Luk

Kaptajn Ribery assisterede i vigtig overtidssejr

| Serie A | 0 kommentarer

Franck Ribery havde anførerbindet for Salernitana, hvor han noterede sig for en assist og trak et rødt kort, da Salernitana besejrede Venezia med 2-1 i bunden af Serie A. I en anden bundkamp spillede Spezia og Genoa 1-1

Der var sekspointskampe på programmet onsdag aften, da fire af de fem nederste hold i Serie A skulle spille indbyrdes opgør.

Salernitana, som fortsat jagtede holdets første sejr under den nye træner Stefano Colantuono, stillede med Franck Ribery fra start i anførerbindet.

Det kunne dog ikke forhindre Riberys tropper på jumbopladsen i at komme bagud efter et kvarters spil.

Et hurtigt kontrastød fra Venezia endte hos Cristian Molinaro. Han lagde et fladt indlæg, som David Okereke klogt hoppede over, og Mattia Aramu kunne gøre det til 1-0 med en hård afslutning i nettaget.

I kølvandet på målet tog Venezia en stor del af tempoet ud af kampen, og det var ikke for sjov, at de ved pausen sad på 62% af boldbesidelsen.

Op til pausen kunne Salernitana med lidt mere skarphed have udlignet hjemmeholdets føring, men det kom aldrig for alvor tæt på for Ribery og co. i en forglemmelig første halvleg, der endte 1-0.

Ribery i hovedrolle efter pausen

Efter pausen var det tydeligt, at Salernitana ville mere, og Franck Ribery var tæt på at bringe sit hold tilbage i kampen efter få minutter.

I stedet skulle Ribery få en betydningsfuld rolle som oplægger efter en times spil.

Her viste den franske veteran, at hans overblik ikke fejler noget, da han fandt Federico Bonazzoli, som med en følt afslutning fra kanten af feltet gjorde det til 1-1.

Det startede en dramatisk periode i anden halvleg, hvor et VAR-gennemsyn kostede walisiske Ethan Ampadu et rødt kort for at berøve Franck Ribery en oplagt scoringsmulighed.

Det betød, at Salernitana fik godt tyve minutters spil i overtal, og det forsøgte syditalienerne at omsætte til et føringsmål.

Helt til sidst pressede Salernitana de undertalsramte værter, og i 11. time bar det frugt.

Et indlæg sejlede ind til den tidligere Manchester United-målmand Sergio Romero, som tabte bolden på mærkværdig vis, og den ripost udnyttede Andrea Schiavone til at brage bolden i mål til slutresultatet 2-1 til kæmpe jubel fra gæsternes bænk.

I en anden kamp i bunden af Serie A tog Spezia hjemme imod Genoa. Den kamp endte 1-1 på et selvmål af Salvatore Sirigu, efter Ebrihima Colley ramte mål på en nedfaldsbold halvvejs i anden halvleg og en straffesparksscoring for Genoa af Domenico Criscito.

Aftenens resultater betyder, at Ribery og Salernitana rykker op på Serie As 19. plads med syv point for 10 kampe a point Genoa. Venezia holder sig akkurat på den rigtige side af stregen med otte point a point med Spezia.


Af Cillian Murphy
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december