Luk

Kaptajn er i dialog med FCM om ny kontrakt

| Sydbank Pokalen | 22 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - FC Midtjylland 0-2
Sydbank Pokalen
22' 0-1 Charles
61' 0-2 Junior Brumado

Erik Sviatchenko bekræfter, at han og klubben er i dialog om en forbedret kontrakt.

Anfører Erik Sviatchenko er i dialog med FC Midtjylland om en forbedret kontrakt i Superliga-klubben, som i sommer holdt på kaptajnen trods interesse fra udenlandske klubber.

Det fortæller han selv efter, efter han med FCM søndag slog Brøndby med 2-0 i den første af to pokalkvartfinaler.

Udmeldingen kommer, efter at Erik Sviatchenko i sommer blev kædet sammen med blandt andre kroatiske Dinamo Zagreb.

B.T. skrev, at et bud fra kroaterne blev afvist i det midtjyske, og at Sviatchenko derfor kunne se frem til lønforhøjelse.

- Vi har snakket om det, men vi må se, om det sker, og om de vurderer, at jeg har været god nok til at få sådan en erklæring om, at jeg skal blive, siger Sviatchenko, der har en god fornemmelse af, at det nok skal blive til en ny aftale.

FCM-kaptajnen mener ligeledes, at han har gjort sig fortjent til det.

- Jeg synes, jeg gør mit bedste for at vise, at FCM har brug for en mand som mig.

- Jeg har det godt og spiller noget af min bedste fodbold, så om jeg bliver belønnet eller ej, er jeg stadig klar for at spille for FC Midtjylland, siger Sviatchenko, der i 2020 fik en ny kontrakt til 2024 efter et misset skifte til tyrkiske Trabzonspor.

Cheftræner Bo Henriksen lader ledelsen forholde sig til kontrakten, men han lægger ikke skjul på anførerens betydning for holdet.

- Jeg kan kun fortælle, hvor dygtig og vigtig Erik er for det her fodboldhold. I de to sidste kampe har han været vores bedste spiller.

- Han er et synonym for klubben og en kulturbærer, som kan lede det her fodboldhold, så han skal have kæmpe kredit og ros for det her efterår, siger FCM-cheftræneren.

I FCM-ledelsen ville administrerende direktør Claus Steinlein ikke udtale sig om forhandlingerne søndag.

Sviatchenko har tidligere fortalt, at der i sommer også var interesse fra Premier League-oprykkeren Brentford, som FCM også er tæt forbundet med gennem en fælles ejer.

/ritzau/


Af Raymund Nelausen

22 kommentarer

Ntx21 17:49          
Men er han også et mandfolk??
Burde man ikke som anfører kunne stille til interview når man har tabt en fodbold kamp....?? Alle kan tale i medgang______!!!
MidjyllandFC 17:51          
Han skal bare have en forbedret kontrakt asap! Gør ham til ligaens bedst betalte mand, så det afspejler, at han er den person, der betyder mest for sit hold i ligaen.
Nandeyanen 17:55          
Gør ham til ligaens bedst betalte mand, så det afspejler, at han er den person, der betyder mest for sit hold i ligaen.
Det har BT allerede bekræftet. At FC Midtjylland vil gøre ham til den absolut bedst betalte spiller i Superligaen. Men at de vil finde eksterne lokale sponsorer til at finansiere noget af hans løn fordi FC Midtjylland ikke vil overskride deres budget.

Jeg er ikke helt sikker på hvordan det fungerer. Men jeg kan forestille mig at hvis en butik lægger nogle millioner til Sviatchenko, såsom Jack&Jones så får de lov til at tage nogle billeder med ham i noget af deres tøj eller sådan noget i den stil.

Det er ihvertfald en smart måde at holde hierarkiet på i truppen.
Man gjorde noget i samme stil med van der Vaart. Så er medspillerne lidt mere tilfredse at det er lokalsamfundet og ikke klubben der betaler.
krøllet ben 18:07          
Hvis man forbedrer kontrakten for en mand, der har udløb i 2024, har man for mange penge. Det er et år siden, han skrev under på den nuværende. Nogle gange bliver fodboldspillere sgu også lidt for meget "Jeg vil ha både Rolls-Royce og Porche!".
Hammers/VB 18:08          
Ntx21 De havde ikke engang tabt, men spillet uafgjort..tsk..
Ukendt Profil 18:10          
@Ntx21 - Nu har Svia jo gennem de sidste par år stillet op til flere interviews end nogen andre SL spillere - bl.a. fordi han ikke er bange for at tage bladet fra munden, og heller ikke sætter sit lys under en skæppe.
Så når manden for en enkelt gangs skyld ikke stiller op så får han på puklen - og når han gør, så får han prædikatet "linselus" eller lign. som jo bruges i flæng om ham herinde.

Han er et kæmpe mandfolk - går altid forrest og sådan en som gør alle omkring sig 10-20% bedre.

Hvilket tilhørsforhold har du egentligt selv ?
Nu har du i to FCM tråde været inde og skrive negativt om spillestilen, underholdningsværdien af kampene - og nu et sølle forsøg på at snakke kaptajnen ned… ;-)
Er spæde forsøg på at stille spørgsmålstegn ved en masse forskellige ting ved FCM, ikke mest af alt et udtryk for utilfredshed med hvordan det står til med dit eget mandskab ?
Når man stiller spørgsmålstegn ved om Svia er et mandfolk eller ej, så er der ikke særligt mange skud tilbage i "nu-skal-jeg-lige-svine-de-andre-til-revolveren"… :-)
davies 18:15          
Det var godt han havde fået talelysten tilbage.
Det er også altid lidt lettere, når man har vundet.
Klassetype!
Onsdag 19. januar