, måske to minutter. Det skulle lige gå op for folk, hvad der skete, og så arbejdede de med ham i halvanden til to minutter. Han var nok ude i en fire-fem minutter.

Har du en fornemmelse af, hvis du ikke havde gjort noget, hvad der så var sket?

- Jeg er jo ikke læge, så jeg ved ikke, om han overlevede på grund af mig. Det var dog mange, der sagde til mig bagefter, at jeg nærmest havde reddet hans liv, fordi det kan være fatalt at sluge sin tunge. 

- Da jeg kom ind, kunne jeg med det samme høre på vejrtrækningen, at det var noget galt. Jeg kunne se hans tunge til at starte med, og det undrede mig, men da jeg så stak klør fem ind, der kunne jeg mærke, at tungen havde foldet sig inde bagved.

- Jeg var ret hurtigt klar over, at det var en besvimelse. Jeg nåede at tænke på vej derind, om det var hjertestop, og det troede mange af tilskuerne også, inden spillerne fik lov til at informere familie.

- Det var det ikke, så det var meget voldsomt. Tårerne fik sgu også frit spil bagefter. Cheftræneren begyndte også at græde. Det er én, som man holder af. Jeg har kendt knægten, siden at han var helt lille. Der var meget trykket stemning. Det var ubehageligt ikke at kunne komme i kontakt med ham.

Hvordan har Diego det nu?

- Han har det faktisk fint nok nu. Han er hjemme hos familien og er ved godt mod. Han har selvfølgelig ondt, men det er mest muskulært grundet faldet, da han lavede et hovedspring. Som klub skal vi stå sammen, og vi samlede også alle drengene ude på banen, mens ambulancen var der.

- Vi fik rullet den af og aftalte, at fodbold ikke var så vigtigt lige nu. Nu skal vi lige have weekenden overstået, og så mødes vi til træning tirsdag, hvor Diego i hvert fald ikke kommer til at være med. Det kan godt være, at han lige viser sit ansigt heroppe. Så arbejder vi hen mod kampen på lørdag med tanke på Diego hele tiden.

Tjekkede hjerte og ryg

På hospitalet fik spilleren lavet diverse tests natten til lørdag, hvor hospitalet udelukker problemer med hjertet.

- De skulle tjekke hans hjerte og ryg, fordi han klagede over smerter. Han blev CT-scannet natten til lørdag, hvor de kunne konstatere, at der ikke er nogle hjerteproblemer, og der er ikke noget brud nogle steder. De kunne se på hans blodprøver, at han havde været besvimet og var væk i ret lang tid.

- De sendte ham så hjem i nat, og det handlede formentlig om den duel, hvor han slog hovedet. For han kan godt huske, at han slog hovedet lidt, men han tænkte ikke videre over det, og så kroppen først havde reageret på et eller to minutter efter.

Kampen blev afbrudt, da Albertslund-spilleren kollapsede, og her blev der hurtigt taget en beslutning om, at opgøret ikke skulle spilles til ende.

- Dommeren og træneren for HIC hev fat i mig. Dommeren spurgte om, hvad vi havde lyst til, og så sagde jeg med det samme, at vi ikke havde lyst til at spille videre. På det tidspunkt vidste jeg ikke, om han var kommet til sig selv, og vi ventede stadig på ambulancen.

- Derudover var det ved at blive mørkt, da det var en hverdagskamp, så vi kunne ikke nå det på grund af mørket. 

- Så vi aftalte, da vi var bagud til 0-2 til HIC på det tidspunkt, at vi lod kampen stå, og så ville dommeren indrapportere, hvad der var sket, og så venter vi på DBU om deres udmelding til os.

- Jeg har talt med HIC om at slå på tromme for at lade resultatet stå, så HIC vinder kampen 2-0, siger Albertslund-assistenten til LigaBold.dk.

LigaBold.dk er bekendt med Diegos fulde navn, men spilleren ønsker kun at optræde ved fornavn i artiklen.


Af Anders Jensen
Fredag 3. december
Messi vandt Ballon d'Or: Helt retfærdigt
02:02
Smuk Billing-assist i topopgør - se det her
01:41
Messi vandt Ballon d´Or: Helt retfærdigt
01:29
Barca vil beholde Dembele: Bedre end Mbappe
01:23
Messi vandt Ballon d'Or: Helt retfærdigt
01:23
Medie: Eriksen ophæver med Inter til januar
01:19
Dortmund afviser: Haaland har ikke salgsklausul
01:16
OB-profil jagter Europa: Ville være fantastisk
01:11
SERIE A Tipstråd 2021/2022
01:07
Medie: Roony følges tæt af storklub
00:56
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:53
Medie: Eriksen ophæver med Inter til januar
00:49
Medie: Hjulmand i spil som Everton-manager
00:45
Medie: Roony følges tæt af storklub
00:29
Fernandes tog ikke straffe: Brændte jo sidst
00:17
Medie: Hjulmand i spil som Everton-manager
00:14
Medie: Hjulmand i spil som Everton-manager
00:13
Klopp om Taffarel: Vi vil bygge keeper-filosofi
00:12
Medie: Roony følges tæt af storklub
00:12
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:00
Medie: Roony følges tæt af storklub
23:49
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
23:26
OB-profil jagter Europa: Ville være fantastisk
23:26
Roma-spanier klar til Inter efter corona-smitte
23:26
Dortmund afviser: Haaland har ikke salgsklausul
23:24